«Ξενώνας Υγεία» για τη φιλοξενία και υποστήριξη των οικογενειών που συνοδεύουν τα νοσηλευόμενα παιδιά τους στην Αθήνα

Γενικές Πληροφορίες

Ομάδες Πληθυσμού
Προσφυγικός / μεταναστευτικός πληθυσμός
  • Γενικός πληθυσμός 
Ημέρες/Ώρες Εξυπηρέτησης
  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 17:00
Γλώσσες Εξυπηρέτησης
ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΦΑΡΣΙ ΟΥΡΝΤΟΥ
Χρηματοδότηση
KINDERNOTHILFE

Περιγραφή

Η ΖΕΥΞΙΣ από την έναρξη της λειτουργίας της, αφουγκράζεται τις ανάγκες των ευάλωτων ομάδων και ιδιαίτερα των παιδιών με στόχο να επιφέρει πραγματική και μετρήσιμη διαφορά στη ζωή τους. Για το λόγο αυτό, δημιούργησε τον Ξενώνα Φιλοξενίας «Υγεία» για οικογένειες που έρχονται από την περιφέρεια για όσο διάστημα πρέπει να παραμείνουν στην Αθήνα για τη νοσηλεία των παιδιών τους. Το έργο υλοποιείται με την υποστήριξη της γερμανικής οργάνωσης Kindernothilfe (KNH) και απευθύνεται σε αλλοδαπoύς με προσφυγικό προφίλ, καθώς και σε ελληνικές οικογένειες.  

O πλήρως εξοπλισμένος ξενώνας εξασφαλίζει άριστες συνθήκες διαμονής για όλα τα μέλη της οικογένειας σε ένα περιβάλλον φιλικό και ασφαλές, με κατανόηση στις αγωνίες και τους φόβους τους. Εκτός από τη δωρεάν διαμονή, στους ωφελούμενους παρέχεται η δυνατότητα παρασκευής γευμάτων εντός του ξενώνα, δωρεάν μεταφορά/μετακίνηση στην πόλη, οικονομικό βοήθημα στην περίπτωση που δεν έχουν άλλα έσοδα,  καθώς και είδη ατομικής υγιεινής.

Η συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των νοσοκομείων Παίδων διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή διαχείριση του κάθε περιστατικού.  Παράλληλα, έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό είναι δίπλα στους ωφελούμενους σε όλη τη διάρκεια της φιλοξενίας τους για να τους παρέχει εξατομικευμένη υποστήριξη με πολλαπλούς τρόπους. Κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος παρέχουν, μεταξύ άλλων, καθοδήγηση στην επικοινωνία της οικογένειας με νοσοκομεία, φορείς και δημόσιες υπηρεσίες, με συνοδεία όταν είναι απαραίτητο, και ψυχολογική υποστήριξη για την αντιμετώπιση των καθημερινών προκλήσεων και των απαιτήσεων της νοσηλείας. Παράλληλα, εκπαιδευτικοί και φροντιστές αναλαμβάνουν τη  φύλαξη και δημιουργική απασχόληση των παιδιών που διαμένουν στον ξενώνα, με τη διοργάνωση εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

Τρόπος Παραπομπής/Συμμετοχής

Η παραπομπή των ωφελούμενων στον Ξενώνα “Υγεία” γίνεται μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών των νοσοκομείων Παίδων και των φορεών παραπομπής.This site is registered on wpml.org as a development site.