Website
https://equalsociety.gr/el/
Κατηγορίες δραστηριοποίησης

Equal Society

Η Equal Society συστάθηκε τον Φεβρουάριο του 2010 ως ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός φορέας με δράσεις «Κατά του Κοινωνικού Αποκλεισμού, της Ανεργίας και της Φτώχειας». Ως βασικό στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών στα δικαιώματα της ισότητας, της ίσης μεταχείρισης και της μη διάκρισης σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής και ιδιαίτερα στην εκπαίδευση, στην αγορά εργασίας, την κοινωνική επιχειρηματικότητα και την κοινωνική συνοχή.  Η Equal Society, διαθέτει ένα δυναμικό προφίλ γεμάτο από παραστάσεις που αφορούν στην κοινωνική προσφορά και στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Κατά την διάρκεια της τελευταίας τριετίας έχει θέσει σαφείς στόχους που αφορούν  στη δημιουργία μιας πιο αλληλέγγυας κοινωνίας μέσα από διαδικασίες ανοικτού διαλόγου και πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Στόχος μας είναι να σταθούμε στο πλευρό των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού  προάγοντας την ισότητα και θέτοντας στο προσκήνιο τη φιλοσοφία των «ίσων ευκαιριών στην αφετηρία». Μέσα από διαδικασίες ενημέρωσης, εκπαιδευτικές δράσεις, street work, δράσεις συνηγορίας και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες ενώνουμε διαφορετικές φωνές για να προκαλέσουμε μια γενικευμένη συζήτηση η οποία θα οδηγήσει σε ουσιαστικές λύσεις. Σκοπός μας είναι η δράση μας να αποτελέσει έναν πυλώνα ουσιαστικής αλλαγής στις ζωές των ευάλωτων συμπολιτών μας μέσα από πρωτοβουλίες που αγγίζουν άστεγους συμπολίτες μας, πρόσφυγες, ΑμεΑ, γυναίκες θύματα διακρίσεων, νέους και οικογένειες σε κρίση.

Είμαστε επίσημο μέλος της FEANTSA (European Federation of National Organisations Working with the Homeless), του Ελληνικού Δικτύου για την καταπολέμηση της Φτώχειας, του Ελληνικού δικτύου για την καταπολέμηση της αστεγίας, του Εθνικού Μητρώου Ελληνικών & Ξένων Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε θέματα διεθνούς προστασίας, μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, του Μητρώου Πρώτης Υποδοχής του Υπ. Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, πιστοποιημένος φορέας παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας ενώ αποτελούμε και μέλος του Εθνικού Μητρώου Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, επίσης του Δικτύου Social Value International και επικεφαλής του Social Value Greece.

ΠΕΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Πρόγραμμα Σπουδάζω με Υποτροφία: Προσφέρουμε υποτροφίες, πλήρους φοίτησης για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, σε νέους και νέες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Μέχρι σήμερα έχουμε προσφέρει περισσότερες από 310 υποτροφίες. Πρόγραμμα E- Gnosis Η δράση επιδοτεί την εκπαίδευση σε νέες τεχνολογίες και τα αγγλικά προσφέροντας τη δυνατότητα στις ευπαθείς ομάδες ν’ αποκτήσουν αναγνωρισμένα πιστοποιητικά. Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί και λάβει πιστοποίηση περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι .

ΠΕΔΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Κοινωνικές Δομές: Ο οργανισμός μας έχει δημιουργήσει ένα ευρύ πλέγμα κοινωνικών δομών σε Αθήνα, Λευκάδα και Κέρκυρα το οποίο απαρτίζεται από κοινωνικά συσσίτια, κοινωνικά φαρμακεία και κέντρα αστέγων. Στέκεται στο πλευρό περισσοτέρων από 1.000 ανθρώπων. Κέντρο Συμβουλευτικής EqualSociety: Περισσότεροι από 540 άτομα έχουν εξυπηρετηθεί από το κέντρο συμβουλευτικής της Equal Society κατά τη διαδικασία αναζήτησης απασχόλησης. Κοινωνική Κατοικία :  Σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή και το Χαμόγελο του Παιδιού τοποθετήσαμε σε οικίες συνολικά 35 άστεγους που διαβιούσαν στην περιοχή της Αττικής . Η οικιακή αποκατάστασή τους συνοδεύτηκε από ενέργειες ψυχολογικής υποστήριξης και επαγγελματικής συμβουλευτικής. 

ΠΕΔΙΟ ΕΡΕΥΝΑ - ΜΕΛΕΤΕΣ

Social Value: Η πρωτοβουλία αφορά στην ανάπτυξη ενός πανελλήνιου δικτύου μέτρησης κοινωνικής απόδοσης επενδύσεων (SocialValueGreece) και στην καθιέρωση μεθόδων ελέγχου και αξιολόγησης οργανισμών ως μέρος της καθημερινότητας τους. Έχουμε αξιολογήσει περισσότερους από 30 Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς , κοινωνικές επιχειρήσεις και εταιρίες.

ΠΕΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πρώτη θεατρική ομάδα αστέγων "Walkabout"  του Οργανισμού μας χάρισε μοναδικές παραστάσεις στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο θέατρο «Σταθμός», στην Τεχνόπλη του Δήμου Αθηναίων  και απέσπασε μοναδικές κριτικές. Παρουσιάστηκε στην ΕΡΤ, στο Star Channel σε μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και χαρακτηρίστηκε ως ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό εργαλείο και μέσο ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε θέματα ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.

ΠΕΔΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Συμβάλαμε στην ανάπτυξη ενός Quality plan σε συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα ευρύ πλαίσιο ένταξης των προσφύγων με αναπηρία μέσα από τον Παραολυμπιακό αθλητισμό ενώ αξιολογήσαμε με τη μεθοδολογία SROI τη δράση της Παραολυμπιακής Επιτροπής με το Agitos Foundation για την ένταξη των αθλητών από προσφυγικές χώρες στο Ελληνικό Παραολυμπιακό Κίνημα.Παρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call