Socialinnov

Socialinnov

Website

Η SocialInnov είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που εστιάζει στην εξάλειψη του χάσματος των ψηφιακών δεξιοτήτων και του μεγάλου ποσοστού ανεργίας στην Ελλάδα. Στόχος είναι η οικοδόμηση καλύτερων μαθησιακών εμπειριών για την εκπαίδευση όλων των κοινωνικών ομάδων, προκειμένου να τους δοθούν τα εφόδια για ένα καλύτερο κοινωνικό και επαγγελματικό μέλλον, ενισχύοντας παράλληλα την τοπική κοινωνία. Η νέα, ψηφιακή εποχή απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες και γνώσεις, τις οποίες πλέον μπορούν να αποκτήσουν όλοι χωρίς κανένα αποκλεισμό.

Η SocialInnov ξεκίνησε το 2013 ως ο εκπαιδευτικός βραχίονας του Found.ation, μιας κορυφαίας πλατφόρμας καινοτομίας και τεχνολογίας, και αναπτύσσει εκπαιδευτικά προγράμματα που καταστούν τις νέες τεχνολογίες προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες.

Βασικός τομέας δραστηριοποίησης της είναι η παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών, υλοποιώντας δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις πανελλαδικής εμβέλειας καθόλη τη διάρκεια του έτους για όλες τις κοινωνικές ομάδες, με στόχο την εξάλειψη του ψηφιακού ανααλφαβητισμού και τη καταπολέμηση του ψηφιακού χάσματος.

Κάτω από την ομπρέλα της υπάρχουν δύο βασικά προγράμματα: το START Project και το Tech Talent School που στοχεύουν στην ανάπτυξη και την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων και προσφέρουν πρόσβαση σε ένα πλήρες σύνολο προγραμμάτων και υπηρεσιών για την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και ψηφιακών δεξιοτήτων με σκοπό την προώθηση της τεχνολογικής ανάπτυξης και τη δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων τεχνολογίας. Εδώ και εννέα χρόνια έχουν εκπαιδευτεί περισσότερα από 35.000 άτομα, ενώ στόχος είναι η δημιουργία νέων προγραμμάτων καλύπτοντας περισσότερες ανάγκες όπου όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν να έχουν μια καλύτερη ζωή και περισσότερες ευκαιρίες μέσα από την ψηφιακή τεχνολογία