Open Calls

Απευθύνετε ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής προς ιδιώτες ή άλλους φορείς, σε πρωτοβουλίες σας όπως έρευνες, εργαστήρια, εκδηλώσεις, που αφορούν την υποστήριξη και την ένταξη των μεταναστών και των προσφύγων.

Ανεβάστε ένα open call

Odyssea | Σεμινάρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Η Odyssea διοργανώνει σεμινάρια επαγγελματικής εκπαίδευσης για το 2020 στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

- CNC Machine Operator
- Social Media & Digital Marketing
- Line Cooking (Βοηθός Κουζίνας)
- Woodworking (Ξυλουργική)
- Sales & Presentation Training (Πωλήσεις)
- Metal Working
- Computer & Laptop service and repair (Σέρβις επιτραπ. υπολογιστών και λάπτοπ)
- Receptionist & Hotel Booking (Ρεσεψιόν και υπεύθυνος κρατήσεων)

- Introduction to Project Management
- Analytical Thinking (Κριτική σκέψη)
- Communication Interview & CV Preparation (Επικοινωνία, δημιουργία βιογραφικού)
- Basic Computer Skills (Βασικές γνώσεις υπολογιστών)
- Working in Greece: Introduction to Labor Rights and Employability

Τα μαθήματα θα διδάσκονται στα Αγγλικά ή/και στα Ελληνικά και είναι προγραμματισμένα καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς (από Ιανουάριο έως Δεκέμβριο 2020). Για να μάθετε περισσότερα την έναρξη κάθε μαθήματος παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας. ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ: Συμπλήρωσε τη φόρμα που είναι διαθέσιμη εδώ.

περισσότερα

 

Κάριτας Ελλάς - ανοιχτό κάλεσμα για συμμέτοχη στη πιλοτική δοκίμη της πλατφόρμας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος NADINE

Η Κάριτας Ελλάς προσκαλεί αιτούντες ασύλου να συμμετάσχουν στην πιλοτική δοκιμή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος NADINE! Δηλώση συμμετοχής και πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. //
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941521254

περισσότερα

Business Courses in Athens - Craft Your Business program

The 1st round of “Craft Your Business”, is closed.
Apply for the 2nd round of the successful business training and coaching program!

ABOUT OUR PROGRAM
Craft Your Business is the business training and coaching program implemented by the International Rescue Committee (IRC Hellas) in partnership with the Alba Graduate Business School, The American College of Greece. The program is part of the IRC’s Rescuing Futures Program, which is supported by the Citi Foundation’s Pathways to Progress Initiative.
During the training you will get the opportunity to explore and learn how to transform your idea into a viable business, develop skills necessary for any job and network with fellow entrepreneurs. The program includes both one-on-one support and a training course. Four cycles will be held until June 2020.
If you successfully complete the program you will receive a certificate of attendance.
A few eligible participants will be get connected with a personal coach and benefit from personalized technical support and little start-up funding.

ABOUT THE SECOND ROUND
Start Date: 27 January 2020
Class Timings: Monday, Wednesday, Thursday, 9:30-12:00
Duration: Training: 4 weeks, 20 hours: 6 hours per week. Coaching: 3 hours per person at yours and your coaches’ availability
Language: in English with Farsi, Arabic or French interpretation based on application demand
Location: Athens

WHO WE ARE LOOKING FOR
The course is designed for young people who are committed, have a passion for learning and working with others and would like to develop their own business idea or support others develop their own.
You can apply for this cycle you are:
-Living in Athens, Greece. Between 18 and 35 years old.
-A refugee, asylum seeker, migrant with residence permit, or unemployed Greek.
*If you are an asylum seeker you can only participate in the training part of the program. To receive personalized support and eventually be selected as a finalist, you must have the legal right to own a business in Greece.
-Drive and ambition to start a business, or drive and ambition in general!
-Committed to attend the program and fulfill its requirements for its duration
-Speak English and/or Farsi and/or Arabic

