Open Calls

Απευθύνετε ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής προς ιδιώτες ή άλλους φορείς, σε πρωτοβουλίες σας όπως έρευνες, εργαστήρια, εκδηλώσεις, που αφορούν την υποστήριξη και την ένταξη των μεταναστών και των προσφύγων.

Ανεβάστε ένα open call

Έρευνα για την καταγραφή του φαινομένου του ρατσισμού στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Το ΚΜΟΠ-Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, μέσα από το ευρωπαϊκό έργο Tackle Racism, εστιάζει στη μοναδική δύναμη του ποδοσφαίρου να ενώνει διαφορετικούς ανθρώπους και να προάγει αξίες όπως η ομαδικότητα, ο σεβασμός και η αλληλεγγύη.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το UEFA Foundation for Children και το Fare Network, το ΚΜΟΠ ξεκινάει μεγάλη διαδικτυακή έρευνα για την καταγραφή του φαινομένου του ρατσιμού στο ελληνικό -επαγγελματικό και ερασιτεχνικό- ποδόσφαιρο. Τα ευρήματα της έρευνας θα αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη εκπαιδευτικού προγράμματος αλλά και δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, οι οποίες θα απαντούν στα προβλήματα και στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι (ποδοσφαιριστές-τριες, προπονητές-τριες, διοικητικά στελέχη).

Η έρευνα είναι ανώνυμη, σύντομης χρονικής διάρκειας αλλά μεγάλης σημασίας. Απευθύνεται σε:

• Ποδοσφαιριστές-τριες: Διαθέσιμη στα ελληνικά https://bit.ly/2TKLFgo και αγγλικά https://bit.ly/3pyY1UQ
• Προπονητές-τριες και γονείς: Διαθέσιμη στα ελληνικά https://bit.ly/2Sf2bVO και αγγλικά shorturl.at/hFITV (Για τη συμμετοχή των προπονητών-τριών και γονέων απαιτείται η προσυμπλήρωση της φόρμας συναίνεσης)

Η διαδικτυακή έρευνα θα είναι διαθέσιμη έως τις 22 Ιουνίου.

Είναι ώρα να κάνουμε «τάκλιν» στον ρατσισμό, για να βάλουμε μαζί το «γκολ» για μια καλύτερη, πιο δίκαιη και συμπεριληπτική κοινωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε στο ☎️ 210-3637547 (Υπεύθυνος κ. Γιώργος Κουλούρης) ή μέσω 📧 e-mail στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. //

περισσότερα

Δημοτικά Ιατρεία Δήμου Αθηναίων: Δωρεάν Καρδιολογικοί Έλεγχοι για βρέφη, παιδιά & εφήβους

Ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον ανθρωπιστικό φορέα «Coeurs pour Tous Hellas -Καρδιές για Όλους» θα πραγματοποιήσουν δωρεάν καρδιολογικούς ελέγχους σε παιδιά από τη νεογνική έως και την εφηβική ηλικία στις 12 & 13 Ιουνίου στο 6ο Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης (6ο Πολυδύναμο Κέντρο - Χανίων 4β) και στις 19 & 20 Ιουνίου στο 2ο Δημοτικό Ιατρείο Νέου Κόσμου (2ο Πολυδύναμο Κέντρο-Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ).

Η εξέταση θα γίνεται αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού, ενώ για δηλώσεις συμμετοχής στο Δημοτικό Ιατρείο, που εξυπηρετεί, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα καθημερινά από 09:00πμ – 19:00μμ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι τη συμπλήρωση των διαθέσιμων ραντεβού. Οι συνοδοί γονείς των παιδιών θα πρέπει να προσκομίζουν απαραίτητα τα ατομικό βιβλιάρια υγείας τους.Πρόγραμμα Δράσης και τηλέφωνα για πληροφορίες:Σάββατο 12/6 και Κυριακή 13/6 (09:00 π.μ. -19:00 μ.μ.)

6ο Πολυδύναμο Κέντρο - Κυψέλη

Διεύθυνση: Χανίων 4β

Τηλέφωνο: 210-8836200Σάββατο 19/6 και Κυριακή 20/6 (09:00 π.μ. -19:00 μ.μ.)

