Ελάτε να γιορτάσουμε την Άνοιξη στο 1ο Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων για την Κοινωνία των Πολιτών

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι το Κέντρο Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων – ACCMR συμμετέχει στο ”ATHENS CIVIL SOCIETY FESTIVAL” σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, την HARTS – HAnds on Refugees Talents and Sustainability, την Ένωση Ουκρανών Γυναικών στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.  

Το Φεστιβάλ

Στις 21, 22 και 23 Απριλίου ο Δήμος Αθηναίων και το Συναθηνά διοργανώνουν το πρώτο Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων για την Κοινωνία των Πολιτών στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών & Πειραιώς) με χαρακτήρα ενωτικό και «παιχνιδιάρικο» και ελεύθερη είσοδο. 

Την ιδέα για αυτό, έδωσε ένα παιχνίδι. Το Tάνγκραμ.

Ένα παζλ που αποτελείται από επτά διαφορετικά κομμάτια, τα οποία ενώνονται όλα μαζί και δημιουργούν εκατοντάδες διαφορετικές εικόνες και σύμβολα.

Κανένα δεν στέκεται μόνο του. Όλα μαζί  και χωρίς να επικαλύπτουν το ένα το άλλο περιγράφουν, σχηματίζουν, απεικονίζουν και μιλάνε, δημιουργούν ένα ποικιλόμορφο σύνολο.

Δημιουργούν το ΟΛΟ.

Έτσι και οι οργανώσεις-φορείς-ομάδες της Κοινωνίας των Πολιτών όταν συνδέονται, δημιουργούν μια αρμονική, ισορροπημένη και ξεχωριστή εικόνα.

Δημιουργούν και ενδυναμώνουν την ίδια τη ζωή στην Αθήνα.

Τη ζωή μας.

Αυτό είναι το “ATHENS CIVIL SOCIETY FESTIVAL 2023”.

Μία σύνθεση με πολύ χρώμα και φαντασία, άποψη και κυρίως, φωνή.

Μια μεγάλη γιορτή για όλους, η οποία θα πλαισιώνεται και θα αποτελείται από δράσεις κάθε είδους (ομιλίες, προβολές, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, περίπτερα ενημέρωσης κ.α) φορέων, ομάδων και οργανισμών της Αθήνας, με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, τη διάδραση, τη διασύνδεση, τη συμμετοχή, την ορατότητα.

Είναι ένα μικρό μόνο δείγμα του μεγάλου “ευχαριστώ” μας  για την πολύτιμη συνεργασία και δραστηριότητά σας που δίνει πνοή στην πόλη.

ACCMR: Ελάτε να γνωριστούμε & Να γιορτάσουμε την Άνοιξη 

Από τη γιορτή αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει το ACCMR που αποτελεί έναν σταθερό δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας  μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών και του Δήμου Αθηναίων με τελικό αποδέκτη της προσπάθειας αυτής την πόλη και τους όλους τους κατοίκους της.

Θα μας βρείτε στην παγόδα μας (Χώρος Πάρκινγκ Σεραφείου) τόσο το Σάββατο 22 Απριλίου όσο και την Κυριακή 23 Απριλίου. Παράλληλα, στις 21, 22 και 23 Απριλίου, διοργανώνονται, σε συνεργασία με τους παρακάτω φορείς, δράσεις με κεντρική θεματική την Άνοιξη.

3 Δράσεις για την Άνοιξη

Λάβετε μέρος! 

  • Ανοιχτό εργαστήριο: Δημιουργία Λουλουδιών από ύφασμα
Παρασκευή, 21/04, 6 μ.μ. – 8 μ.μ.
Βιβλιοθήκη, Σεράφειο Δήμου Αθηναίων
Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) διοργανώνει ανοιχτό εργαστήριο κατασκευής λουλουδιών από ύφασμα τα οποία θα διατεθούν στη δράση δημιουργίας ανοιξιάτικων στεφανιών που διοργανώνει το ACCMR και η Ένωση Ουκρανών Γυναικών στην Ελλάδα, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα θετικό μήνυμα για την αειφορία του περιβάλλοντος και την αρμονική συνύπαρξη όλων των ανθρώπων.
* Το εργαστήριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του HELIOS Project και της ευρύτερης συνεργασίας του ΔΟΜ με το ACCMR. Το πρόγραμμα HELIOS χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου.
  • Συμμετοχικό δρώμενο: Το δέντρο των ποιημάτων 

ΠΟΤΕ: Σάββατο 22 Απριλίου 2023, Ώρα: Όλη την ημέρα 

Σημείο συνάντησης: Παγόδα Κέντρου Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων – ACCMR

Τι είναι η Άνοιξη για εσάς; Πείτε το με ένα ποίημα!

Η ομάδα γυναικών της HARTS – HAnds on Refugees Talents and Sustainability μοιράζεται μαζί μας ποιήματα με αφορμή την Άνοιξη σε διαφορετικές γλώσσες και μας καλεί να εμπνευστούμε και να κάνουμε, με τους στίχους μας, το δέντρο των ποιημάτων να  ανθίσει.

* Η δράση συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων – ACCMR, την HARTS – HAnds on Refugees Talents and Sustainability και το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων

  • Ανοιχτό εργαστήριο: Γιορτάζουμε την Άνοιξη πλέκοντας ουκρανικά παραδοσιακά στεφάνια

ΠΟΤΕ: Κυριακή 23 Απριλίου, Ώρα: 13:00 – 14:30

ΑΙΘΟΥΣΑ Α – Σεράφειο Δήμου Αθηναίων

Θέλετε να γνωρίσετε στην πράξη μια παραδοσιακή τεχνική κατασκευής στεφανιών από την Ουκρανία; 

Η Ένωση Ουκρανών Γυναικών στην Ελλάδα μας περιμένει για να δημιουργήσουμε μαζί στεφάνια λουλουδιών με παραδοσιακή τεχνική.

* Το εργαστήριο συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων – ACCMR και την Ένωση Ουκρανών Γυναικών στην Ελλάδα. 

Οι δράσεις υλοποιούνται με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες  στο πλαίσιο της υποστήριξης που παρέχουν στο Κέντρο Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων στη βάση τριμερούς συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων.

  • Πληροφορίες για το τριήμερο πρόγραμμα του 1ου Athens Society City Festival, μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.
  • Διαβάστε το Δελτίο Τύπου ΕΔΩ