HOW DO I APPLY
If you wish to participate in the program, please fill out the Application Form, available in English and Greek. Any questions? Email Katerina Exakoustidou @ IRC (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. // ) or whatsapp @ +30 6946669796

WHAT YOU SAY ABOUT US
Τhe program was very helpful. I learned many things about business that I didn’t know before. The coaching sessions were also very interesting for me as it made everything more clearly. Thank you so much to help me participate of this program.
K.M., Ivorian Coast

The program was great because it was in Alba Vocational School and at a university level. The lessons, the program manager was very caring and had a good following for the group.
S. R., Iran

I really enjoyed and learned a lot. It was motivating and helpful. I like doing many things but I was not able to realize what I'm going to do for future and what exactly my career is going to be. After this course I found out where I’m going and what the path is.
I also appreciate everybody collaborating and helping this project.
P.G., Iran

περισσότερα

 

Capacity building workshop on narrative strategies - Σχεδιάζοντας αποτελεσματικές εκστρατείες για τη μετανάστευση και τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης

Η ΑctionAid Hellas σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στο συμμετοχικό εργαστήριο με θέμα «Νarrative Strategies» τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 9:00 – 17:30 στο χώρο του Higgs, Βίκτωρος Ουγκώ 15, Μεταξουργείο.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε μέλη και εκπροσώπους οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών που ασχολούνται με τις εκστρατείες και τον ακτιβισμό και έχει ως σκοπό να αναπτύξουν τη γνώση και τις κατάλληλες δεξιότητες, ώστε να σχεδιάζουν πετυχημένες εκστρατείες ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης. Με όχημα το storytelling , οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τα πολλαπλά συστημικά εμπόδια και τις αιτίες τους, που οφείλονται στις έως τώρα πολιτικές σχετικά με τη μετανάστευση και θα εστιάσουν σε νέες αφηγηματικές τεχνικές βασισμένες στο «hope-based communication». ‘Έτσι, με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα είναι σε θέση να αξιοποιούν τις αφηγηματικές τεχνικές σε αποτελεσματικές εκστρατείες που θα επικαλούνται την ελπίδα και το συναίσθημα, παράλληλα με την προτροπή για δράση.

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να στείλουν email με το ονοματεπώνυμό τους, την οργάνωση στην οποία εργάζονται και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. // .
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 20 Iανουαρίου. Oι θέσεις είναι περιορισμένες και θα καλυφθούν με σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση η γνώση αγγλικών, καθώς τα video που θα προβληθούν, αλλά και το υλικό που θα διανεμηθεί θα είναι στα αγγλικά. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και περιλαμβάνει ελαφρύ γεύμα και διαλείμματα καφέ.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Faces of Migration», το οποίο έχει ως στόχο να συνδέσει τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης με τη μετανάστευση και να συμβάλει στην προώθηση, υιοθέτηση και εφαρμογή των 17 Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη από τοπικούς και εθνικούς φορείς χάραξης πολιτικής, μέσα από την άσκηση θεσμικής πίεσης από τους πολίτες.

Λίγα λόγια για τον εκπαιδευτή
Ο Φώτης Φιλίππου είναι εκπαιδευτής στη στρατηγική εκστρατειών, με πάνω από 15 χρόνια εμπειρία και σχεδιάζει και πραγματοποιεί συμμετοχικά σεμινάρια με στόχο την υλοποίηση εκστρατειών σε εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο. Με πίστη στην ισότητα, την κοινωνική και κλιματική δικαιοσύνη και τη δύναμη του ακτιβισμού που φέρνει την αλλαγή, ο Φώτης ηγήθηκε, για πάνω από μια δεκαετία, των εκστρατειών της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ευρώπη και Κεντρική Ασία, με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων ώστε να πετύχουν νίκες στα ανθρώπινα δικαιώματα – σε θεματικές όπως η μετανάστευση, η εξάλειψη των διακρίσεων, η ισότητα των φύλων και η ελευθερία της έκφρασης.

