Οι Νέοι για τους Πρόσφυγες: Διαγωνισμός Σχεδίου

Πώς θα μπορούσε η δημιουργικότητά σου να προσφέρει ελπίδα; 

Το θέμα του φετινού παγκόσμιου εικαστικού διαγωνισμού της Ύπατης Αρμοστείας είναι «Ελπίδα μακριά από το σπίτι».

Ο Διαγωνισμός καλεί νέους και νέες από όλο τον κόσμο να πάρουν μέρος με τα σχέδιά τους αναδεικνύοντας τη δύναμη της συμπερίληψης των προσφύγων. Φέτος, τα καλύτερα σχέδια θα γίνουν μπλουζάκια από την UNIQLO,  εταίρο της Ύπατης Αρμοστείας, τα οποία θα είναι διαθέσιμα προς πώληση για την υποστήριξη των εκτοπισμένων ανθρώπων παγκοσμίως.

 

Ποιος μπορεί να λάβει μέρος;

Αν είσαι μεταξύ 10 και 30 ετών, αυτός ο διαγωνισμός είναι η ευκαιρία  να χρησιμοποιήσεις τη δημιουργικότητά σου για καλό σκοπό. Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας καλλιτέχνης. Μπορείς να είσαι δημιουργικός με τον δικό σου τρόπο. Οι συμμετοχές από νέους πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, ανιθαγενείς και εσωτερικά εκτοπισμένους είναι ευπρόσδεκτες!


Ποιο είναι το βραβείο;

Φέτος, τα καλύτερα σχέδια θα γίνουν μπλουζάκια από την εταιρία UNIQLO, που συνεργάζεται με την Ύπατη Αρμοστεία. Τα σχέδια θα δημοσιοποιηθούν, ενώ τα μπλουζάκια θα διατίθενται προς πώληση σε επιλεγμένα καταστήματα UNIQLO (συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών καταστημάτων παγκοσμίως και οποιωνδήποτε άλλων μέσων αποφασίσει η UNIQLO και η Ύπατη Αρμοστεία) για την υποστήριξη των εκτοπισμένων σε όλο τον κόσμο! Τα νικητήρια σχέδια θα προωθηθούν επίσης μέσα από τα social media της Ύπατη Αρμοστείας και της UNIQLO που έχουν εκατομμύρια ακόλουθους. Οι συμμετοχές που θα διακριθούν θα λάβουν ειδικά βραβεία και αναμνηστικά από την Ύπατη Αρμοστεία.


Ποιο είναι το θέμα;

Το θέμα του φετινού εικαστικού Διαγωνισμού είναι «Ελπίδα μακριά από το σπίτι». Ο Διαγωνισμός καλεί νέους ανθρώπους από όλο τον κόσμο να λάβουν μέρος με ένα σχέδιο που αναδεικνύει τη δύναμη της συμπερίληψης των προσφύγων.

Κανείς δεν επιλέγει να εγκαταλείψει το σπίτι του. Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας.

Τι θα σου έδινε ελπίδα αν αναγκαζόσουν να εγκαταλείψεις το σπίτι σου μια μέρα;

Τι είναι αυτό που σου έχει δώσει ελπίδα και δύναμη, αφού αναγκάστηκες να εγκαταλείψεις την πατρίδα ή το σπίτι σου;

 

Πώς θα αξιολογηθούν τα έργα;

Τα έργα θα αξιολογηθούν βάσει της δημιουργικότητας και της σαφήνειας του μηνύματος που μεταφέρουν.

Οι καλύτερες ζωγραφιές και σχέδια θα επιλεγούν από μια επιτροπή αποτελούμενη από πρόσφυγες, αθλητές, γνωστές προσωπικότητες, αξιωματούχους της Ύπατης Αρμοστείας και εκπροσώπους από την UNIQLO.

Η απόφαση αξιολόγησης θα είναι οριστική και δεν θα υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας με τους συμμετέχοντες για την προσβολή της.


Ποια είναι η διαδικασία;  

Μπορείς να σχεδιάσεις με το χέρι, σε ηλεκτρονική ταμπλέτα ή υπολογιστή. Αν σχεδιάσεις με το χέρι, σκάναρε ή φωτογράφισε στη συνέχεια το έργο σου σε καλή ποιότητα. Τα έργα μπορούν να σταλούν σε μορφή pdf, jpeg ή png. Προτείνουμε το μέγεθος της εικόνας να είναι 2048×2048px και η ανάλυση 350dpi. Μη διστάσεις να σχεδιάσεις πιο αφηρημένα σχέδια.

Διαβάστε προσεκτικά τους όρους πριν καταθέσετε τη συμμετοχή σας.

 

Προθεσμία συμμετοχής

Ο Διαγωνισμός διαρκεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου, αλλά θα σας προτείναμε να στείλετε τα έργα σας όσο το δυνατόν πιο σύντομα, καθώς σκοπεύουμε να δημοσιεύουμε τακτικά τις αξιόλογες συμμετοχές στα social media.

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα μέσω e-mail, μεταξύ του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου 2023.

Για οποιαδήποτε απορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το youthart@unhcr.org!

Δείτε Σχετικό Βίντεο