Μαθήματα Ελληνικών, Μαθήματα Πληροφορικής και Συμβουλευτική Eργασίας  από το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων


Ξεκίνησαν οι αιτήσεις ενήλικων μεταναστών και προσφύγων για τον πρώτο κύκλο δωρεάν μαθημάτων ελληνικής γλώσσας, μαθημάτων πληροφορικής και συνεδριών συμβουλευτικής εργασίας, ο οποίος θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2019 στο Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) του δήμου Αθηναίων. 

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις ενήλικων μεταναστών και προσφύγων για τον πρώτο κύκλο δωρεάν μαθημάτων ελληνικής γλώσσας, μαθημάτων πληροφορικής και συνεδριών συμβουλευτικής εργασίας, ο οποίος θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2019 στο Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) του δήμου Αθηναίων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τις υπηρεσίες που επιθυμούν στα γραφεία του ΚΕΜ επί της οδού Μαιζώνος 45 (ΙΣΟΓΕΙΟ), καθημερινές 9πμ-5μμ.

Το ΚΕΜ, τμήμα των Κέντρων Κοινότητας, οργανώνει τις ακόλουθες δράσεις κοινωνικής ένταξης για ενήλικες πρόσφυγες και μετανάστες: 

  • κύκλοι μαθημάτων ελληνικής γλώσσας (Α1),
  • κύκλοι μαθημάτων ελληνικής γλώσσας και στοιχείων ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού για τις εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας (Α2),
  • κύκλοι μαθημάτων πληροφορικής για τις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσης των βασικών δεξιοτήτων χειρισμού Η/Υ(Windows, Word, Excel και Internet),
  • εξατομικευμένες συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής για την προώθηση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας.

 

Επικοινωνία:

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γλώσσες εξυπηρέτησης:

Ελληνικά, Αγγλικά. Τετάρτες: Γαλλικά. Παρέχεται διερμηνεία από τη «Σύναψη» σε αραβικά και φαρσί, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα. 

Οι δράσεις έχουν σκοπό την κοινωνική ένταξη και πραγματοποιούνται με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου - ΕΣΠΑ 2014-2020.