Διερμηνεία για την Εκπαίδευση

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Επαγγελματίες / εθελοντές
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • Κατόπιν συνεννόησης με τον εξυπηρετούμενο
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΑΓΓΛΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Περιγραφή

Από τον Ιανουάριο του 2018, η ΜΕΤΑδραση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, παρέχει υπηρεσίες διερμηνείας σε δημόσια σχολεία, με στόχο την εγγραφή και την ομαλή ένταξη των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στην τυπική εκπαίδευση. Μέσω του προγράμματος «Διερμηνεία στα Σχολεία» πιστοποιημένοι διερμηνείς σε περισσότερες από 20 γλώσσες έχουν επισκεφτεί περισσότερα από 260 σχολεία σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Ήπειρο.

Για τη τρέχουσα σχολική χρονιά 2023-2024, οι διευθύνσεις των σχολείων μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα διερμηνείας στη ΜΕΤΑδραση μέσω της ειδικής φόρμας, με αποστολή της στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected].

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία: τηλέφωνο 214 1008700

H δράση της ΜΕΤΑδρασης «Παροχή υπηρεσιών διερμηνείας σε σχολεία» υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και στο πλαίσιο του Προγράμματος «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση», μία πρωτοβουλία της UNICEF σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο υλοποιείται σε συντονισμό με σειρά εταίρων, μεταξύ των οποίων και η ΜΕΤΑδραση.

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Oι διευθύνσεις των σχολείων μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα διερμηνείας στη ΜΕΤΑδραση μέσω της ειδικής φόρμας, με αποστολή της στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected].