Εγγραφές στον Νέο κύκλο μαθημάτων προετοιμασίας για τις εξετάσεις Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για την Πολιτογράφηση (Π.Ε.Γ.Π)

Στις 30/11/2023 ξεκινάει ο νέος κύκλος μαθημάτων για την προετοιμασία των εξετάσεων Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για την Πολιτογράφηση.

Τα δωρεάν σεμινάρια προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποιητικού επάρκειας γνώσεων για πολιτογράφηση αποτελούν μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων.  Υλοποιούνται από το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων (ΚΕΜ) και την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) σε συνεργασία με την ομάδα εθελοντών «Γέφυρες», με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. 
Την πρωτοβουλία, από την πλευρά του Δήμου Αθηναίων, στηρίζει και το Κέντρο Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων – ACCMR στον τομέα της προβολής και διασύνδεσης.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται διαδικτυακά απογευματινές ώρες.

Οι γραπτές εξετάσεις, που τέθηκαν για πρώτη φορά σε εφαρμογή τον Μάιο του 2021 και αντικατέστησαν το σύστημα προφορικής εξέτασης, διοργανώνονται δύο φορές τον χρόνο, μία το Φθινόπωρο και μία την Άνοιξη.

Η  διάρκεια του κύκλου σεμιναρίων για τις εξετάσεις της εαρινής περιόδου είναι τεσσάρων ή πέντε μηνών ενώ για τις εξετάσεις που πραγματοποιούνται το φθινόπωρο η διάρκεια προετοιμασίας είναι περίπου δύο μήνες. Η διάρκεια μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ακριβή ημερομηνία των εξετάσεων που ορίζει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://www.accmr.gr/services/kem_citizenship/

Για να εγγραφείτε στείλτε email στο [email protected]