Open Calls

Απευθύνετε ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής προς ιδιώτες ή άλλους φορείς, σε πρωτοβουλίες σας όπως έρευνες, εργαστήρια, εκδηλώσεις, που αφορούν την υποστήριξη και την ένταξη των μεταναστών και των προσφύγων.

Ανεβάστε ένα open call

Φανζίνς: από τη σκέψη στο χαρτί

Το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας σας προσκαλεί την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 και ώρα 14.30 με 17.00 στην Έκθεση Φανζίνς του έργου HEAL, όπου θα παρουσιαστούν τα φανζίνς (fanzines> fan magazines = μικρά περιοδικά) που ανέπτυξαν οι γυναίκες που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Αποκατάστασης και Ενσωμάτωσης του έργου, η σημασία της τέχνης στην ψυχική ενδυνάμωση, η σημασία της εργασίας στην ενσωμάτωση, καθώς και κάποιες καλές πρακτικές. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Βασίλης Ρούβαλης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου HEAL – enHancing rEcovery and integrAtion through networking, empLoyment training and psychological support for women victims of trafficking (AMIF) που υλοποιείται από σχήμα πέντε συνεργαζόμενων φορέων, στην Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ρουμανία. Το έργο στοχεύει να συμβάλει στην κοινωνική ένταξη γυναικών τρίτων χωρών που είναι θύματα εμπορίας ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση στις παραπάνω χώρες, μέσω μιας θεραπευτικής διαδικασίας που περιλαμβάνει δράσεις ψυχολογικής υποστήριξης και θεραπείας μέσω της τέχνης, καθώς και δράσεις εκπαίδευσης σε δεξιότητες που θα διευκολύνουν την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Κάντε εγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3xAXCV3

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα πατήστε εδώ: https://bit.ly/3ii8gcU

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210-3637547 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. //

περισσότερα

Πάρε μέρος στο πρώτο Inclusive Europe Summer Camp

Το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας διοργανώνει δωρεάν το Inclusive Europe Summer Camp. Πρόκειται για εκπαιδευτικές δράσεις/ σεμινάρια που θα διαρκέσουν από τις 5 Ιουλίου 2021 μέχρι και τις 29 Ιουλίου 2021 και στοχεύουν στην προώθηση της αλληλεγγύης και της διαπολιτισμικότητας στην Ευρώπη.

Οι δράσεις απευθύνονται σε επαγγελματίες που εργάζονται με μετανάστες-τριες, εθελοντές-τριες που θέλουν να εργαστούν με μετανάστες-τριες, υπηκόοους τρίτων χωρών καθώς και το ευρύ κοινό.

περισσότερα

 

Καλοκαιρινή Καμπάνια AMURTEL GREECE 2021

Μετά τη Διεθνή Εβδομάδα Προσφύγων, η AMURTEL Greece ξεκινά την καλοκαιρινή της εκστρατεία, «ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠEPΠATAME ΜΟΝΕΣ». Κάθε μέρα, προσπαθούμε να μετριάσουμε την απομόνωση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μας.  Μπορείτε να βοηθήσετε να διασφαλίσετε ότι οι μητέρες είναι ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΟΝΕΣ  δωρίζοντας μηνιαία ή τακτικά. 

περισσότερα

Διαδικτυακό σεμινάριο με Θέμα: «ΕΣΤΙΑΣΗ & ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις»

Ο τομέας της εστίασης προσφέρει πολλές θέσεις εργασίας.
Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των θέσεων εργασίας στον τομέα της εστίασης; Ποιες ειδικότητες περιλαμβάνει; Από πού ξεκινάς αν θέλεις να εργαστείς στην εστίαση;

Το Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο πραγματοποιεί διαδικτυακό σεμινάριο, μέσω της εφαρμογής Zoom, με τίτλο «ΕΣΤΙΑΣΗ & ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις», για όσους βρίσκονται στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας και επιθυμούν να εργαστούν στην εστίαση.

