Open Calls

Upload open calls inviting people to participate in your initiatives such as surveys, workshops or events related to migrants and refugees. 

 

Upload an open call

Υποτροφίες επιχειρηματικότητας

Ξεκινήστε μια επιχείρηση με την Odyssea και το ALBA!
Οι Υποτροφίες Επιχειρηματικότητας επιτρέπουν σε ωφελούμενους που δεν έχουν ισότιμη πρόσβαση να χτίσουν επιχειρηματικές γνώσεις και δεξιότητες δωρεάν για έναν χρόνο, με στόχο να μπορέσουν να στήσουν δικές τους καινούργιες επιχειρήσεις.

Προϋποθέσεις για αιτήσεις συμμετεχόντων στο πρόγραμμα υποτροφιών είναι να μιλάνε Αγγλικά σε καλό επίπεδο, να έχουν την ικανότητα να παρευρίσκονται σε διαδικτυακά μαθήματα, να έχουν κάποιες σχετικές τεχνικές γνώσεις ή τομεακή εμπειρία ώστε να μπορέσουν να υλοποιήσουν την ιδέα τους, και να είναι αφοσιωμένοι στην πλήρη συμμετοχή στην υποτροφία.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

read more

"Welcome Through Football" πρόγραμμα για παιδιά πρόσφυγες (7-11 ετών)

Γίνε Μέρος της Ομάδας!
Welcome Through Football

Η Athens Comics Library συνεργάζεται με την ΠΑΕ Α.Ε.Κ. στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Welcome Through Football που υλοποιείται από το 2019 σε διαφορετικές χώρες σε συνεργασία με κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομάδες. Αναγνωρίζοντας την αξία του αθλητισμού γενικότερα και του ποδοσφαίρου ειδικότερα, το πρόγραμμα στοχεύει στην κοινωνική ένταξη, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, αλλά και τη δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών για τους συμμετέχοντες.

read more

 

Basic Computer Skills, free vocational training course

From the fundamentals, to the most commonly used basic features, this course covers everything one needs to know in order to use computers well. The participants will learn how to utilise a computer for both personal and professional purposes. The curriculum includes among others file handling, internet browsing and Microsoft Office.

📌To express interest in the free vocational training program
https://bit.ly/35p78iI

read more

E-commerce free vocational training programs!

🛒 Apply for E-commerce, our new vocational training program!

The participants will learn how to fully manage an e-shop; monitor the inventory, post products and services, create content, participate in the front-end development of the e-shop, manage the social media associated with the e-shop, run Facebook Shop, create digital ads and offers, create and manage mail marketing campaigns to the customers.

📌To express interest in the E-commerce free vocational training program https://bit.ly/35p78iI

read more

 

Online vocational training program Sales Techniques

The course will help you learn how to better understand customers’ needs, enhance communication with clients, provide effective feedback and improve client interactions. You will gain the ability to make a successful sales presentation, where your clients understand you and focus on your most important points.

read more

 

Διαδικτυακό συμμετοχικό εργαστήριο με θέμα «Ηοpe Based Communication Narratives»

Η ΑctionAid σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στο διαδικτυακό συμμετοχικό εργαστήριο με θέμα «Ηοpe Based Communication Narratives» την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 12:00 - 16:00 και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 10:00 - 14:00. Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπροσώπους οργανώσεων και έχει ως σκοπό οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν τη γνώση και τις κατάλληλες δεξιότητες, ώστε να σχεδιάζουν πετυχημένες εκστρατείες ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης. Με όχημα το storytelling, οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τα πολλαπλά συστημικά εμπόδια και τις αιτίες τους και θα εστιάσουν σε νέες αφηγηματικές τεχνικές βασισμένες στο «hope-based communication», με βασικό στόχο την κατασκευή μια συμπεριληπτικής αφήγησης και κοινωνίας για τους πρόσφυγες και τους/τις μετανάστες/ριες. Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να αξιοποιούν τις τεχνικές επικοινωνίας για αποτελεσματικές εκστρατείες που θα επικαλούνται την ελπίδα και το συναίσθημα, παράλληλα με την προτροπή για δράση.

