STEM Απογεύματα για παιδιά στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων | Ιούλιος 2021

Ο Δήμος Αθηναίων, το Πολυτεχνείο Κρήτης/TUC TIE Lab και η ΔΑΕΜ Α.Ε. καλούν παιδιά και γονείς στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων να ανακαλύψουν τα μυστικά των μαγικών κόσμων της Επιστήμης (Science), της Τεχνολογίας (Technology), της Μηχανικής (Engineering) και των Μαθηματικών (Mathematics), μέσα από απλές εφαρμογές και βιωματικά παιχνίδια!

Οι STEM δράσεις του Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα θα πραγματοποιούνται στον υπαίθριο χώρο του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη), σε συνεργασία με το Εργαστήριο ΠΟΙΩ του Δήμου Αθηναίων.

Ξεκινούν την Τετάρτη 30/06 και θα επαναλαμβάνονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη μέχρι και τις 29/07, ώρες 17:00-20:00, για μαθήτριες και μαθητές σχολείων του Δήμου Αθηναίων και τους γονείς τους.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν με προκράτηση θέσης στο STEM-SUMMER.EVENTBRITE.COM

 

Οι Θερινές δράσεις STEM για παιδιά στο Σεράφειο έχουν σχεδιαστεί να περιλαμβάνουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, γύρω από τις θεματικές των φυσικών επιστημών, της τεχνολογίας, της επιστήμης των μηχανικών και τα μαθηματικά.

Στο πλαίσιο των δράσεων εντάσσεται και μια ξενάγηση στο Εργαστήριο ΠΟΙΩ, το Maker Space του Δήμου Αθηναίων, όπου παρουσιάζονται τα εργαλεία και οι τεχνικές ενός σύγχρονου χώρου δημιουργίας, ψηφιακής σχεδίασης και κατασκευής!

Το πρόγραμμα των Θερινών Δράσεων STEM επικεντρώνεται στην ανάδειξη του δημιουργικού ρόλου της τεχνολογίας στην εκπαίδευση και ταυτόχρονα προωθεί μια ουσιαστική σύνδεση της μάθησης με την αρχιτεκτονική και την τέχνη. Τα παιδιά «ανακαλύπτουν» τη σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία και εφοδιάζονται με γνώσεις, με απώτερο στόχο την καλλιέργεια μιας ερευνητικής διάθεσης και στάσης.

ℹ️ ΟιΘερινές δράσεις STEM θα πραγματοποιηθούν στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.

ℹ️ Η συμμετοχή στις δράσεις είναι ελεύθερη.

ℹ️ Η παρουσία κηδεμόνα είναι υποχρεωτική.

ℹ️ Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες συνοδούς τους.

ℹ️ Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική στους εξωτερικούς χώρους και υποχρεωτική στους κλειστούς (ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του σύγχρονου Εργαστηρίου ΠΟΙΩ του Δήμου Αθηναίων)

ℹ️ Ο χώρος είναι πλήρως προσβάσιμος σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

ℹ️ Για περιορισμένο αριθμό παιδιών ανά δράση.

ℹ️ Στον χώρο λειτουργεί cafe-αναψυκτήριο.

ℹ️ Ώρα προσέλευσης 17:00- 18:00

 

Tο πρόγραμμα “Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα” του Δήμου Αθηναίων στοχεύει στην ενίσχυση μιας δημιουργικής κοινότητας για την αλλαγή παραδείγματος στη δημόσια εκπαίδευση.

Μέσα από την αλληλεπίδραση ερευνητών, από διάφορα πεδία της επιστήμης και της τέχνης, με εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, οραματιζόμαστε ένα θετικό περιβάλλον μάθησης και μια ενεργή σχολική κοινότητα που μαθαίνει να αναζητά και να κατακτά γνώσεις και δεξιότητες.

Υλοποιείται με την επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab) από το Πολυτεχνείο Κρήτης και την υποστήριξη της ΔΑΕΜ Α.Ε.