Global Brigades Greece

Global Brigades Greece

Website

Global Brigades - Το μεγαλύτερο κίνημα για την παγκόσμια υγεία και την ολιστική ανάπτυξη

H Global Brigades είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εφαρμόζει μοναδικά ένα ολιστικό μοντέλο για την επίτευξη των υγειονομικών και οικονομικών στόχων μιας κοινότητας. Το όραμά μας είναι να ενδυναμώσουμε τους εθελοντές και τις κοινότητες που δεν διαθέτουν πόρους για να επιλύσουν τις παγκόσμιες υγειονομικές και οικονομικές ανισότητες και να εμπνεύσουμε όλους τους εμπλεκόμενους να εργαστούν συλλογικά για έναν ίσο κόσμο.

Global Brigades Ελλάς ΑΜΚΕ

Το 2018, η Global Brigades προσκλήθηκε στην Ελλάδα για να διερευνήσει την ευκαιρία να καλύψει ένα κενό σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στις δομές μακροχρόνιας φιλοξενίας για πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο. Η ομάδα μας ταξίδεψε στην Ελλάδα, επικύρωσε την ανάγκη και ενθουσιάστηκε με τις τεράστιες δυνατότητες προσαρμογής των αναπτυξιακών μας αρχών: ολιστικό μοντέλο, βιωσιμότητα, ενδυνάμωση των μελών της κοινότητας και αυξημένη συνεργασία με την τοπική κυβέρνηση και τις ΜΚΟ σε αυτό το μοναδικό περιβάλλον.

Το 2019 ιδρύσαμε την ελληνική ΑΜΚΕ Global Brigades Ελλάς και πραγματοποιήσαμε τα πιλοτικά μας προγράμματα στις δομές μακροχρόνιας φιλοξενίας της Ριτσώνας και της Μαλακάσας. Ξεκινήσαμε με ιατρικές παρεμβάσεις σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας (ΕΟΔΥ), τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και άλλους φορείς στο πεδίο. Ομάδες εθελοντών φοιτητών (brigades) εργάστηκαν μαζί με ιατρούς με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην Ελλάδα (παιδιάτρους, οδοντίατρους, οφθαλμίατρους) και άλλους επαγγελματίες (μεταφραστές, ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς, συντονιστές) για την παροχή δωρεάν υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους των δύο δομών.

Το Πολυιατρείο της GB στην Αθήνα

Το 2020, οι δραστηριότητές μας ανεστάλησαν λόγω της πανδημίας COVID-19 αλλά η Global Brigades υλοποιησε ένα νέο και φιλόδοξο σχέδιο το 2021: την ίδρυση του δικού της πολυιατρείου στο κέντρο της Αθήνας (Μεταξουργείο). Από τον Μάιο του 2021, η ομάδα μας παρέχει δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ευάλωτους πληθυσμούς. Το πολυιατρείο μας επικεντρώνεται στην υγεία της γυναίκας και του παιδιού και διαθέτει δύο Παιδιατρικά, ένα Γυναικολογικό και ένα Οφθαλμιατρικό τμήμα.

Στόχος μας είναι να παρέχουμε υωηλή ποιότητα ιατρικών υπηρεσιών, χωρίς διακρίσεις και με σεβασμό στο φύλο, την εθνικότητα, τις θρησκευτικές και άλλες πεποιθήδεις των ωφελούμενων. Επιπλέον, παράλληλα με την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης, στόχος μας είναι να παρέχουμε εκπαίδευση γύρω από βασικές πτυχές των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και πρόληψης, όπως η αναγκαιότητα παρακολούθησης για χρόνιες παθήσεις, ο εμβολιασμός και ο θηλασμός, η υγεία της μητέρας και του νεογνού, οι πτυχές της εφηβείας κ.λπ. Ταυτόχρονα λειτουργούμε ως συντονιστές, κανονίζοντας παραπομπές σε ειδικούς με βάση τις υποκείμενες παθήσεις των ασθενών μας.

Το Πρόγραμμα Business της GB στην Αθήνα

Απο τον Ιανουάριο του 2021, η Global Brigades Ελλάς υλοποιεί ένα Πρόγραμμα Business με στόχο την ενδυνάμωση των αναγνωρισμένων προσφύγων και μεταναστών που διαθέτουν μικρές επιχειρήσεις στην Αθήνα μέσω εθελοντών φοιτητών, καθηγητών, και συμβούλων επιχειρήσεων που προσφέρουν συμβουλευτική και μικρές δωρεές προσαρμοσμένες στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης. Οι κυριότερες υπηρεσίες που προσφέρονται είναι:

- Επιχειρηματικό Σχέδιο

- Σχέδιο Μάρκετινγκ

- Ανάλυση Ταμειακών Ροών

- Στρατηγική μέσων κοινωνικής δικτύωσης

- Ανάπτυξη ιστοσελίδας

- Γραφιστική και Branding

- Εργαλεία Διαχείρισης Αποθεμάτων