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021, ΩΡΕΣ 14:00-16:00
ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Εισηγητές:
Βιβή Μεντή, Εργασιακή Σύμβουλος Κοινωνικού Κέντρου Νέου Κόσμου
Αίας Κατσαρός, Υπεύθυνος Ανθρώπινου Δυναμικού Workathlon
Λίλα Καραποστόλη, Υπεύθυνη Προγραμμάτων & Επικοινωνίας Εκπ/κού Κέντρου «Μαθήματα Μαγειρικής»

Βασικές Θεματικές Ενότητες:
• Τι είναι η εστίαση και ποιες θέσεις εργασίας προσφέρει
• Βασικά χαρακτηριστικά των θέσεων εργασίας
• Βασικοί κανόνες ασφαλείας χώρων εργασίας της εστίασης
• Αναζήτηση θέσεων εργασίας μέσα από την πλατφόρμα της Workathlon

Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης, Εκπαιδευτικό Υλικό και Ειδικό Λεξιλόγιο Βασικών Όρων (Αγγλικά/Ελληνικά)
Δηλώσεις συμμετοχής (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο & email) έως 06/07/2021 στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. //
(θα λάβετε email με τον σύνδεσμο της εφαρμογής Zoom για την είσοδό σας)

περισσότερα

 

Έρευνα για την καταγραφή του φαινομένου του ρατσισμού στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Το ΚΜΟΠ-Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, μέσα από το ευρωπαϊκό έργο Tackle Racism, εστιάζει στη μοναδική δύναμη του ποδοσφαίρου να ενώνει διαφορετικούς ανθρώπους και να προάγει αξίες όπως η ομαδικότητα, ο σεβασμός και η αλληλεγγύη.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το UEFA Foundation for Children και το Fare Network, το ΚΜΟΠ ξεκινάει μεγάλη διαδικτυακή έρευνα για την καταγραφή του φαινομένου του ρατσιμού στο ελληνικό -επαγγελματικό και ερασιτεχνικό- ποδόσφαιρο. Τα ευρήματα της έρευνας θα αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη εκπαιδευτικού προγράμματος αλλά και δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, οι οποίες θα απαντούν στα προβλήματα και στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι (ποδοσφαιριστές-τριες, προπονητές-τριες, διοικητικά στελέχη).

Η έρευνα είναι ανώνυμη, σύντομης χρονικής διάρκειας αλλά μεγάλης σημασίας. Απευθύνεται σε:

• Ποδοσφαιριστές-τριες: Διαθέσιμη στα ελληνικά https://bit.ly/2TKLFgo και αγγλικά https://bit.ly/3pyY1UQ
• Προπονητές-τριες και γονείς: Διαθέσιμη στα ελληνικά https://bit.ly/2Sf2bVO και αγγλικά shorturl.at/hFITV (Για τη συμμετοχή των προπονητών-τριών και γονέων απαιτείται η προσυμπλήρωση της φόρμας συναίνεσης)

Η διαδικτυακή έρευνα θα είναι διαθέσιμη έως τις 22 Ιουνίου.

Είναι ώρα να κάνουμε «τάκλιν» στον ρατσισμό, για να βάλουμε μαζί το «γκολ» για μια καλύτερη, πιο δίκαιη και συμπεριληπτική κοινωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε στο ☎️ 210-3637547 (Υπεύθυνος κ. Γιώργος Κουλούρης) ή μέσω 📧 e-mail στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. //

περισσότερα

Δημοτικά Ιατρεία Δήμου Αθηναίων: Δωρεάν Καρδιολογικοί Έλεγχοι για βρέφη, παιδιά & εφήβους

Ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον ανθρωπιστικό φορέα «Coeurs pour Tous Hellas -Καρδιές για Όλους» θα πραγματοποιήσουν δωρεάν καρδιολογικούς ελέγχους σε παιδιά από τη νεογνική έως και την εφηβική ηλικία στις 12 & 13 Ιουνίου στο 6ο Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης (6ο Πολυδύναμο Κέντρο - Χανίων 4β) και στις 19 & 20 Ιουνίου στο 2ο Δημοτικό Ιατρείο Νέου Κόσμου (2ο Πολυδύναμο Κέντρο-Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ).

Η εξέταση θα γίνεται αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού, ενώ για δηλώσεις συμμετοχής στο Δημοτικό Ιατρείο, που εξυπηρετεί, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα καθημερινά από 09:00πμ – 19:00μμ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι τη συμπλήρωση των διαθέσιμων ραντεβού. Οι συνοδοί γονείς των παιδιών θα πρέπει να προσκομίζουν απαραίτητα τα ατομικό βιβλιάρια υγείας τους.Πρόγραμμα Δράσης και τηλέφωνα για πληροφορίες:Σάββατο 12/6 και Κυριακή 13/6 (09:00 π.μ. -19:00 μ.μ.)

6ο Πολυδύναμο Κέντρο - Κυψέλη

Διεύθυνση: Χανίων 4β

Τηλέφωνο: 210-8836200Σάββατο 19/6 και Κυριακή 20/6 (09:00 π.μ. -19:00 μ.μ.)

