Το Παγκόσμιο Συνέδριο Διεθνούς Εθελοντισμού IVCO 2021 (International
Volunteering Cooperation Organizatons) διοργανώνεται φέτος, για πρώτη
φορά στην Ελλάδα, από την ActionAid Hellas σε συνεργασία με το Forum (International Forum for Volunteering in Development).

Με κύρια θεματική τον συμπεριληπτικό εθελοντισμό για την παγκόσμια ισότητα, το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά 16-20 Οκτωβρίου 2021 και παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και η 1η Διαδικτυακή Παγκόσμια
Έκθεση Εθελοντισμού, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν 3.000 εκθέτες και επισκέπτες.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων και εργαστηρίων με κόστος συμμετοχής για κάθε ελληνική οργάνωση τα 30 ευρώ. Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται ένα περίπτερο (e-booth), πρόσβαση για 3 άτομα με ελεύθερη συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις και τα εργαστήρια καθώς και η δυνατότητα διοργάνωσης εξατομικευμένων εκδηλώσεων μέσω του περιπτέρου.

Οι γενικές θεματικές των κεντρικών εκδηλώσεων με βάση το μέχρι στιγμής πρόγραμμα, περιλαμβάνουν: τo «Θεσμικό πλαίσιο για την Κοινωνία των Πολιτών και τον Εθελοντισμό» και τη «Συμπερίληψη στην πράξη» στις 18/10, τον «Εθελοντισμό σε ανθρωπιστικές κρίσεις και φυσικές καταστροφές» στις 19/10 και τη «Νεολαία και τον εθελοντισμό στη Θεσσαλονίκη» στις 20/10.

Η έκθεση εκτός των παραπάνω, θα δώσει και την ευκαιρία στις οργανώσεις που θα συμμετέχουν, να δικτυωθούν με διεθνείς οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του διεθνούς εθελοντισμού και να δημιουργήσουν χώρους συζήτησης για σημαντικά και επίκαιρα θέματα όπως είναι το θέμα του θεσμικού πλαισίου για τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών και τον Εθελοντισμό. Εγγραφείτε στον σύνδεσμο https://hopin.com/events/ivco-2021.