2ο Πολυδύναμο Κέντρο – Νέος Κόσμος

Διεύθυνση: Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ

Τηλέφωνο: 210 9239865Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων στα Δημοτικά Ιατρεία θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας έναντι του Covid 19.


Το «Coeurs pour Tous Hellas», με κεντρικό μήνυμα «Καρδιές για Όλους», συστάθηκε το 2015 για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια, ως έμπρακτη δέσμευση και προσφορά στην ελληνική κοινωνία και τους μικρούς ασθενείς των οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Στο πεδίο μιας χώρας, που κατέγραψε την μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού των παιδιών που κινδυνεύουν από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό για την περίοδο 2010 – 2016, και σε απόλυτο αριθμό την υψηλότερη μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωζώνης με ποσοστό 37,5% σύμφωνα με την Eurostat, ο ανθρωπιστικός φορέας «Coeurs pour Tous Hellas» δημιουργήθηκε με γνώμονα τη σύγχρονη αυτή κοινωνική αναγκαιότητα. Στα τρία εκατομμύρια, περίπου, ανασφάλιστων Ελλήνων που αντιστοιχούν στο 28% του πληθυσμού, το«Καρδιές για Όλους» αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο κοινωνικής προσφοράς.Στη χώρα μας, ετησίως γεννιούνται από 800 έως 1.000 παιδιά με καρδιοπάθεια, από τα οποία το ένα τρίτο, κυρίως νεογνά, χρήζουν άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης. Το 35% των παιδιών στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστα. Όλοι οι συνεργαζόμενοι ιατροί και καρδιοχειρουργοί του φορέα «Καρδιές για Όλους» προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.Για τα παιδιά με καρδιοπάθεια, ο φορέας “Coeurs pour Tous Hellas -Καρδιές για Όλους” αναλαμβάνει φιλανθρωπικά τη χρηματοδότηση στα νοσήλια για τις απαιτούμενες καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, πράξεις επεμβατικής καρδιολογίας και λοιπές ιατρικές εξετάσεις.Η πρώτη δράση μετά την υπογραφή του μνημονίου με την UNICEFΟι καρδιολογικοί έλεγχοι αποτελούν μια από τις πρώτες δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος της Αθήνας μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με την UNICEF και την παράδοση της επίσημης σφραγίδας της Υποψήφιας Πόλης Φιλικής προς τα Παιδιά. Η πρωτοβουλία για Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά (CFCI) είναι μια πρωτοβουλία της UNICEF, που υποστηρίζει τις τοπικές κυβερνήσεις στην υλοποίηση των δικαιωμάτων των παιδιών σε τοπικό επίπεδο, χρησιμοποιώντας τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα του παιδιού ως θεμέλιο.

περισσότερα

 

Το Θέατρο των Αλλαγών βοηθά εθελοντικά πρόσφυγες και μετανάστες στις εξετάσεις απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας


Το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) του Δήμου Αθηναίων ξεκινάει συνεργασία με το Θέατρο των Αλλαγών. Οι συνεργάτες του θεάτρου θα προσφέρουν από τις 19 Μαΐου εθελοντικά σε πρόσφυγες και μετανάστες προπαρασκευαστικά σεμινάρια για τις επόμενες εξετάσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας. Η συμβολή του Θεάτρου των Αλλαγών, έρχεται να προστεθεί στην προσφορά της συγγραφέως Σώτης Τριανταφύλλου, η οποία ήδη παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες της για τον ίδιο σκοπό.  

περισσότερα

Ενδυνάμωση των γυναικών στην ψηφιακή εποχή!

Η έρευνά μας στην αγορά εργασίας δείχνει ότι υπάρχουν ευκαιρίες που πρέπει να αξιοποιηθούν. Πιστεύουμε ότι οι άνεργες, ευάλωτες γυναίκες πρέπει να υποστηριχθούν για να βρουν εργασία και να διεκδικήσουν τη νόμιμη θέση τους στις κοινότητες και την κοινωνία.

