Υπηρεσία Ψυχικής Υγείας Συμβουλευτική και Ψυχολογική Υποστήριξη - Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο

Φορέας: ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ
Είδος Φορέα: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Ρενέ Πυώ 2α, Αθήνα, Ελλάδα

2η Δημοτική Κοινότητα (ΝΑ. συνοικίες – Νέος Κόσμος μέχρι Στάδιο)

Τελευταία Ανανέωση Υπηρεσίας 28-09-2023

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Ενήλικες
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • Κατόπιν συνεννόησης με τον εξυπηρετούμενο
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΦΑΡΣΙ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ
Χρηματοδότηση
Οι Υπηρεσίες του Κοινωνικού Κέντρου εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Ολιστική υποστήριξη και Ενδυνάμωση Ευάλωτων Ομάδων». Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την CRS.

Περιγραφή

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο, προσφέρεται ένα σύνολο δωρεάν υπηρεσιών και δράσεων όπως: Υπηρεσία Ψυχικής Υγείας που  λειτουργεί εντός των χώρων του. Σκοπός της υπηρεσίας είναι η υποστήριξη και η ενδυνάμωση ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας και νομιμοποιητικών εγγράφων που έχουν αδυναμία πρόσβασης στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Πιο συγκεκριμένα η υπηρεσία παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε ενήλικες άνω των 18 ετών. Οι υπηρεσίες παρέχονται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο: • Πραγματοποιούνται κύκλοι ατομικών συνεδριών των οποίων ο μέγιστος αριθμός διαμορφώνεται κατά περίπτωση και σύμφωνα με τις ανάγκες του εξυπηρετούμενου (διάρκεια 45 λεπτά). • Θεραπευτικές ομάδες (διάρκεια 90 λεπτά). • Ομάδες ψυχοεκπαίδευσης.

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Για να κλείσετε το ραντεβού σας στείλτε μας email στο [email protected] ή για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο τηλέφωνο 213-0909940 (09:00 – 16:00) Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει κριτηρίων ευαλωτότητας. H Υπηρεσία είναι διαθέσιμη στα Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ουκρανικά, Φαρσί & Αραβικά. Οι συνεδρίες παρέχονται δωρεάν.