2ο Πολυδύναμο Κέντρο – Νέος Κόσμος

Διεύθυνση: Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ

Τηλέφωνο: 210 9239865Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων στα Δημοτικά Ιατρεία θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας έναντι του Covid 19.


Το «Coeurs pour Tous Hellas», με κεντρικό μήνυμα «Καρδιές για Όλους», συστάθηκε το 2015 για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια, ως έμπρακτη δέσμευση και προσφορά στην ελληνική κοινωνία και τους μικρούς ασθενείς των οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Στο πεδίο μιας χώρας, που κατέγραψε την μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού των παιδιών που κινδυνεύουν από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό για την περίοδο 2010 – 2016, και σε απόλυτο αριθμό την υψηλότερη μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωζώνης με ποσοστό 37,5% σύμφωνα με την Eurostat, ο ανθρωπιστικός φορέας «Coeurs pour Tous Hellas» δημιουργήθηκε με γνώμονα τη σύγχρονη αυτή κοινωνική αναγκαιότητα. Στα τρία εκατομμύρια, περίπου, ανασφάλιστων Ελλήνων που αντιστοιχούν στο 28% του πληθυσμού, το«Καρδιές για Όλους» αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο κοινωνικής προσφοράς.Στη χώρα μας, ετησίως γεννιούνται από 800 έως 1.000 παιδιά με καρδιοπάθεια, από τα οποία το ένα τρίτο, κυρίως νεογνά, χρήζουν άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης. Το 35% των παιδιών στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστα. Όλοι οι συνεργαζόμενοι ιατροί και καρδιοχειρουργοί του φορέα «Καρδιές για Όλους» προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.Για τα παιδιά με καρδιοπάθεια, ο φορέας “Coeurs pour Tous Hellas -Καρδιές για Όλους” αναλαμβάνει φιλανθρωπικά τη χρηματοδότηση στα νοσήλια για τις απαιτούμενες καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, πράξεις επεμβατικής καρδιολογίας και λοιπές ιατρικές εξετάσεις.Η πρώτη δράση μετά την υπογραφή του μνημονίου με την UNICEFΟι καρδιολογικοί έλεγχοι αποτελούν μια από τις πρώτες δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος της Αθήνας μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με την UNICEF και την παράδοση της επίσημης σφραγίδας της Υποψήφιας Πόλης Φιλικής προς τα Παιδιά. Η πρωτοβουλία για Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά (CFCI) είναι μια πρωτοβουλία της UNICEF, που υποστηρίζει τις τοπικές κυβερνήσεις στην υλοποίηση των δικαιωμάτων των παιδιών σε τοπικό επίπεδο, χρησιμοποιώντας τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα του παιδιού ως θεμέλιο.

περισσότερα

 

Το Θέατρο των Αλλαγών βοηθά εθελοντικά πρόσφυγες και μετανάστες στις εξετάσεις απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας


Το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) του Δήμου Αθηναίων ξεκινάει συνεργασία με το Θέατρο των Αλλαγών. Οι συνεργάτες του θεάτρου θα προσφέρουν από τις 19 Μαΐου εθελοντικά σε πρόσφυγες και μετανάστες προπαρασκευαστικά σεμινάρια για τις επόμενες εξετάσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας. Η συμβολή του Θεάτρου των Αλλαγών, έρχεται να προστεθεί στην προσφορά της συγγραφέως Σώτης Τριανταφύλλου, η οποία ήδη παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες της για τον ίδιο σκοπό.  

περισσότερα

Ενδυνάμωση των γυναικών στην ψηφιακή εποχή!

Η έρευνά μας στην αγορά εργασίας δείχνει ότι υπάρχουν ευκαιρίες που πρέπει να αξιοποιηθούν. Πιστεύουμε ότι οι άνεργες, ευάλωτες γυναίκες πρέπει να υποστηριχθούν για να βρουν εργασία και να διεκδικήσουν τη νόμιμη θέση τους στις κοινότητες και την κοινωνία.

Η Odyssea προσφέρει ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ενδυνάμωση Ελληνίδων και προσφύγων γυναικών που είναι άνεργες ή σε αναστολή εργασίας, ώστε να αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για την κάλυψη αυτών των κενών στην αγορά, τη διαφύλαξη της αυτονομίας τους και την ισότιμη μεταχείριση.

Κρατήστε τώρα θέση για το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει:
- Sales Techniques
- Web development
- E-Commerce
- Social Media & Digital Marketing
Τα προγράμματα αφορούν μόνο σε γυναίκες!
Δηλέστε συμμετοχή εδώ.

περισσότερα

 


Παρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call