Open Calls

Απευθύνετε ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής προς ιδιώτες ή άλλους φορείς, σε πρωτοβουλίες σας όπως έρευνες, εργαστήρια, εκδηλώσεις, που αφορούν την υποστήριξη και την ένταξη των μεταναστών και των προσφύγων.

Ανεβάστε ένα open call

ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΨΕΛΗΣ

Το Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης διοργανώνει σε συνεργασία με τη Σχολή Μαγειρικής «Μαθήματα Μαγειρικής» εντατικό εκπαιδευτικό σεμινάριο κατάρτισης στον τομέα της Ελληνικής Μεσογειακής Κουζίνας.
Το σεμινάριο θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2019, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη Γραμματεία του Κοινωνικού Κέντρου (Φωκίωνος Νέγρη 42, Δημοτική Αγορά Κυψέλης, 210 5225659, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. // )
μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, για να ζητήσουν ραντεβού με την Εργασιακή Σύμβουλο και να ενημερωθούν σχετικά με τη δυνατότητα συμμετοχής τους στο σεμινάριο.

περισσότερα

ReMakers Project 2.0

This is an Open Call for participation in our fabrication incubator for
refugees, immigrants and greek people from vulnerable groups. We are going to provide education to 18 beneficiaries, in digital and traditional technologies, aiming in product development.

περισσότερα

 

Oι εγγραφές για μαθήματα στο Διαπολιτισμικό Κέντρο ΠΥΞΙΔΑ άρχισαν!

Η καινούρια σχολική χρονιά ξεκινάει στην ΠΥΞΙΔΑ, το Διαπολιτισμικό Κέντρο του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες! Οι εγγραφές για μαθήματα ελληνικών, αγγλικών, ενισχυτικής διδασκαλίας για παιδιά δημοτικού κλπ. έχουν ανοίξει ήδη.

περισσότερα

 

Πρόσκληση για δήλωση συμμετοχής στο Μουσικό Εργαστήρι στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας στο Νέο Κόσμο

Σας προσκαλούμε στο μουσικό ταξίδι που θα ξεκινήσει στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο (Ρενέ Πυώ 2Α), σε μια δράση γνωριμίας με το τραγούδι (ορθοφωνία, ασκήσεις αναπνοής, διδασκαλία ελληνικής παραδοσιακής, έντεχνης και λαϊκής μουσικής) στην οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διάφορες καλλιτεχνικές διαδικασίες. Στόχος είναι η γνωριμία με την μουσική και τη χρήση της τέχνης ως μέσω επικοινωνίας και συναισθηματικής έκφρασης. Ελάτε να τραγουδήσουμε και να γεμίσουμε με νότες τη ζωή μας! ***Δηλώσεις συμμετοχής έως 20 Σεπτεμβρίου 2019 στη Κοινωνική Υπηρεσία του Κέντρου (Ρενέ Πυώ 2Α), στο 2130909940 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. // . 

περισσότερα

Σεμινάρια ένταξης προσφύγων στην αγορά εργασίας

Στο πλαίσιο του έργου «LABOUR-INT 2 Labour Market Integration of Migrants. A Multi-Stakeholder Approach», η Δομή Μεταναστών ΕΚΑ δέχεται αιτήσεις για δωρεάν σεμινάρια ένταξης στην αγορά εργασίας που θα οργανώσει κατά την περίοδο Οκτώβριος- Δεκέμβριος, 2019.

περισσότερα

 

Αναζήτηση Εθελοντών για την κατασκευή 3D Printed προσθετικών βοηθητικών συσκευών.

Η e-Nable Greece επιθυμεί να επεκτείνει το δίκτυο εθελοντών της που ασχολούνται με την κατασκευή 3D printed προσθετικών βοηθητικών συσκευών άνω άκρων. Για αυτό τον λόγο δημοσιεύει ανοιχτή πρόσκληση αναζήτησης εθελοντών οι οποίοι έχουν στοιχειώδεις γνώσεις στα πεδία των 3D printing ή μηχανικής ή ορθοπεδικής.


περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ CURING THE LIMBO ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρχονται για ενημέρωση και εγγραφή στο πρόγραμμα Curing the Limbo κάθε Τρίτη & Πέμπτη 10:00 - 14:00 στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, στον 2ο όροφο.

τηλέφωνα επικοινωνίας : 210 346 2528, 210 345 1586, 210 346 1167 | email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. //

Το Curing the Limbo είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων για την ένταξη αναγνωρισμένων ενήλικων (+18) προσφύγων που έχουν αποκτήσει άσυλο στην Ελλάδα από το 2015 και μετά. Για την ομαλή λειτουργία του προγράμματος είναι βασικό οι ενδιαφερόμενοι να μιλούν μία από τις ακόλουθες γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Αραβικά, Φαρσί, Γαλλικά.

Με το Curing the Limbo, οι συμμετέχοντες παρακολούθουν μαθήματα ελληνικών, αγγλικών, υπολογιστών και σεμινάρια οπτικοακουστικής έκφρασης (φωτογραφία, βίντεο, μουσική), ενώ καλύπτονται τα έξοδα για τις εξετάσεις πιστοποίησης στα μαθήματα γλώσσας και υπολογιστών. Το πρόγραμμα παρέχει συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής, ώστε να βελτιώνεται η πρόσβαση στην αγορά εργασίας, διενεργεί σεμινάρια για τη διαδικασία ενοικίασης και χρηστής συντήρησης των ακινήτων, ενώ παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα αίτησης για οικονομικά προσιτή κατοικία. Το πρόγραμμα επιχορηγεί το ενοίκιο σε 75 ακίνητα, για 6 μήνες. Με το Curing the Limbo οι πρόσφυγες δικτυώνονται στην πόλη, σχεδιάζουν και συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις των κατοίκων στις γειτονιές της Αθήνας. για περισσότερες πληροφορίες: https://curingthelimbo.gr/blog/eggrafes-augoustos

περισσότερα

 


Παρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call