Η έγκαιρη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στη συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ. Βίτσα


Δελτίο Τύπου του δήμου Αθηναίων, δημοσίευση: Πέμπτη, 24/05/2018

Η διαχείριση μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Δελτίο Τύπου του δήμου Αθηναίων, δημοσίευση: Πέμπτη, 24/05/2018

Η διαχείριση μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο κ. Βίτσας ενημέρωσε τον δήμαρχο Αθηναίων για την τρέχουσα κατάσταση σχετικά με τις ροές προσφύγων και μεταναστών, τις διεθνείς πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και τα προγράμματα ένταξης που υλοποιούνται και πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο υπουργός Μεταναστευτική Πολιτικής ευχαρίστησε τον κ. Καμίνη για τη μέχρι σήμερα συμβολή του δήμου Αθηναίων και τόνισε τη σημασία της συνεισφοράς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ευχαριστώντας τον κ. Βίτσα για τη διεξοδική ενημέρωση, διαβεβαίωσε ότι ο δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει να συνεργάζεται στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, με στόχο την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία της πόλης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Ο κ. Καμίνης τόνισε την ανάγκη σχεδίου έγκαιρης παρέμβασης από την κυβέρνηση, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών σε πάρκα και πλατείες. Φαινόμενα που προκαλούν προβλήματα στην καθημερινότητα της πόλης αλλά και προσβάλουν τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε τη σταθερή θέση του ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ευθύνη, ώστε πρόσφυγες και μετανάστες να κατανεμηθούν αναλογικά σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στα μέχρι τώρα συμπεράσματα από τη λειτουργία του προγράμματος προσωρινής στέγης σε διαμερίσματα, που εκπονεί ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, τη λειτουργία της δομής φιλοξενίας του Ελαιώνα, καθώς και στη συνεισφορά του Κέντρου Συντονισμού για Θέματα Μεταναστών και Προσφύγων του δήμου Αθηναίων.

Σύνδεσμος Δελτίου Τύπου: https://www.cityofathens.gr/node/31597