ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ 2021

242573546 3001862416696714 998481773514727938 n

Για 9η συνεχή χρονιά τα μορφωτικά και πολιτιστικά ιδρύματα και οι πρεσβείες από δεκατέσσερις χώρες-μέλη της EUNIC Αθήνας, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY), το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων και τη συμμετοχή του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων, προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με όχημα τη γλώσσα από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη και να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών και των διαλέκτων μέσα από ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια.

Με κεντρική θεματική τη βιωσιμότητα και το περιβάλλον, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα πολυγλωσσικών αφηγήσεων από την προφορική παράδοση των ευρωπαϊκών χωρών, να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά, καθώς και να συνομιλήσουν με όλους τους φορείς και να πάρουν αναμνηστικά δώρα.

25 Σεπτεμβρίου, 2021

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 

Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών:

O εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών καθιερώθηκε το 2001, με σκοπό την υποστήριξη και την ανάδειξη της γλωσσικής ποικιλομορφίας της Ευρώπης, καθώς και την ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων, με στόχο την πλήρη και δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών της στην διατήρηση της πολυπολιτισμικής της ιδιαιτερότητας.

Δηλώστε συμμετοχή

Για να παρακολουθήσετε τις αφηγήσεις ή να πάρετε μέρος στα εργαστήρια για παιδιά χρειάζεται να δηλώσετε τη συμμετοχή σας.

Για να λάβετε μέρος στη βιωματική εκπαίδευση “Γύρη Γύρη Όλοι” για γονείς και παιδιά που υλοποιείται από την ομάδα του The Bee Camp με σκοπό την ανάδειξη της σημασίας των μελισσών για τον πλανήτη, δηλώστε συμμετοχή στα [email protected] ή [email protected].

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2021 διοργανώνεται στο πλαίσιο του Athens Garden Festival του δικτύου EUNIC στην Αθήνα με την υποστήριξη του Δικτύου Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα .

Περισσότερα: www.athensculturenet.com/el/event/ευρωπαϊκή-ημέρα-γλωσσών-2021