UMN and Cities Together for Integration of TCNs, Athens International Final Conference

Το “UMN and Cities Together for Integration of TCNs, Athens International Final Conference” θα διεξαχθεί αυτή την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144 ) και ώρες 9:30-14:30.

Το συνέδριο γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Union Migrant Net και το θέμα του είναι : “Exploring the gender perspective of TCNs’ integration in the labour market”.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων και τη  Δομή Μεταναστών του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Η γλώσσα του συνεδρίου θα είναι τα Αγγλικά. 

Θα βρείτε το πρόγραμμα εδώ

Λίγα λόγια για το έργο:

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στοχεύει στην ανταλλαγή και μεταφορά γνώσεων, εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών που σχετίζονται με την ένταξη μεταξύ 9 μελών της UnionMigrantNet (UMN) και 8 τοπικές αρχές από πέντε χώρες της ΕΕ, συγκεκριμένα το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Σλοβενία. Το έργο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019 και θα ολοκληρωνόταν τον Μάιο του 2022, ενώ πήρε παράταση έως τον Οκτώβριο 2022.

Βασιζόμενο στο ήδη υπάρχον ευρωπαϊκό δίκτυο συνδικαλιστικών οργανώσεων (UMN) της ETUC (European Trade Unions Confederation)  που παρέχουν υπηρεσίες σε υπηκόους τρίτων χωρών σε επίπεδο Ε.Ε., το έργο ενισχύει, επικαιροποιεί και βελτιώνει το δίκτυο μέσω της προώθησης συνεργασιών με τις τοπικές αρχές, συγκεκριμένα τις τοπικές αρχές που είναι αρμόδιες για θέματα υποδοχής και ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών. Το ειδικό βάρος του συγκεκριμένου προγράμματος αφορά στην ένταξη πολιτών τρίτων χωρών στην αγορά εργασίας. Από την Ελλάδα άλλοι εταίροι που συμμετέχουν στο έργο είναι η Δομή Μεταναστών του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και η ΜΚΟ Generation 2.0.