Η AntetokounBros Academy είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που συνδυάζει το μπάσκετ με την εκπαίδευση, την προπόνηση με την έμπνευση, την προσωπική εξέλιξη με την ομαδικότητα.

Απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 12 έως 16 ετών, από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προπονήσεις μπάσκετ διάρκειας 90 λεπτών μία φορά την εβδομάδα για 100 νεαρούς αθλητές τον χρόνο. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται σε δύο γήπεδα μπάσκετ: το γήπεδο Αμπελοκήπων (Αργολίδος) και το γήπεδο Λαμπρινής (Τεω & Αμυκλών, Άγιος Ανδρέας). Το κάθε γήπεδο φιλοξενεί 50 από τους 100 αθλητές.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος προσφέρονται 12 θέσεις μαθητευόμενων προπονητών για γυναίκες και άντρες, ηλικίας 18-25 ετών, στο προπονητικό τιμ της σεζόν 2019-2020. Μόνο αιτούντες με αθλητική ή προπονητική εμπειρία στο μπάσκετ θα προκριθούν (θα προτιμηθεί η πρότερη εμπειρία με παιδιά) και μόνο όσοι μιλούν τουλάχιστον 2 από τις εξής γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά (πρόσθετο προσόν θα θεωρηθεί η γνώση περσικών ή αραβικών).

Οι Μαθητευόμενοι Προπονητές που θα επιλεγούν πρέπει να δεσμευτούν για τη συμμετοχή τους για διάστημα μέχρι και 4 μηνών, όση είναι και η διάρκεια της κατάρτισης, καθώς θα αποτελούν μέρος του προπονητικού τιμ και θα εμπλέκονται ενεργά στις προπονήσεις και τις εκδηλώσεις του Προγράμματος.

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος ξεκινά τον Μάρτιο και ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2019. Οι αιτήσεις συμμετοχής για αυτόν τον κύκλο θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2020.