Open Calls

Απευθύνετε ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής προς ιδιώτες ή άλλους φορείς, σε πρωτοβουλίες σας όπως έρευνες, εργαστήρια, εκδηλώσεις, που αφορούν την υποστήριξη και την ένταξη των μεταναστών και των προσφύγων.

Ανεβάστε ένα open call

Ενδυνάμωση των γυναικών στην ψηφιακή εποχή!

Η έρευνά μας στην αγορά εργασίας δείχνει ότι υπάρχουν ευκαιρίες που πρέπει να αξιοποιηθούν. Πιστεύουμε ότι οι άνεργες, ευάλωτες γυναίκες πρέπει να υποστηριχθούν για να βρουν εργασία και να διεκδικήσουν τη νόμιμη θέση τους στις κοινότητες και την κοινωνία.

Η Odyssea προσφέρει ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ενδυνάμωση Ελληνίδων και προσφύγων γυναικών που είναι άνεργες ή σε αναστολή εργασίας, ώστε να αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για την κάλυψη αυτών των κενών στην αγορά, τη διαφύλαξη της αυτονομίας τους και την ισότιμη μεταχείριση.

Κρατήστε τώρα θέση για το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει:
- Sales Techniques
- Web development
- E-Commerce
- Social Media & Digital Marketing
Τα προγράμματα αφορούν μόνο σε γυναίκες!
Δηλέστε συμμετοχή εδώ.

περισσότερα

 

Sales Techniques - ONLINE Δωρεάν πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης

Το πρόγραμμα κατάρτισης Τεχνικές Πωλήσεων διδάσκει στους συμμετέχοντες τις τεχνικές των πωλήσεων, ώστε να μπορούν να κατανοούν καλύτερα τις ανάγκες των πελατών, να αποκτήσουν επικοινωνιακές δεξιότητες και να βελτιώσουν έτσι την αλληλεπίδρασή τους με τους πελάτες. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

περισσότερα

Το Πρόσβασις είναι εδώ: Έλα μαζί!

Το Πρόσβασις είναι εδώ.
Έλα μαζί! Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού με χαρά ανακοινώνει την επίσημη έναρξη του έργου Πρόσβασις. Είμαστε εδώ στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund με συνεργάτες την International Rescue Committee (IRC) και τη θεατρική ομάδα Συντεχνία του Γέλιου για να προσφέρουμε κάτι πολύ σημαντικό σε έφηβα παιδιά, νέους και νέες: την πρόσβαση στο μέλλον τους. Τι είναι το Πρόσβασις; Το Πρόσβασις είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής ένταξης και ενδυνάμωσης ασυνόδευτων εφήβων και νέων προσφύγων. Στόχος του έργου είναι να ενδυναμώσει ασυνόδευτους έφηβους και νέους πρόσφυγες και μετανάστες, ηλικίας 16-24 ετών· να τους ΠΡΟΣανανατολίσει προς μια ενεργητική στάση για τη ζωή και το μέλλον τους· να τους βοηθήσει να μεταβούν ομαλά στην ενηλικίωση, στην αυτονομία και ανεξαρτησία, και να γίνει η ΒΑΣΗ για την κοινωνική τους ένταξη. Πώς θα τα κάνουμε όλα αυτά;  Μέσα από δράσεις εστιασμένες στους παρακάτω άξονες: ·       - ψυχοκοινωνική και νομική υποστήριξη ·       - εργασιακή συμβουλευτική ·       - πρόσβαση στην εκπαίδευση ·       - ευκαιρίες επιμόρφωσης και άτυπης μαθητείας ·      -  διασύνδεση με την εργασιακή πραγματικότητα ·       - συμμετοχή σε δράσεις συνηγορίας και δημόσιας παρέμβασης Οι εγγραφές ξεκίνησαν!
Πάμε μαζί! Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων προστασίας έναντι της πανδημίας, το Πρόσβασις υποστηρίζει τη δυνατότητα της εξ’ αποστάσεως παροχής υπηρεσιών. Εκδήλωση ενδιαφέροντος: Συμπληρώνετε τη φόρμα εδώ ή στέλνετε μήνυμα μέσω WhatsApp & Viber στο 6941535905. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση στο internet καλείτε κάθε Τρίτη και Πέμπτη 10.00 – 18.00 στο 210 5148366 ή καθημερινά 14.00 – 18.00 στο 6941535905 (γλώσσα επικοινωνίας Ελληνικά & Αγγλικά). Το παρόν κάλεσμα είναι διαθέσιμο σε: ΕλληνικάΑγγλικάΓαλλικάΦαρσίΑραβικάΟυρντού. Το έργο Πρόσβασις υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund, με φορέα υλοποίησης το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και εταίρους την International Rescue Committee (IRC) και τη Συντεχνία του Γέλιου. Το πρόγραμμα Active Citizens Fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active Citizens Fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.
Περισσότερες πληροφορίες στο: https://ddp.gr/to-prosvasis-einai-edo-ela-mazi-2/