Η Odyssea προσφέρει ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ενδυνάμωση Ελληνίδων και προσφύγων γυναικών που είναι άνεργες ή σε αναστολή εργασίας, ώστε να αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για την κάλυψη αυτών των κενών στην αγορά, τη διαφύλαξη της αυτονομίας τους και την ισότιμη μεταχείριση.

Κρατήστε τώρα θέση για το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει:
- Sales Techniques
- Web development
- E-Commerce
- Social Media & Digital Marketing
Τα προγράμματα αφορούν μόνο σε γυναίκες!
Δηλέστε συμμετοχή εδώ.

περισσότερα

 

Sales Techniques - ONLINE Δωρεάν πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης

Το πρόγραμμα κατάρτισης Τεχνικές Πωλήσεων διδάσκει στους συμμετέχοντες τις τεχνικές των πωλήσεων, ώστε να μπορούν να κατανοούν καλύτερα τις ανάγκες των πελατών, να αποκτήσουν επικοινωνιακές δεξιότητες και να βελτιώσουν έτσι την αλληλεπίδρασή τους με τους πελάτες. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

περισσότερα

 

Το Πρόσβασις είναι εδώ: Έλα μαζί!

Το Πρόσβασις είναι εδώ.
Έλα μαζί! Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού με χαρά ανακοινώνει την επίσημη έναρξη του έργου Πρόσβασις. Είμαστε εδώ στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund με συνεργάτες την International Rescue Committee (IRC) και τη θεατρική ομάδα Συντεχνία του Γέλιου για να προσφέρουμε κάτι πολύ σημαντικό σε έφηβα παιδιά, νέους και νέες: την πρόσβαση στο μέλλον τους. Τι είναι το Πρόσβασις; Το Πρόσβασις είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής ένταξης και ενδυνάμωσης ασυνόδευτων εφήβων και νέων προσφύγων. Στόχος του έργου είναι να ενδυναμώσει ασυνόδευτους έφηβους και νέους πρόσφυγες και μετανάστες, ηλικίας 16-24 ετών· να τους ΠΡΟΣανανατολίσει προς μια ενεργητική στάση για τη ζωή και το μέλλον τους· να τους βοηθήσει να μεταβούν ομαλά στην ενηλικίωση, στην αυτονομία και ανεξαρτησία, και να γίνει η ΒΑΣΗ για την κοινωνική τους ένταξη. Πώς θα τα κάνουμε όλα αυτά;  Μέσα από δράσεις εστιασμένες στους παρακάτω άξονες: ·       - ψυχοκοινωνική και νομική υποστήριξη ·       - εργασιακή συμβουλευτική ·       - πρόσβαση στην εκπαίδευση ·       - ευκαιρίες επιμόρφωσης και άτυπης μαθητείας ·      -  διασύνδεση με την εργασιακή πραγματικότητα ·       - συμμετοχή σε δράσεις συνηγορίας και δημόσιας παρέμβασης Οι εγγραφές ξεκίνησαν!
Πάμε μαζί! Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων προστασίας έναντι της πανδημίας, το Πρόσβασις υποστηρίζει τη δυνατότητα της εξ’ αποστάσεως παροχής υπηρεσιών. Εκδήλωση ενδιαφέροντος: Συμπληρώνετε τη φόρμα εδώ ή στέλνετε μήνυμα μέσω WhatsApp & Viber στο 6941535905. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση στο internet καλείτε κάθε Τρίτη και Πέμπτη 10.00 – 18.00 στο 210 5148366 ή καθημερινά 14.00 – 18.00 στο 6941535905 (γλώσσα επικοινωνίας Ελληνικά & Αγγλικά). Το παρόν κάλεσμα είναι διαθέσιμο σε: ΕλληνικάΑγγλικάΓαλλικάΦαρσίΑραβικάΟυρντού. Το έργο Πρόσβασις υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund, με φορέα υλοποίησης το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και εταίρους την International Rescue Committee (IRC) και τη Συντεχνία του Γέλιου. Το πρόγραμμα Active Citizens Fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active Citizens Fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.
Περισσότερες πληροφορίες στο: https://ddp.gr/to-prosvasis-einai-edo-ela-mazi-2/

