Open Calls

Απευθύνετε ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής προς ιδιώτες ή άλλους φορείς, σε πρωτοβουλίες σας όπως έρευνες, εργαστήρια, εκδηλώσεις, που αφορούν την υποστήριξη και την ένταξη των μεταναστών και των προσφύγων.

Ανεβάστε ένα open call

Λάβετε μέρος στα εργαστήρια οπτικοακουστικής έκφρασης & δημιουργίας

Curing the Limbo
ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
www.curingthelimbo.gr

Το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων Curing the Limbo, καλεί αναγνωρισμένους πρόσφυγες ή αιτούντες άσυλο, ηλικίας άνω των 18 ετών, που μένουν στην Αθήνα να συμμετάσχουν στα online εργαστήρια οπτικοακουστικής έκφρασης & δημιουργίας.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν video art, μουσική και φωτογραφία, ενώ για τη συμμετοχή τους είναι απαραίτητη η πρόσβαση στο διαδίκτυο και η βασική γνώση ελληνικών ή αγγλικών.

Τα εργαστήρια ξεκίνησαν στις 18 Ιανουαρίου 2021 και η προθεσμία για συμμετοχή είναι ως τις 31 Ιανουαρίου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνήσουν, να στείλουν e-mail ή sms: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. //
Τηλ.: 6988604357 (WhatsΑpp & Viber).

Το Curing the Limbo (2018-2021) είναι ένα ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων που υλοποιείται με τη στρατηγική συνεργασία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (UoA), της Catholic Relief Services (CRS), της International Rescue Committee (IRC) και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω της Πρωτοβουλίας Αστικές Καινοτόμες Δράσεις (UIA).
**************

Curing the Limbo
BE PART OF THE CITY

Join the audiovisual expression and creativity workshops
www.curingthelimbo.gr

Curing the Limbo is open for new registrations in the online audiovisual workshops, addressed at adult refugees from Athens who speak basic Greek or English and have internet access. Participants will have the chance to attend classes in video art, photography and music!

The workshops started on 18 January 2021 and the deadline for participation is until 31 January 2021.

If you are interested in registering, these are the contact details:
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. //
Telephone: 6988604357 (WhatsApp & Viber)

Curing the Limbo (2018-2021) is a European pilot program of the City of Athens implemented with the strategic partnership of the National and Kapodistrian University of Athens (UoA), the Catholic Relief Services (CRS), the International Rescue Committee (IRC) and the Athens Development and Destination Management Agency (ADDMA). This project is co-financed by the European Regional Development Fund through the Urban Innovative Actions (UIA) initiative.

περισσότερα

E-commerce, free vocational training program!

The participants will learn how to fully manage an e-shop; monitor the inventory, post products and services, create content, participate in the front-end development of the e-shop, manage the social media associated with the e-shop, run Facebook Shop, create digital ads and offers, create and manage mail marketing campaigns to the customers.

περισσότερα

 

Σεμινάρια Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Εφοδιαστική Αλυσίδα & στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Το Curing the Limbo μαζί με το ΙΙΕΚ ΣΒΙΕ δίνει τη δυνατότητα σε αιτούντες και αναγνωρισμένους πρόσφυγες να συμμετέχουν σε μία σειρά από δωρεάν σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης εστιασμένα στην Εφοδιαστική Αλυσίδα & στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο.

Όλα τα σεμινάρια συνδυάζουν διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό και ζωντανά διαδικτυακά καθώς και δια ζώσης μαθήματα*. Η εκπαίδευση βασίζεται στη διαδραστική διαδικασία και η γνώση αποκτάται μέσω της διαχείρισης πραγματικών εργασιακών καταστάσεων.
*λόγω της πανδημίας του COVID-19 τα μαθήματα θα γίνουν διαδικτυακά

Γλώσσες: Αγγλικά ή Ελληνικά

Συνολική Διάρκεια (σεμιναρίου): 60 ώρες Ώρες (ανά εβδομάδα): 12 ώρες

Εγγραφές: Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο 2021 και τα μαθήματα θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο & Μάρτιο του 2021

Eκδήλωση Ενδιαφέροντος:
Παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα https://forms.gle/3PVmEWLMFjLyYQxeA

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τα σεμινάρια και τις εγγραφές επικοινωνείστε μεσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. // ή στο +30 6941618410 (WhatsApp) - Δευτέρα-Παρασκευή (09.00-17.00)

Το Curing the Limbo (2018-2021) είναι ένα ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων που υλοποιείται με τη στρατηγική συνεργασία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (UoA), της Catholic Relief Services (CRS), της International Rescue Committee (IRC) και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω της Πρωτοβουλίας Αστικές Καινοτόμες Δράσεις (UIA).