περισσότερα

 

Νέος κύκλος μαθημάτων για υπολογιστές τον Φεβρουάριο

Curing the Limbo
ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Νέος κύκλος μαθημάτων για υπολογιστές τον Φεβρουάριο
www.curingthelimbo.gr

Το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων Curing the Limbo, καλεί αναγνωρισμένους πρόσφυγες ή αιτούντες άσυλο, ηλικίας άνω των 18 ετών, που μένουν στην Αθήνα να συμμετάσχουν σε online μαθήματα υπολογιστών:

Ο νέος κύκλος μαθημάτων ξεκινάει την Τρίτη 9 Φεβρουάριου.

Τα μαθήματα γίνονται online και προϋπόθεση εγγραφής είναι οι μαθητές να έχουν συσκευή (υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο αφής ή τάμπλετ) με σύνδεση στο ίντερνετ και να έχουν βασικές γνώσεις αγγλικών ή ελληνικών.

ΤΜΗΜΑ #1 - κάθε Τρίτη & Πέμπτη 1μμ - 4μμ
Αντικείμενο του μαθήματος: Πώς να χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή
Προϋπόθεση εγγραφής είναι οι μαθητές να έχουν υπολογιστή

ΤΜΗΜΑ #2 - κάθε Τρίτη & Πέμπτη 4μμ-7μμ.
Αντικείμενο του μαθήματος: Εφαρμογές χρήσιμες στην καθημερινότητα
Προϋπόθεση εγγραφής είναι οι μαθητές να έχουν τάμπλετ ή κινητό αφής

Για εγγραφή επικοινωνήστε στο κινητό 698 8604357 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. // , μέχρι την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Όσοι ενδιαφερόμενοι μαθητές επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις για πιστοποίηση ECDL, μπορούν να κάνουν εγγραφή στο τμήμα εντατικών μαθημάτων υπολογιστών. Προϋπόθεση είναι οι μαθητές να έχουν υπολογιστή, να ξέρουν να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές MS word, MS excel και το ίντερνετ, καθώς και να μιλούν, να διαβάζουν και να γράφουν στα ελληνικά.

Το Curing the Limbo (2018-2021) είναι ένα ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων που υλοποιείται με τη στρατηγική συνεργασία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (UoA), της Catholic Relief Services (CRS), της International Rescue Committee (IRC) και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω της Πρωτοβουλίας Αστικές Καινοτόμες Δράσεις (UIA).

************************

Curing the Limbo
ΒΕ PART OF THE CITY

ICT classes begin on February
www.curingthelimbo.gr

The European pilot program Curing the Limbo implemented by the City of Athens calls adult refugees who live in Athens to register for the online ICT courses:


Classes start on Tuesday 9th of February

All courses will be held online and all participants need to have a digital device (computer, smart phone or tablet), wi-fi access and basic knowledge of either English or Greek.

Class #1-every Tuesday and Thursday 13:00-16:00
Courses’ subject: How to use a computer
Students need to have a computer to attend the class

Class #2- every Tuesday and Thursday 16:00-19:00
Courses’ subject: Useful applications for everyday life
Students need to have either a smart phone or a tablet to attend the class

If you want to register please call at 6988604357 or send an email at Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. // until Monday 8th of February.
Priority order will be observed.

Those interested in siting in ECDL certification exams can register for the intensive ICT course. Students need to have a computer and to be able to use MS Word, MS Excel and internet, as well as to be able to speak, read and write in Greek.

