Φωτογραφίζω τη συμπόνια στην πόλη μου! Φωτογραφικός Διαγωνισμός μελών του Δικτύου Πόλεων για την Ένταξη

Παλιοί και νέοι κάτοικοι των πόλεων του Δικτύου Πόλεων για την ‘Ένταξη – ντόπιοι, μετανάστες και πρόσφυγες – εμπνέονται από τη φετινή θεματική του Φεστιβάλ Refugee Week Greece 2023 ‘Συμπόνια στην Πράξη’ και φωτογραφίζουν πράξεις συμπόνιας και ενσυναίσθησης στην πόλη τους. Οποιαδήποτε πράξη/κίνηση συμπόνιας, με αποδέκτη τον συνάνθρωπο (ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, εθνικότητας), τα ζώα και τα φυτά που ζουν μαζί μας και ευρύτερα την πόλη, μπορεί να αποτελέσει θέμα της φωτογραφίας! Στόχος είναι, άλλωστε, οι φωτογραφίες να ζεστάνουν τις καρδιές μας και να αναδείξουν τα μικρά θαύματα ανθρωπιάς που δεν γίνονται γνωστά ή που η σημασία τους υποτιμάται, αλλά που συμβαίνουν καθημερινά!
Οι φωτογραφίες θα συλλεχθούν από τη διοργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ και θα αξιολογηθούν από μια μικρή ομάδα ερασιτεχνών και επαγγελματιών φωτογράφων. Η/ο νικήτρια/ής του φωτογραφικού διαγωνισμού θα κερδίσει ένα δώρο σχετικό με τη φωτογραφία.

Πώς δηλώνω συμμετοχή;

Μπορείτε να στείλετε τη φωτογραφία σας με e-mail στο [email protected], συμπληρώνοντας τα παρακάτω πεδία:
● ΘΕΜΑ email: Δίκτυο Πόλεων – Διαγωνισμός Φωτογραφίας
● Ονοματεπώνυμο:
● Πόλη:
● Τίτλος φωτογραφίας (λίγες επιπλέον λέξεις που να περιγράφουν τη φωτογραφία δεν είναι υποχρεωτικές αλλά είναι ευπρόσδεκτες!):
● Στοιχεία Επικοινωνίας (e-mail, τηλέφωνο):
● Social Media (εάν έχετε) (Facebook, Instagram):
● Θέλετε να λαμβάνετε τα νέα του Φεστιβάλ Refugee Week Greece;: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Προδιαγραφές Αποστολής Αρχείων

1. Η φωτογραφία μπορεί να τραβηχτεί είτε με φωτογραφική μηχανή είτε με κινητό
2. Σημειώστε τα αρχεία σας ως name_surname_title_year.jpg
3. Ελάχιστη διάσταση: 1.500 pixels η μεγαλύτερη πλευρά
4. Ελάχιστη ανάλυση: 72 dpi
5. Αναλογία: 1: 1 /5: 4 /4: 3 /3: 2 /5: 3 /16: 9 /3: 1 (τοπίο ή πορτρέτο)
6. Μέγεθος αρχείου: για οποιοδήποτε αρχείο εικόνας μεγαλύτερο από 5 MB, να αποστέλλεται σε αρχείο.zip ή σε σύνδεσμο λήψης (wetransfer, κ.α.)

Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής: Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ Refugee Week Greece

Η εκδήλωση Refugee Week Greece θα πραγματοποιηθεί φέτος για δεύτερη φορά στην Ελλάδα στις 19 -25 Ιουνίου 2023 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Το Refugee Week Greece είναι ένα ανοιχτό και πλήρως προσβάσιμο φεστιβάλ με βάση τις κοινότητες. Πιστεύουμε ακράδαντα στη σημασία και στις αξίες της ισότητας και της πολυπολιτισμικότητας και δεσμευόμαστε να προωθούμε την ισότητα ευκαιριών για τους διοργανωτές εκδηλώσεων, τους οργανισμούς και το κοινό που παρακολουθεί τις εκδηλώσεις μας. Στόχος μας είναι να κατανοήσουμε και να τιμήσουμε την ποικιλόμορφη κοινότητα και να αναγνωρίσουμε την αξία της συνεισφοράς του κάθε ατόμου. Η πρωτοβουλία είναι ένα πολιτιστικό φεστιβάλ, μέρος ενός δυναμικού παγκόσμιου κινήματος και αναδεικνύει τη συμβολή, τη δημιουργικότητα και την ανθεκτικότητα των προσφύγων και των ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και τη συμμετοχή του Κέντρου Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR), του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) και ενταξιακών προγραμμάτων του Δήμου, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) στην Ελλάδα και του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