περισσότερα

Νέος κύκλος μαθημάτων για υπολογιστές τον Φεβρουάριο

Curing the Limbo
ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Νέος κύκλος μαθημάτων για υπολογιστές τον Φεβρουάριο
www.curingthelimbo.gr

Το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων Curing the Limbo, καλεί αναγνωρισμένους πρόσφυγες ή αιτούντες άσυλο, ηλικίας άνω των 18 ετών, που μένουν στην Αθήνα να συμμετάσχουν σε online μαθήματα υπολογιστών:

Ο νέος κύκλος μαθημάτων ξεκινάει την Τρίτη 9 Φεβρουάριου.

Τα μαθήματα γίνονται online και προϋπόθεση εγγραφής είναι οι μαθητές να έχουν συσκευή (υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο αφής ή τάμπλετ) με σύνδεση στο ίντερνετ και να έχουν βασικές γνώσεις αγγλικών ή ελληνικών.

ΤΜΗΜΑ #1 - κάθε Τρίτη & Πέμπτη 1μμ - 4μμ
Αντικείμενο του μαθήματος: Πώς να χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή
Προϋπόθεση εγγραφής είναι οι μαθητές να έχουν υπολογιστή

ΤΜΗΜΑ #2 - κάθε Τρίτη & Πέμπτη 4μμ-7μμ.
Αντικείμενο του μαθήματος: Εφαρμογές χρήσιμες στην καθημερινότητα
Προϋπόθεση εγγραφής είναι οι μαθητές να έχουν τάμπλετ ή κινητό αφής

Για εγγραφή επικοινωνήστε στο κινητό 698 8604357 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. // , μέχρι την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Όσοι ενδιαφερόμενοι μαθητές επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις για πιστοποίηση ECDL, μπορούν να κάνουν εγγραφή στο τμήμα εντατικών μαθημάτων υπολογιστών. Προϋπόθεση είναι οι μαθητές να έχουν υπολογιστή, να ξέρουν να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές MS word, MS excel και το ίντερνετ, καθώς και να μιλούν, να διαβάζουν και να γράφουν στα ελληνικά.

Το Curing the Limbo (2018-2021) είναι ένα ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων που υλοποιείται με τη στρατηγική συνεργασία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (UoA), της Catholic Relief Services (CRS), της International Rescue Committee (IRC) και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω της Πρωτοβουλίας Αστικές Καινοτόμες Δράσεις (UIA).

************************

Curing the Limbo
ΒΕ PART OF THE CITY

ICT classes begin on February
www.curingthelimbo.gr

The European pilot program Curing the Limbo implemented by the City of Athens calls adult refugees who live in Athens to register for the online ICT courses:


Classes start on Tuesday 9th of February

All courses will be held online and all participants need to have a digital device (computer, smart phone or tablet), wi-fi access and basic knowledge of either English or Greek.

Class #1-every Tuesday and Thursday 13:00-16:00
Courses’ subject: How to use a computer
Students need to have a computer to attend the class

Class #2- every Tuesday and Thursday 16:00-19:00
Courses’ subject: Useful applications for everyday life
Students need to have either a smart phone or a tablet to attend the class

If you want to register please call at 6988604357 or send an email at Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. // until Monday 8th of February.
Priority order will be observed.

Those interested in siting in ECDL certification exams can register for the intensive ICT course. Students need to have a computer and to be able to use MS Word, MS Excel and internet, as well as to be able to speak, read and write in Greek.

Curing the Limbo (2018-2021) is a European pilot program of the City of Athens implemented with the strategic partnership of the National and Kapodistrian University of Athens (UoA), the Catholic Relief Services (CRS), the International Rescue Committee (IRC) and the Athens Development and Destination Management Agency (ADDMA). This project is co-financed by the European Regional Development Fund through the Urban Innovative Actions (UIA) initiative

περισσότερα

 


Παρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call