******************
Vocational Training courses in Logistics & E-commerce

Curing the Limbo program in partnernship with IIEK SVIE offer a series of free vocational training courses focused on Logistics and E-commerce.

All seminars combine online educational materials and opportunities for online interaction along with classroom teaching*. Teaching is based on an interactive process and knowledge is gained through workplace case studies.
*due to the COVID-19 pandemic classes will be held online

Languages: English or Greek
Total Duration (per course): 60 hours Hours per week (approx.): 12 hours

Applicants & beneficiaries of international protection

Registrations for courses will take place in January 2021 - classes will be held in February & March 2021

Please fill in the following form
https://forms.gle/4ATXr9XR8pi119deA

For further information about the courses and registrations process please contact Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. // or +30 6941618410 (WhatsApp) - Monday to Friday (09.00-17.00)

Curing the Limbo (2018-2021) is a European pilot program of the City of Athens implemented with the strategic partnership of the Nnational and Kapodistrian University of Athens (UoA), the Catholic Relief Services (CRS), the International Rescue Committee (IRC) and the Athens Development and Destination Management Agency (ADDMA). This project is co-financed by the European Regional Development Fund through the Urban Innovative Actions (UIA) initiative.

περισσότερα

Εκπαιδευτικό Εργαστήριο δικτύωσης και ανάπτυξης στρατηγικών ενδυνάμωσης στο προσφυγικό

Το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων Curing the Limbo από το 2019 έχει πάρει την πρωτοβουλία οργάνωσης εκπαιδευτικού σεμιναρίου δικτύωσης και ανάπτυξης στρατηγικών ενδυνάμωσης που απευθύνεται σε επαγγελματίες που εργάζονται στο προσφυγικό. Ο νέος κύκλος 20 ωρών ξεκίνησε τον Δεκέμβριο 2020 και μπορούν ακόμη να εγγραφούν νέοι συμμετέχοντες.

περισσότερα

 

Σεμινάρια Επαγγελματικής Κατάρτισης στον Τουρισμό & τη Γαστρονομία

-scroll down for English-

Το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων Curing the Limbo μαζί με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ δίνει τη δυνατότητα σε αναγνωρισμένους με άσυλο πρόσφυγες (άνω των 18) να συμμετέχουν σε μία σειρά από δωρεάν σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης εστιασμένα στον Τουρισμό και τη Γαστρονομία.

περισσότερα

Active citizens fund: Νέες προσκλήσεις επιχορήγησης της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα, ύψους € 1,5 εκ.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow, με την ιδιότητα του Διαχειριστή Επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα, το οποίο έχει ήδη διαθέσει πάνω από € 7 εκ. για την ενίσχυση της Κοινωνίας των Πολιτών, ανακοινώνει 2 νέες προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι νέες προσκλήσεις αφορούν στην προαγωγή της ισότητας των φύλων και στην ανάπτυξη των δικτύων μεταξύ των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της Κοινωνίας των Πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σχετικά με τις νέες προσκλήσεις, η πρόσκληση «Προαγωγή της ισότητας των φύλων και καταπολέμηση της έμφυλης βίας» με διαθέσιμη χρηματοδότηση € 1.005.400, στοχεύει στην προώθηση, την προστασία και τον σεβασμό της ισότητας των φύλων, καθώς και στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία , η χώρα μας, για μια ακόμη χρονιά, βρίσκεται στην τελευταία θέση του Ευρωπαϊκού Δείκτη Ισότητας των Φύλων. Με τη νέα πρόσκληση οι φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών παροτρύνονται να αναλάβουν πρωτοβουλίες που όχι μόνο καταπολεμούν τα έμφυλα στερεότυπα και την έμφυλη βία, αλλά επίσης ενθαρρύνουν εξίσου την οικονομική ανεξαρτησία ανδρών και γυναικών, ενισχύουν την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, και την ισότιμη συμμετοχή των δύο φύλων στη λήψη πολιτικών αποφάσεων.

