Πρόσβαση: Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση - παράσταση

ΤοΔίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ηInternational Rescue Committee Hellas (IRC)και η θεατρική ομάδαΣυντεχνία του Γέλιουσας προσκαλούν στην παράσταση «Μια γιορτή στου Νουριάν» σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκδήλωσης του προγράμματος «Πρόσβαση»τηνΤετάρτη 30 Ιουνίουστοανοιχτό θέατρο Κολωνούδημιουργώντας μια μεγάλη γιορτή για μικρούς/ες και μεγάλους/ες!

Η ιδέα μίας μεγάλης γιορτής για όλους και όλες με παράλληλες δράσεις και ομιλίες, γεννήθηκε από την κοινή μας ανάγκη να βρεθούμε ξανά μαζί στον φυσικό, δημόσιο χώρο έπειτα από μήνες εγκλεισμού στο σπίτι και διαμεσολαβημένης από μία οθόνη επικοινωνίας.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί με υπέρτιτλους στα φαρσί και θα είναι καθολικά προσβάσιμες για όλους και όλες, με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Ακουστική περιγραφή (AD: Audio Description) και υπέρτιτλους για Κωφές/ους.

Η παράσταση «Μια γιορτή στου Νουριάν», είναι μια παραγωγή της θεατρικής ομάδας «Συντεχνία του Γέλιου» σεπρωτότυπη μουσική των Active Member. Πρόκειται για μια ανατρεπτική κωμωδία για τις προκαταλήψεις, τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών και την πολιτισμική συμφιλίωσή.Το έργο γράφτηκε στις αρχές του 1970 από τον Βόλκερ Λούτβιγκ (Γερμανία) και παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ. Αποτελεί μια κριτική στον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τα στερεότυπα δημιουργώντας μια νότα αισιοδοξίας με ένα φινάλε που παραπέμπει στο όραμα μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας και χρησιμοποιεί τη μεταφορά της μεγάλης γιορτής για να το αποδώσει.

Το πρόγραμμα «Πρόσβαση» υλοποιείται από τον Απρίλιο του 2020 στο πλαίσιο του προγράμματοςActiveCitizensFundαπό το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού με εταίρους την International Rescue Committee Hellas (IRC) και τη θεατρική ομάδα Συντεχνία του Γέλιου, έχοντας ως βάση το Διαπολιτισμικό Κέντρο Νεότητας του Δικτύου στην Αθήνα. Έχει ως στόχο να ενδυναμώσει ασυνόδευτους εφήβους και νέους πρόσφυγες και μετανάστες, ηλικίας 16-24 ετών· να τους ΠΡΟΣανανατολίσει προς μια ενεργητική στάση για τη ζωή και το μέλλον τους· να τους βοηθήσει να μεταβούν ομαλά στην ενηλικίωση, στην αυτονομία και ανεξαρτησία, και να γίνει η ΒΑΣΗ για την κοινωνική τους ένταξη.

Στην αρχή της εκδήλωσης σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν συντελεστές/ριες και συμμετέχοντες/ουσεςτων δράσεων του «Πρόσβαση»παρουσιάζοντας συνοπτικάτο πρόγραμμα, τα βασικά ορόσημα που επιτεύχθηκαν καθώς και τα επόμενα βήματα που βρίσκονται υπό σχεδιασμό. Μετά την παράσταση θα ακολουθήσουν μια σειρά από παιχνίδια για παιδιά με την ομάδα της Συντεχνίας του Γέλιου μαζί με έφηβους/ες και νέους/ες-συμμετέχοντες/ουσες του προγράμματος σε ρόλο εμψυχωτών.

Πρακτικές Πληροφορίες:

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Ιουνίου στο θέατρο του Κολωνού και ώρα 20.00 (Ιωαννίνων & Καπανέως, 10444 Αθήνα).

Η παράσταση πλαισιώνεται από καθολική προσβασιμότητα, στην οποία περιλαμβάνονται Φάρσι υπότιτλοι. Η γλώσσα της παράστασης είναι τα ελληνικά.

Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας του θεάτρου εξαιτίας των μέτρων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ενώ η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη έως 29 Ιουνίου 2021, στον ακόλουθο σύνδεσμo:

 

https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-kolonou/mia-giorti-stou-nourian/


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα: 6971894286 ή[email protected]

Ο χώρος του θεάτρου είναι ευγενική παραχώρηση από τον ΟΠΑΝΔΑ και Δήμο Αθηναίων.

Το «Πρόσβαση» αναλυτικά:

Το πρόγραμμα «Πρόσβασις» παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων που απευθύνεται σε ασυνόδευτους εφήβους και νέους πρόσφυγες και μετανάστες, ηλικίας 16-24 ετών και περιλαμβάνει ψυχοκοινωνική και νομική υποστήριξη, εργασιακή συμβουλευτική, πρόσβαση στην εκπαίδευση, ευκαιρίες επιμόρφωσης και άτυπης μαθητείας μέσα από μια θεατροπαιδαγωγική παρέμβαση που υλοποιήθηκε σε 20 σχολεία, επισκέψεις πεδίου για τη διασύνδεση με την εργασιακή πραγματικότητα και συμμετοχή σε δράσεις συνηγορίας και δημόσιας παρέμβασης. Η μέθοδος που αναπτύσσει, για την ενίσχυση δεξιοτήτων των νέων και εφήβων, θα αποτυπωθεί σε ειδικό εγχειρίδιο το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε επαγγελματίες του χώρου.

Το έργο «Πρόσβαση – Πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης και ενδυνάμωσης ασυνόδευτων εφήβων και νέων προσφύγων» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και εταίρους το International Rescue Committee Hellas (IRC) και τη θεατρική ομάδα Συντεχνία του Γέλιου.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ:www.activecitizensfund.gr

Με εκτίμηση,

Δίκτυο για Δικαιώματα του Παιδιού