Δίκτυο Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων σε Αστεγία

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Άτομα σε κατάσταση δρόμου ή αστεγίας
  • Ασυνόδευτα ανήλικα
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 17:00
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΣΙ ΑΡΑΒΙΚΑ ΝΤΑΡΙ ΟΥΡΝΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΑ ΚOYΡΜΑΝΤΖΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΑΣΤΟ ΣΟΡΑΝΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΛΙΝΓΚΑΛΑ

Περιγραφή

Υπολογίζεται ότι σήμερα, υπάρχουν περισσότερα από 600 ασυνόδευτα παιδιά σε αστεγία στους δρόμους της Αθήνας. Ακριβώς γι’ αυτά τα παιδιά που ζουν μέσα στο φόβο και την ανασφάλεια και τα οποία δεν ξέρουν ούτε πώς θα τα βγάλουν πέρα, ούτε πού να απευθυνθούν για βοήθεια, η ΜΕΤΑδραση οργάνωσε ένα ολοκληρωμένο Δίκτυο Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων σε Αστεγία. Η λειτουργία του Δικτύου ξεκίνησε σταδιακά στις αρχές του Φεβρουαρίου 2020.

Το δίκτυο αποτελείται από δράσεις που λειτουργούν συμπληρωματικά ώστε να προσφέρεται μία συνολική, εξατομικευμένη φροντίδα και υποστήριξη σε κάθε ασυνόδευτο ανήλικο:

 

Κέντρο Υποστήριξης άστεγων παιδιών «1stop4homeless»

Στο «1stop4homeless» τα άστεγα ασυνόδευτα παιδιά στην Αθήνα μπορούν να βρουν εξατομικευμένη νομική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη αλλά και ένα ασφαλές μέρος να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους και να κοινωνικοποιηθούν. Υπάρχει η δυνατότητα παροχής ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και η παραπομπή τους για στέγαση. Το κέντρο υποστήριξης λειτουργεί από τις 10.00-18.00.

 

Κινητή Μονάδα Υποστήριξης Ασυνόδευτων Ανηλίκων

Τα εξειδικευμένα στελέχη της ΜΕΤΑδρασης, μαζί με την πολύτιμη συνδρομή των εθελοντών μας, υποστηρίζουν τα άστεγα ασυνόδευτα παιδιά της Αθήνας παρέχοντας είδη πρώτης ανάγκης, είδη ατομικής φροντίδας και υγιεινής, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και διασύνδεση με το Κέντρο Υποστήριξης άστεγων παιδιών «1stop4homeless».

 

Γραμμή Άμεσης Βοήθειας​ ασυνόδευτων παιδιών

Με αφορμή την πανδημία, η ΜΕΤΑδραση δημιούργησε ειδική γραμμή υποστήριξης ασυνόδευτων παιδιών. Τα παιδιά μπορούν να στείλουν στη γλώσσα τους μήνυμα στο [email protected] ή να τηλεφωνήσουν στο 214 100 8700 (εσωτερικό 282) όπου με τη συνδρομή διερμηνέα απαντάμε στα ερωτήματά τους, τα ενημερώνουμε και τα συμβουλεύουμε. Αποκλειστικά για τα ασυνόδευτα παιδιά, έχουμε επίσης δημιουργήσει το τηλέφωνο/Viber/WhatsApp 6908091433 στο οποίο μπορούν επίσης να επικοινωνούν όλο το 24ωρο για παροχή βοήθειας.

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν στη γλώσσα τους μήνυμα στο [email protected] ή να τηλεφωνήσουν στο 214 100 8700 (εσωτερικό 282). Ασυνόδευτα παιδιά μπορούν επίσης να καλούν στο τηλέφωνο/Viber/WhatsApp 6908091433.


Δείτε Σχετικό Βίντεο