Η πρόσκληση «Ανάπτυξη των δικτύων μεταξύ των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών», με διαθέσιμη χρηματοδότηση € 500.000, επιδιώκει να καλύψει το κενό που υπάρχει στην ανάπτυξη και ενίσχυση των δικτύων της Κοινωνίας των Πολιτών, τα οποία είναι απαραίτητα για την ενδυνάμωση του τομέα και την ενίσχυση της λειτουργίας του. Οι φορείς της ενθαρρύνονται να αναλάβουν πρωτοβουλίες, οι οποίες θα συνεισφέρουν στην προώθηση και την ενίσχυση σε δίκτυα και πλατφόρμες μεταξύ οργανισμών της Κοινωνίας των Πολιτών αλλά και στη συνηγορία για την ανάγκη ύπαρξης τέτοιων δικτύων.

Επιλέξιμοι φορείς υλοποίησης των έργων είναι φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών με νομική υπόσταση στην Ελλάδα, ενώ εταίροι των έργων μπορούν να είναι δημόσιοι ή ιδιωτικοί φορείς με νομική υπόσταση, ΜΚΟ, Κοιν.Σ.Επ., διεθνείς οργανισμοί, άτυπες ομάδες κ.α.

Ο τρόπος που το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο, δίνει τη δυνατότητα και σε οργανισμούς με μικρή εμπειρία στην υλοποίηση έργων αλλά με σημαντικό τοπικό κοινωνικό αντίκτυπο, να λάβουν χρηματοδότηση. Μέρος της χρηματοδότησης θα διατεθεί για την ενδυνάμωση των ίδιων των οργανισμών που θα υλοποιήσουν τα έργα, συμβάλλοντας έτσι στην βιωσιμότητα των αποτελεσμάτων του προγράμματος.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, το πρόγραμμα δύναται να καλύψει έως και 100% του κόστους του έργου.

Όλα τα σχετικά με τις προσκλήσεις έγγραφα, όπως οι οδηγίες προς υποψήφιους φορείς, το έντυπο της πρόσκλησης κτλ. βρίσκονται στην σελίδα του προγράμματος: www.activecitizensfund.gr

Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων για χρηματοδότηση, είναι η 12η Απριλίου 2021.

Παράλληλα με τις παραπάνω προσκλήσεις, παραμένει ανοιχτή η πρόσκληση Διμερών Σχέσεων, η οποία στοχεύει στην υποστήριξη δράσεων με σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των ελληνικών ΜΚΟ και φορέων από τις Δωρήτριες χώρες (Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία). Μέρος των δράσεων αυτών, είναι και τα εκπαιδευτικά ταξίδια για νέους ηλικίας 18-30 ετών, τα οποία τους παρέχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες όπως σεμινάρια, εργαστήρια κ.α., αποσκοπώντας στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειριών. Η πρόσκληση για την ενίσχυση των Διμερών Σχέσεων, με διαθέσιμη χρηματοδότηση € 92.000, θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Ιουνίου 2023, ή μέχρι την εξάντληση των διαθέσιμων κονδυλίων και κάθε επιχορηγούμενη δράση δεν μπορεί να ξεπεράσει το ποσό των 6.000 ευρώ.

περισσότερα

 

Νέος Κύκλος Πολιτισμικών Διαμεσολαβητών στο Curing the Limbo

Curing the Limbo
ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Το Curing the Limbo απευθύνει κάλεσμα σε γυναίκες και άνδρες, αναγνωρισμένους πρόσφυγες, ηλικίας άνω των 18 που γνωρίζουν ελληνικά (τουλάχιστον επίπεδο Α2), αραβόφωνους, γαλλόφωνους και φαρσόφωνους για να παρακολουθήσουν το νέο εργαστήρι πολιτισμικών διαμεσολαβητών.

περισσότερα

Ανοιχτό κάλεσμα για νέες εγγραφές στο Curing the Limbo

Curing the Limbo - ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Ξεκίνησαν οι νέες εγγραφές για online συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων, Curing the Limbo. Το πρόγραμμα ένταξης αναγνωρισμένων προσφύγων στην Αθήνα για άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών -που μιλούν αραβικά, φαρσί και γαλλικά- προσφέρει από τον Δεκέμβριο σχεδόν όλες τις υπηρεσίες του διαδικτυακά, με την προϋπόθεση ότι οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ.

περισσότερα

 


Παρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call