Πρωτοβάθμια ιατρική και οδοντιατρική φροντίδα

Φορέας: SEEDS OF HUMANITY HELLAS AMKE
Είδος Φορέα: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 167, Αθήνα, Ελλάδα

3η Δημοτική Κοινότητα (ΝΔ. συνοικίες – Αστεροσκοπείο, Πετράλωνα, Μεταξουργείο και Θησείο)

Τελευταία Ανανέωση Υπηρεσίας 03-06-2022

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Γενικός πληθυσμός
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 17:00
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΑΡΑΒΙΚΑ

Περιγραφή

Με κύριο στόχο την κάλυψη βασικών αναγκών και την βελτίωση της υγείας των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο, τα μέλη των “Seeds of Humanity” έχουν δημιουργήσει μόνιμη δομή υγείας στην Αθήνα. Η δομή παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, οδοντιατρική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης της διαλογής ασθενών (triage) και κατάλληλης περίθαλψης, θεραπείας και εκπαίδευσης.

Η προληπτική οδοντιατρική είναι επίσης μια προτεραιότητα για την κλινική μας. Δεδομένου ότι τα περισσότερα από τα οδοντιατρικά προβλήματα που έχουμε παρατηρήσει μεταξύ των προσφύγων, οφείλονται στην κακή στοματική υγιεινή, σχεδιάζονται τακτικά εργαστήρια στοματικής υγιεινής με διανομή προϊόντων οδοντικής υγιεινής.

Ένας μόνιμος οδοντίατρος εξασφαλίζει τις οδοντιατρικές θεραπείες στις περιόδους όπου δεν υπάρχουν άλλοι διαθέσιμοι εθελοντές οδοντίατροί. Μια ομάδα εθελοντών ιατρών και οδοντιάτρων από την Παλαιστίνη έρχεται για 5 μέρες κάθε μήνα στην Ελλάδα για να προσφέρει δωρεάν θεραπεία έκτακτης ανάγκης στο πλαίσιο του προγράμματος «Η υγεία είναι το δικαίωμά». Οι εκπαιδευμένοι εθελοντές μας είναι σε θέση να παρέχουν σε βάθος υποστήριξη στους δικαιούχους καθώς επικοινωνούν στην ίδια γλώσσα και προέρχονται από παρόμοιο κοινωνικό και πολιτιστικό υπόβαθρο.

Οι παρεχόμενες φροντίδες είναι οι παρακάτω:

– Ιατρική και οδοντιατρική εξέταση
– Πρόληψη και οδηγίες υγιεινής ιδιαίτερα για τα παιδιά
– Πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη από γενικούς ιατρούς σε καθημερινή βάση και περιστασιακά από παιδίατρους και γυναικολόγους
– Πρωτοβάθμια οδοντιατρική περίθαλψη (Έλεγχος και αφαίρεση πλάκας – φθορίωση, σφραγίσματα, θεραπεία απονεύρωσης, εξαγωγές, θεραπεία αποστήματος, θεραπεία πρώτων βοηθειών σε ασθενείς με σοβαρά οδοντικά προβλήματα).

Υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης

– Οδοντίατρος: από Δευτέρα έως Παρασκευή.
– Γενικός ιατρός: Κάθε Τρίτη
– Παιδίατρος: Κάθε Δευτέρα
– Γυναικολόγος: Κάθε Δευτέρα και κάθε δεύτερη Πέμπτη
Οι κοινωνικές υπηρεσίες παρέχονται καθημερινά.

 

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Στην δομή θεραπεύονται ασθενείς οι οποίοι προσέρχονται με δική τους πρωτοβουλία καθώς και άλλοι που παραπέμπονται από άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις και από διάφορες υπηρεσίες.

Κάθε υπηρεσία προσφέρεται κατόπιν ραντεβού με αποστολή μηνύματος στους ακόλουθους αριθμούς WhatsApp επισυνάπτοντας το τρίπτυχο, την ταυτότητα ή απλά το ονοματεπώνυμό σας:

– Οδοντιατρική κλινική: +30 6992422221
– Ιατρικές κλινικές:
– Γενικός ιατρός: +30 6947486324
– Γυναικολόγος και παιδίατρος: +30 6941499286
– Κοινωνικές υπηρεσίες: +30 6941499286