Multaka Athens: Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά με θέμα τη θέση της γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών το πρόγραμμα διαπολιτισμικών περιηγήσεων «Multaka», σας καλεί, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και ώρα 11 το πρωί, σε μία διαπολιτισμική περιήγηση στην Αρχαία Αγορά, που θα εστιάσει στη θέση των γυναικών στην αρχαία Αθήνα.

Η Αρχαία Αγορά των Αθηνών, όπου γινόταν η πομπή των Παναθηναίων στην οποία οι νεαρές Αθηναίες είχαν μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες συμμετοχής στην κοινωνική ζωή της πόλης, αποτελεί έναν τόπο ιδιαίτερης σημασίας, που θα δώσει το έναυσμα για μια δημιουργική συζήτηση σχετικά με τη θέση και τη δράση της γυναίκας τότε και σήμερα.

Οι περιηγητές του προγράμματος Multaka, που έχουν προσφυγικό και μεταναστευτικό υπόβαθρο, θα συνδέσουν το παρελθόν με το σήμερα μέσα από ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη θέση και τη δράση της γυναίκας στην αρχαία Αθήνα καθώς και μέσα από βιώματα και εμπειρίες από τις χώρες καταγωγής τους.

Η περιήγηση θα έχει διάρκεια μιας ώρας περίπου και είναι δωρεάν.

 Πληροφορίες:

  • Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 στις 11:00, Αρχαία Αγορά (Αδριανού 24).
  • Για κράτηση θέσης & περισσότερες πληροφορίες: [email protected].

Σας περιμένουμε!

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα Multaka

Το πρόγραμμα διαπολιτισμικών περιηγήσεων «Multaka», σκοπό έχει να ενισχύσει τον διαπολιτισμικό διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη των κοινοτήτων στην πόλη.

Μια ομάδα από καταρτισμένους μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) διαπολιτισμικούς/ές περιηγητές/τριες με προσφυγικό και μεταναστευτικό υπόβαθρο, με αφορμή τα μουσειακά εκθέματα και τα τεκμήρια των αρχαιολογικών χώρων, μοιράζονται βιώματα και εμπειρίες από τις χώρες καταγωγής τους και φέρνουν στην επιφάνεια στοιχεία που ενώνουν τον ελληνικό και άλλους πολιτισμούς και παραδόσεις.

Το πρόγραμμα «Multaka Athens – Διαπολιτισμικές Περιηγήσεις στην Αθήνα» υλοποιεί η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων και σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Δήμο Αθηναίων. Το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα 2014-2020 του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: https://www.accmr.gr/services/multaka-diapolitismikes-periigiseis-stin-athina/