Το διεθνές Project Intimate Bridges επιχειρεί να «γεφυρώσει» με αυθεντικό τρόπο τα κενά, και να αμφισβητήσει στερεοτυπικές εικόνες και παρανοήσεις μεταξύ των κοινοτήτων προσφύγων και μεταναστών και των τοπικών κοινοτήτων «υποδοχής» μέσω κοινών δημιουργικών εργαστηρίων σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία και η ξενοφοβία, και να ενθαρρυνθεί η μέγιστη ενεργή κοινωνική συμμετοχή μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Το υλικό που θα προκύψει από τα εργαστήρια θα χρησιμοποιηθεί ως δραματουργική βάση για την τελική performance που θα παρουσιαστεί στην Αθήνα τον Νοέμβριο 2020.

Απευθύνουμε λοιπόν ανοιχτή πρόσκληση σε πρόσφυγες, μετανάστες, καλλιτέχνες και άλλους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στα βιωματικά θεατρικά Εργαστήρια Συν-δημιουργίας. Μέσα σε έναν ασφαλή χώρο συνδιαλλαγής, μεταφοράς μνήμης και δημιουργικότητας σας καλούμε να γίνετε συν-εξερευνητές ήχων, εικόνων και προσωπικών μαρτυριών, στον μεταβατικό τόπο όπου οι άνθρωποι και οι ιστορίες τους τέμνονται, ιχνηλατώντας ανολοκλήρωτους χάρτες περιοχών σημαδεμένων από την απώλεια, τους καθημερινούς αγώνες και την ελπίδα.

Τα Εργαστήρια Συν-δημιουργίας με τίτλο “How a place becomes a person” θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο 11:00-14:00 από τις 08.02 έως τις 25.04.2020 στην Άρσις (Αριστοτέλους 38, Μετρό Βικτώρια).

Δεν απαιτείται προηγούμενη θεατρική εμπειρία.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν άμεσα όνομα και στοιχεία επικοινωνίας στο email: [email protected]