περισσότερα

Υποβολή αιτήσεων για Μαθητευόμενους Προπονητές μπάσκετ στην AntetokounBros Academy

Η AntetokounBros Academy είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που συνδυάζει το μπάσκετ με την εκπαίδευση, την προπόνηση με την έμπνευση, την προσωπική εξέλιξη με την ομαδικότητα.

Απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 12 έως 16 ετών, από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προπονήσεις μπάσκετ διάρκειας 90 λεπτών μία φορά την εβδομάδα για 100 νεαρούς αθλητές τον χρόνο. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται σε δύο γήπεδα μπάσκετ: το γήπεδο Αμπελοκήπων (Αργολίδος) και το γήπεδο Λαμπρινής (Τεω & Αμυκλών, Άγιος Ανδρέας). Το κάθε γήπεδο φιλοξενεί 50 από τους 100 αθλητές.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος προσφέρονται 12 θέσεις μαθητευόμενων προπονητών για γυναίκες και άντρες, ηλικίας 18-25 ετών, στο προπονητικό τιμ της σεζόν 2019-2020. Μόνο αιτούντες με αθλητική ή προπονητική εμπειρία στο μπάσκετ θα προκριθούν (θα προτιμηθεί η πρότερη εμπειρία με παιδιά) και μόνο όσοι μιλούν τουλάχιστον 2 από τις εξής γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά (πρόσθετο προσόν θα θεωρηθεί η γνώση περσικών ή αραβικών).

Οι Μαθητευόμενοι Προπονητές που θα επιλεγούν πρέπει να δεσμευτούν για τη συμμετοχή τους για διάστημα μέχρι και 4 μηνών, όση είναι και η διάρκεια της κατάρτισης, καθώς θα αποτελούν μέρος του προπονητικού τιμ και θα εμπλέκονται ενεργά στις προπονήσεις και τις εκδηλώσεις του Προγράμματος.

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος ξεκινά τον Μάρτιο και ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2019. Οι αιτήσεις συμμετοχής για αυτόν τον κύκλο θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2020.

περισσότερα

 

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στο co-Athens

Θέλεις να υλοποιήσεις δράσεις που θα φέρουν θετικές αλλαγές στη γειτονιά σου; Σκέφτηκες να συνεργαστείς με πρόσφυγες που κατοικούν στην Αθήνα; Θέλεις να συμβάλεις στη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης και φιλικής πόλης;

Κάτοικοι, πρωτοβουλίες πολιτών, αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και τοπική αυτοδιοίκηση ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους προς όφελος της πόλης.

Το co-Athens απευθύνεται σε ενεργούς πολίτες της Αθήνας, ώστε μαζί με τους πρόσφυγες που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα ένταξης του δήμου Αθηναίων, Curing the Limbo, να πραγματοποιήσουν δράσεις με θετικό αντίκτυπο στην πόλη.

Τα συνεργατικά σχήματα που θα επιλεγούν, θα λάβουν χρηματοδότηση και συμβουλευτική υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, από το στάδιο διαμόρφωσης της αρχικής ιδέας, έως την υλοποίησή της.

Το co-Athens αναπτύσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος Curing the Limbo και της στρατηγικής ένταξης που υλοποιεί ο δήμος Αθηναίων.

Στόχος του είναι η δημιουργία ενός καινοτόμου μοντέλου συνεργασίας - πρότυπο για τις Ευρωπαϊκές πόλεις.

Το Curing the Limbo (2018-2021) είναι ένα ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων που υλοποιείται με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Catholic Relief Services (CRS), της International Rescue Committee (IRC) και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω της Πρωτοβουλίας Αστικές Καινοτόμες Δράσεις (UIA).