Δηλώσεις συμμετοχής
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Οκτωβρίου με τη συμπλήρωση της φόρμας. Oι θέσεις είναι περιορισμένες και θα καλυφθούν με σειρά προτεραιότητας, ενώ η κάθε οργάνωση δύναται να στείλει ένα μόνο άτομο. Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στα ελληνικά και είναι απαραίτητη προϋπόθεση η γνώση αγγλικών, καθώς τα video που θα προβληθούν και το υλικό που θα διανεμηθεί θα είναι στα αγγλικά. https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=HANqP6au9EORl3xNktNyK7VAA6hw17BGph_jjG17gKNUMU9HOThJWTFXN0pKN1JBT0pVSzM3TUI5OS4u 

Προϋποθέσεις συμμετοχής
• Να είστε διαθέσιμοι/ες και τις δύο μέρες του εργαστηρίου (δύο session μισής ημέρας)
• Πρόσβαση σε ένα ήσυχο δωμάτιο ώστε να συνδεθείτε σε zoom video calls
• Γρήγορη σύνδεση ίντερνετ με στόχο την αποτελεσματική χρήση της πλατφόρμας
• Πρόσβαση σε υπολογιστή (desktop ή laptop), ακουστικά, μικρόφωνο και κάμερα για βίντεο
• Κατανόηση των θεματικών μετανάστευσης και Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης
• Σύνδεση με οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών (μέσω εργασίας ή εθελοντισμού ή ακτιβισμού)

Λίγα λόγια για τον εκπαιδευτή
Ο Φώτης Φιλίππου είναι εκπαιδευτής στη στρατηγική εκστρατειών, με πάνω από 15 χρόνια εμπειρία και σχεδιάζει και πραγματοποιεί συμμετοχικά σεμινάρια με στόχο την υλοποίηση εκστρατειών σε εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο. Με πίστη στην ισότητα, την κοινωνική και κλιματική δικαιοσύνη και τη δύναμη του ακτιβισμού που πετυχαίνει αλλαγές, ο Φώτης ηγήθηκε, για πάνω από μια δεκαετία, των εκστρατειών της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ευρώπη και Κεντρική Ασία, με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων ώστε να πετύχουν νίκες στα ανθρώπινα δικαιώματα – σε θεματικές όπως η μετανάστευση, η εξάλειψη των διακρίσεων, η ισότητα των φύλων και η ελευθερία της έκφρασης. Tον τελευταίο χρόνο, ο Φώτης ηγήθηκε το πρόγραμμα “ Learning Experiences” του Mobilisation Lab και μια οργανωσιακή μετάβαση σε διαδικτυακές εκπαιδεύσεις και σεμινάρια ως απόκριση στην παγκόσμια πανδημία covid-19.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Faces of Migration», το οποίο έχει ως στόχο να συνδέσει τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης με τη μετανάστευση και να συμβάλει στην προώθηση, υιοθέτηση και εφαρμογή των 17 Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη από τοπικούς και εθνικούς φορείς χάραξης πολιτικής, μέσα από την άσκηση θεσμικής πίεσης από τους πολίτες.

read more

Testing of knowledge and development of business skills for VET migrant students

The Academy of Entrepreneurship, in the framework of the Erasmus+ project 'Self-Regenerate (Self-Employment and English for Peripheral Regions)', organises the pilot testing of its results for one of its target groups: VET migrant students.

The project aims at creating a practical methodology for VET (Vocational Education and Training) that combines entrepreneurship coaching and Business English to enable students to create their own enterprises locally and then become successful international entrepreneurs.

The pilot concerns the testing of activities (games & exercises) related to entrepreneurial and Business English skills, and they are included in the 'Training Manual for Learners' to let students become local and international entrepreneurs.

For more information regarding the project and all its final results, you can visit: https://www.selfregenerate.eu/

If you are interested in participating in this activity, please fill in this Google Form (https://forms.gle/d8ywBZDa5ERc6EERA) until Friday, October 16, and we will contact you so that we can give you the necessary guidelines for its implementation.

read more

 


Please login to submit an open call