Η ΑctionAid Hellas σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στο συμμετοχικό εργαστήριο με θέμα «Νarrative Strategies» τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 9:00 – 17:30 στο χώρο του Higgs, Βίκτωρος Ουγκώ 15, Μεταξουργείο.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε μέλη και εκπροσώπους οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών που ασχολούνται με τις εκστρατείες και τον ακτιβισμό και έχει ως σκοπό να αναπτύξουν τη γνώση και τις κατάλληλες δεξιότητες, ώστε να σχεδιάζουν πετυχημένες εκστρατείες ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης. Με όχημα το storytelling , οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τα πολλαπλά συστημικά εμπόδια και τις αιτίες τους, που οφείλονται στις έως τώρα πολιτικές σχετικά με τη μετανάστευση και θα εστιάσουν σε νέες αφηγηματικές τεχνικές βασισμένες στο «hope-based communication». ‘Έτσι, με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα είναι σε θέση να αξιοποιούν τις αφηγηματικές τεχνικές σε αποτελεσματικές εκστρατείες που θα επικαλούνται την ελπίδα και το συναίσθημα, παράλληλα με την προτροπή για δράση.

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να στείλουν email με το ονοματεπώνυμό τους, την οργάνωση στην οποία εργάζονται και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 20 Iανουαρίου. Oι θέσεις είναι περιορισμένες και θα καλυφθούν με σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση η γνώση αγγλικών, καθώς τα video που θα προβληθούν, αλλά και το υλικό που θα διανεμηθεί θα είναι στα αγγλικά. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και περιλαμβάνει ελαφρύ γεύμα και διαλείμματα καφέ.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Faces of Migration», το οποίο έχει ως στόχο να συνδέσει τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης με τη μετανάστευση και να συμβάλει στην προώθηση, υιοθέτηση και εφαρμογή των 17 Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη από τοπικούς και εθνικούς φορείς χάραξης πολιτικής, μέσα από την άσκηση θεσμικής πίεσης από τους πολίτες.

Λίγα λόγια για τον εκπαιδευτή

Ο Φώτης Φιλίππου είναι εκπαιδευτής στη στρατηγική εκστρατειών, με πάνω από 15 χρόνια εμπειρία και σχεδιάζει και πραγματοποιεί συμμετοχικά σεμινάρια με στόχο την υλοποίηση εκστρατειών σε εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο. Με πίστη στην ισότητα, την κοινωνική και κλιματική δικαιοσύνη και τη δύναμη του ακτιβισμού που φέρνει την αλλαγή, ο Φώτης ηγήθηκε, για πάνω από μια δεκαετία, των εκστρατειών της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ευρώπη και Κεντρική Ασία, με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων ώστε να πετύχουν νίκες στα ανθρώπινα δικαιώματα – σε θεματικές όπως η μετανάστευση, η εξάλειψη των διακρίσεων, η ισότητα των φύλων και η ελευθερία της έκφρασης.