Curing the Limbo (2018-2021) is a European pilot program of the City of Athens implemented with the strategic partnership of the National and Kapodistrian University of Athens (UoA), the Catholic Relief Services (CRS), the International Rescue Committee (IRC) and the Athens Development and Destination Management Agency (ADDMA). This project is co-financed by the European Regional Development Fund through the Urban Innovative Actions (UIA) initiative

περισσότερα

E-Commerce, ONLINE δωρεάν πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πως να στήνουν και να διαχειρίζονται ένα e-shop. Παρακολούθηση αποθεμάτων, έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών, δημιουργία περιεχομένου και σύνδεση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μόνο μερικές από τις αρμοδιότητες που θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Στα πλαίσια της πρακτικής εξάσκησης, θα δημιουργήσουμε και θα παρουσιάσουμε διαφημιστικές καμπάνιες και εφαρμογές προσέγγισης πελατών. Δηλώστε συμμετοχήεδώ.  

  • Γλώσσα Διδασκαλίας: Αγγλικά / Ελληνικά
  • Διάρκεια Προγράμματος: 45 ώρες
  • Διάρκεια Μαθήματος: 3 ώρες
  • Μαθήματα ανά εβδομάδα: 2-3 μαθήματα
 

περισσότερα

 

Basic Computer Skills, ONLINE δωρεάν πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης

Από τις βασικές λειτουργίες, έως τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες εφαρμογές, αυτό το πρόγραμμα καλύπτει όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάποιος για να μπορεί να χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή σε βασικό επίπεδο. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να αξιοποιούν έναν υπολογιστή για προσωπικούς και επαγγελματικούς σκοπούς. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διαχείριση αρχείων, περιήγηση στο Διαδίκτυο και εκπαίδευση στο Microsoft Office. Δηλώστε συμμετοχήεδώ.

  • Γλώσσα Διδασκαλίας: Αγγλικά / Ελληνικά
  • Διάρκεια Προγράμματος: 21 ώρες
  • Διάρκεια Μαθήματος: 2 ώρες
  • Μαθήματα ανά εβδομάδα: 2-3 μαθήματα
 

περισσότερα

Λάβετε μέρος στα εργαστήρια οπτικοακουστικής έκφρασης & δημιουργίας

Curing the Limbo
ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
www.curingthelimbo.gr

Το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων Curing the Limbo, καλεί αναγνωρισμένους πρόσφυγες ή αιτούντες άσυλο, ηλικίας άνω των 18 ετών, που μένουν στην Αθήνα να συμμετάσχουν στα online εργαστήρια οπτικοακουστικής έκφρασης & δημιουργίας.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν video art, μουσική και φωτογραφία, ενώ για τη συμμετοχή τους είναι απαραίτητη η πρόσβαση στο διαδίκτυο και η βασική γνώση ελληνικών ή αγγλικών.

Τα εργαστήρια ξεκίνησαν στις 18 Ιανουαρίου 2021 και η προθεσμία για συμμετοχή είναι ως τις 31 Ιανουαρίου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνήσουν, να στείλουν e-mail ή sms: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. //
Τηλ.: 6988604357 (WhatsΑpp & Viber).

Το Curing the Limbo (2018-2021) είναι ένα ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων που υλοποιείται με τη στρατηγική συνεργασία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (UoA), της Catholic Relief Services (CRS), της International Rescue Committee (IRC) και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω της Πρωτοβουλίας Αστικές Καινοτόμες Δράσεις (UIA).
**************

Curing the Limbo
BE PART OF THE CITY

Join the audiovisual expression and creativity workshops
www.curingthelimbo.gr

Curing the Limbo is open for new registrations in the online audiovisual workshops, addressed at adult refugees from Athens who speak basic Greek or English and have internet access. Participants will have the chance to attend classes in video art, photography and music!

The workshops started on 18 January 2021 and the deadline for participation is until 31 January 2021.

If you are interested in registering, these are the contact details:
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. //
Telephone: 6988604357 (WhatsApp & Viber)

Curing the Limbo (2018-2021) is a European pilot program of the City of Athens implemented with the strategic partnership of the National and Kapodistrian University of Athens (UoA), the Catholic Relief Services (CRS), the International Rescue Committee (IRC) and the Athens Development and Destination Management Agency (ADDMA). This project is co-financed by the European Regional Development Fund through the Urban Innovative Actions (UIA) initiative.

περισσότερα

 


Παρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call