Οι μάγειρες γραμμής αποτελούν για πολλά εστιατόρια σημαντικό μέρος της προετοιμασίας του φαγητού που βγαίνει από την κουζίνα. Εργάζονται υπό την καθοδήγηση ενός αρχιμάγειρα και σε κάθε έναν αποδίδεται συνήθως ένα συγκεκριμένο μέρος της παραγωγής, όπως το ψήσιμο, το βράσιμο ή η περιοχή προετοιμασίας λαχανικών. Συνήθως έχουν αρκετά καθήκοντα βοηθού στην κουζίνα που εστιάζουν στο να παραμένει καθαρή και λειτουργική.

Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους συμμετέχοντες τις βασικές γνώσεις για την έναρξη μιας επαγγελματικής καριέρας στο μαγειρική. Για το σκοπό αυτό προσφέρει εξαιρετική πρακτική εμπειρία σε όλες τις επαγγελματικές διαδικασίες μιας κουζίνας με ιδιαίτερη προσοχή στα πρότυπα υγιεινής και ποιότητας των τροφίμων.