Υπηρεσία Νομικής Υποστήριξης Αιτούντων Άσυλο

Φορέας: Zaatar NGO
Είδος Φορέα: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Γενικός πληθυσμός 
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 - 18:00
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΦΑΡΣΙ

Περιγραφή

Η ΜΚΟ Ζατάρ παρέχει δωρεάν νομικές υπηρεσίες στο Orange House, από έλληνα δικηγόρο, οι οποίες απευθύνονται σε αιτούντες άσυλο ή αναγνωρισμένους πρόσφυγες.

Βασική προυπόθεση για τη πρόσβαση στις υπηρεσίες είναι η ύπαρξη δελτίου αιτούντος άσυλο σε ισχύ ή άδεια παραμονής σε ισχύ.

Το εύρος υπηρεσιών που παρέχονται αφορά στη νομική υποστήριξη κατά τον πρώτο και δέυτερο βαθμό ασύλου, τη διαδικασία οικαγενειακής επανένωσης με μέλη οικογένειας στην Ευρώπη και τη γενική συμβουλευτική σε θέματα εργασίας ή καθημερινά νομικά ζητήματα. Επιπλέον, σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες παρέχεται βοήθεια για την ανανέωση του καθεστώτος τους ή των ταξιδιωτικών τους εγγράφων. Τέλος, παρέχεται βοήθεια στην πρόσβαση στο άσυλο μόνο για πρώτο αίτημα.

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Για αίτημα για ραντεβού με τον δικηγόρο, οι επωφελούμενοι μπορούν να προσέλθουν οι ίδιοι στην υποδοχή του Orange House, όπου θα συμπληρωθεί η φόρμα καταγραφής του αιτήματος ή μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονική μήνυμα στην παρακάτω διεύθυνση: [email protected]This site is registered on wpml.org as a development site.