www.refugeeweek.gr

Instagram: https://www.instagram.com/refugeeweekgreece/

Facebook: https://www.facebook.com/refugeeweekgreece

Λίγα λόγια για το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη

Το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη είναι ένα δίκτυο 18 ελληνικών Δήμων που ανταλλάσσουν και σχεδιάζουν μαζί καλές πρακτικές εφαρμογές στον τομέα της ένταξης προσφύγων και μεταναστών. Δημιουργήθηκε το 2018 στη βάση μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και λειτουργεί με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο πλαίσιο τριμερούς συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων. Δήμοι μέλη: Αγίου Δημητρίου, Αθηναίων, Δέλτα, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννιτών, Καλαμαριάς, Καρδίτσας, Κατερίνης, Λαρισαίων, Λεβαδέων, Νεάπολης – Συκεών, Ν. Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, Πειραιώς, Τήλου, Τρικκαίων, Τρίπολης, Χανίων.

Περισσότερα: www.cnigreece.gr

Όροι Συμμετοχής στον Διαγωνισμό:

1. Το περιεχόμενο των συμμετοχών πρέπει να ανταποκρίνεται στο φετινό θέμα του REFUGEE WEEK GREECE Συμπόνια στην Πράξη, και να σέβεται τις βασικές αρχές του Φεστιβάλ.
2. Οι συμμετέχοντες καλούνται να φωτογραφίσουν σε όποιον από τους 18 δήμους-μέλη του Δικτύου Πόλεων επιθυμούν.
3. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν επαγγελματίες ή ερασιτέχνες φωτογράφοι. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν και δεν υπάρχει κατώτατο όριο ηλικίας.
4. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό με μία (1) μόνο φωτογραφία τους.
5. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον διαγωνισμό με φωτογραφίες που έχουν βραβευτεί σε άλλους ελληνικούς ή διεθνείς διαγωνισμούς.
6. Αποκλείεται η συμμετοχή με έργα τρίτων ή επί των οποίων έχει γίνει ψηφιακή ή αναλογική επεξεργασία.
7. Τα πνευματικά δικαιώματα των εικόνων παραμένουν ιδιοκτησία του/της φωτογράφου της εικόνας. Συμμετέχοντας στον διαγωνισμό, ο φωτογράφος εγγυάται ότι είναι ο/η δημιουργός και κάτοχος του έργου.
8. Οι συμμετέχοντες φέρουν την ευθύνη συμμόρφωσης με το σύνολο της εγχώριας και διεθνούς νομοθεσίας και την εξασφάλιση των αδειών που ενδεχομένως να απαιτούνται (συμπεριλαμβανομένων των
δικαιωμάτων απορρήτου, κατάχρησης, παρενόχλησης, παραπλανητικής συμπεριφοράς, αποκάλυψης, δημοσιότητας ή πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ στις περιπτώσεις απεικόνισης ανθρώπων, αυτό περιλαμβάνει τη συναίνεσή τους) για τις φωτογραφίες που θα υποβάλουν στον διαγωνισμό. Απαγορεύεται η απεικόνιση παιδικών προσώπων.
9. Τα έργα κάθε συμμετέχοντος μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ευρύτερη δημοσιοποίηση και επικοινωνιακή προώθηση της συγκεκριμένης δράσης σε οποιοδήποτε μέσο και με οποιονδήποτε τρόπο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, χωρίς άλλη έγκριση ή αποδοχή εκ μέρους του συμμετέχοντος και χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα αμοιβής του συμμετέχοντος και πάντα με τη δημοσίευση του ονόματος του δημιουργού. Το Φεστιβάλ και το Δίκτυο Πόλεων για την ‘Ένταξη έχουν άδεια να χρησιμοποιήσουν αυτές τις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα τους και στα social media, και όχι για εμπορική χρήση.
10. Η κρίση της ανεξάρτητης επιτροπής αξιολόγησης είναι οριστική, δεν απαιτεί αιτιολογία και επ’ αυτής δεν επιτρέπεται ένσταση.
11. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν έως τις 25 Ιουλίου 2023, αφού πρώτα ενημερωθεί ο/η νικητής/τρια του διαγωνισμού μέσω των στοιχείων επικοινωνίας που έχει δηλώσει.
12. Με την υποβολή των φωτογραφιών στην παρούσα ανοιχτή πρόσκληση, οι συμμετέχοντες αποδέχονται τους παραπάνω όρους.