Θεματικές κατηγορίες δράσεων - Παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο
- Προώθηση του τοπικού τουριστικού προϊόντος
- Πολιτιστικές δράσεις γειτονιάς
- Δράσεις αθλητισμού και ευεξίας
- Δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος
- Καθαρισμός και ανάδειξη επιφανειών-προσόψεων κτιρίων

Περιοχές παρέμβασης του co-Athens: Α. Κεραμεικός - Μεταξουργείο - Κολωνός - Ακαδημία Πλάτωνος
Β. Βικτώρια - Μουσείο - Εξάρχεια - Νεάπολη
Γ. Πλατεία Αμερικής - Πλατεία Κολιάτσου - Άγιος Ελευθέριος - Κάτω Πατήσια

Οι δράσεις του co-Athens με μια ματιά: - Λαμβάνουν πολύπλευρη υποστήριξη από το πρόγραμμα Curing the Limbo.
- Φέρνουν κοντά πρόσφυγες που έχουν λάβει άσυλο και διαμένουν στην Αθήνα, και ενεργούς πολίτες της πόλης.
- Ενσωματώνουν τους συμμετέχοντες πρόσφυγες σε ομάδες που λειτουργούν με σχέσεις ισοτιμίας και αμοιβαιότητας.
- Διερευνούν και προτείνουν βιώσιμες λύσεις σε πραγματικές προκλήσεις της πόλης.
- Ενεργοποιούν τις τοπικές κοινότητες και φέρνουν θετικές αλλαγές στις γειτονιές.
- Δημιουργούν και υποστηρίζουν ένα καινοτόμο μοντέλο ένταξης των προσφύγων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Curing the Limbo.


Για το κείμενο της ανοιχτής πρόσκλησης πατήστε εδώ.

Για την αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ
Το Curing the Limbo (2018-2021) είναι ένα ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων που υλοποιείται με τη στρατηγική συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Catholic Relief Services (CRS), της International Rescue Committee (IRC) και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω της Πρωτοβουλίας Αστικές Καινοτόμες Δράσεις (UIA).

περισσότερα

Παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ - συμβάλετε στον σκοπό μας!

Χάρη σε χιλιάδες εθελοντές σε όλο τον κόσμο, η κοινότητα e-NABLE κάνει μεγάλη διαφορά στη ζωή των ανθρώπων. Η e-NABLE δεν χρεώνει τις προσθετικές συσκευές που παρέχει. Η κοινότητά μας και οι συσκευές που δημιουργούμε χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τα μέλη μας. Η οικονομική σας υποστήριξη είναι πολύτιμη επειδή μας επιτρέπει να χρηματοδοτούμε με υλικά τους δημιουργούς μας.

Υπάρχει ακόμα μεγάλη ανάγκη για νέα σχέδια, πρωτοποριακές συσκευές και πρόσβαση σε όλους όσοι τις χρειάζονται. Αν θέλετε να υποστηρίξετε οικονομικά την δράση μας και να βοηθήσετε στην δημιουργία των συσκευών των μελλοντικών παραληπτών μπορείτε να καταθέσετε χρήματα στην Τράπεζα Πειραιώς και στον λογαριασμό με IBAN: GR36 0171 5790 0065 7914 4561 201.Στην περιγραφή της κατάθεσης μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε το email σας για να αποστείλουμε την απόδειξή σας.

Αν θέλετε να προσφέρετε υλικά και να γίνεται χορηγοί μας, να γίνεται μέλος της ομάδας μας, να βοηθήσετε στον σχεδιασμό και στην βελτίωση των συσκευών μας ή επιθυμείτε ένα χεράκι, για εσάς ή τους αγαπημένους σας ή απλώς θέλετε να μάθετε περισσότερα για το ελληνικό κεφάλαιο αυτής της παγκόσμιας κοινότητας απευθυνθείτε στους εξής συνδέσμους και τρόπους επικοινωνίας:
Ιστοσελίδα ➧www.enabling.gr
Email ➧Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. //
Τηλέφωνο ➧6909022192
Instagram ➧@enablegreece

περισσότερα

 


Παρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call