Υπηρεσίες του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα

Φορέας: UNHCR (Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες)
Είδος Φορέα: Διεθνείς οργανισμοί

Τελευταία Ανανέωση Υπηρεσίας 03-06-2022

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Γενικός πληθυσμός
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 17:00
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΑΡΑΒΙΚΑ ΦΑΡΣΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Περιγραφή

Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα λειτουργεί από το Μάρτιο του 1952. Συνεργάζεται με τις κρατικές αρχές, μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλους φορείς με στόχο τη διασφάλιση της προστασίας των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο. Προσπαθεί επίσης να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη γύρω από το προσφυγικό ζήτημα με στόχο τη δημιουργία κλίματος ανοχής και σεβασμού των δικαιωμάτων των προσφύγων.

Σήμερα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, με περίπου 330 μέλη προσωπικού, έχει παρουσία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και τον Έβρο, καθώς και στα νησιά της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Λέρου, της Κω και της Ρόδου.

Νομική συμβουλευτική και παροχή πληροφοριών σχετικά με ζητήματα ασύλου (διαδικασίες ασύλου και πρόσβαση, οικογενειακή επανένωση, μετεγκατάσταση κ.λπ.). Προστασία, Παρακολούθηση, Ταυτοποίηση ατόμων με ειδικές ανάγκες και ευάλωτα άτομα, Αναφορά περιπτώσεων σε διαθέσιμους παρόχους υπηρεσιών, Συντονισμός υποστήριξης.

 

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Παραπομπή γίνεται με τηλεφωνική επικοινωνία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομέιου ή μέσω διαμορφωμένων καναλιών παραπομπής από φορείς.


Δείτε Σχετικό Βίντεο