Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων:
Το Θέατρο των Αλλαγών βοηθά εθελοντικά πρόσφυγες και μετανάστες στις εξετάσεις απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας

Το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) του Δήμου Αθηναίων ξεκινάει συνεργασία με το Θέατρο των Αλλαγών. Οι συνεργάτες του θεάτρου θα προσφέρουν από τις 19 Μαΐου εθελοντικά σε πρόσφυγες και μετανάστες προπαρασκευαστικά σεμινάρια για τις επόμενες εξετάσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας. Η συμβολή του Θεάτρου των Αλλαγών, έρχεται να προστεθεί στην προσφορά της συγγραφέως Σώτης Τριανταφύλλου, η οποία ήδη παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες της για τον ίδιο σκοπό.

 

Οι υποψήφιοι για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ) του Υπουργείου Εσωτερικών, εξετάζονται στην ελληνική γλώσσα, με έμφαση στην κατανόηση και στην παραγωγή του προφορικού και γραπτού λόγου, καθώς και στις ακόλουθες θεματικές ενότητες: Γεωγραφία, Ιστορία, Πολιτισμός και Πολιτικοί Θεσμοί της Ελλάδας. Με την απόκτηση του πιστοποιητικού, οι υποψήφιοι περνούν από σύντομη συνέντευξη προκειμένου να διαπιστωθεί η κοινωνική και οικονομική τους ένταξη.

 

Τα σεμινάρια για την προετοιμασία για το Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση προσφέρονται δωρεάν και θα διεξαχθούν διαδικτυακά σε τουλάχιστον 20 δίωρα εβδομαδιαία μαθήματα. Οι αιτήσεις ξεκινούν άμεσα και γίνονται ηλεκτρονικά. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα σεμινάρια μπορούν να στείλουν email στο [email protected]

 

Το Θέατρο των Αλλαγών είναι μια πρότυπη δραματική σχολή που λειτουργεί σχεδόν 25 χρόνια. Από το 2006 προσφέρει αφιλοκερδώς μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε πολίτες τρίτων χωρών και δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες/ουσες να μάθουν ελληνικά και να γνωρίσουν την ελληνική τέχνη και τον ελληνικό πολιτισμό.
Το ΚΕΜ του Δήμου Αθηναίων σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας σε μετανάστες και πρόσφυγες. Τα τμήματα Α2 επιπέδου στοχεύουν επιπλέον και στην προετοιμασία για τις εξετάσεις ελληνικής γλώσσας, στοιχείων ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού για το καθεστώς του «επί μακρόν διαμένοντος», που οργανώνονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι δράσεις του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών υλοποιούνται με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου - ΕΣΠΑ 2014-2020. Περισσότερα για το ΚΕΜ εδώ: https://www.facebook.com/kemathens

*Σημείωση: Οι φωτογραφίες είναι από παλαιότερα μαθήματα στο Θέατρο των Αλλαγών.