Εγγραφή στο ελληνικό σχολείο: Ενημερωτική συνάντηση με διερμηνεία στα γαλλικά

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινά τον Σεπτέμβριο, η επιτροπή εκπαίδευσης του Κέντρου Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων – ACCMR διοργανώνει την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 (18:00 – 20:00) συνάντηση για την ενημέρωση γαλλόφωνων και αγγλόφωνων γονέων που ζουν στην Αθήνα σχετικά με την εγγραφή των παιδιών τους στο ελληνικό σχολείο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με διερμηνεία στα γαλλικά.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Πολυγλωσσική Βιβλιοθήκη/Πολυπολιτισμικό Κέντρο WeNeedBooks (Ευβοίας 7, Κυψέλη).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ρωτήσουν ερωτήσεις όπως:

  • Σε ποιο σχολείο πρέπει να εγγράψω το παιδί μου και πότε;
  • Ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά;
  • Ποιες είναι οι διαδικασίες παιδιατρικού ελέγχου;
  • Τι υποστήριξη έχουμε – εγώ και το παιδί μου;

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να ενημερωθούν από τους Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων της Αττικής (Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής). Για την υλοποίηση της εκδήλωσης, το Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων συνεργάζεται με το εξιδεικευμένο προσωπικό του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων (ΚΕΜ), ΑΡΣΙΣ, Γιατροί του Κόσμου, ΕΛΙΞ, ΜΕΤΑδραση, Danish Refugee Council και SolidarityNow.

Λίγα λόγια για το Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων (ACCMR)

Το ACCMR είναι ο πρώτος κόμβος συντονισμού σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, που δημιουργήθηκε με στόχο την ενίσχυση της δικτύωσης και της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της κοινωνίας των πολιτών, διεθνών οργανισμών και κεντρικής διοίκησης για τη χάραξη αποτελεσματικών πολιτικών ένταξης. Το Κέντρο Συντονισμού, από τον Απρίλιο του 2020 λειτουργεί με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη βάση τριμερούς συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων.