Περιγραφή

 

Στόχος του Code+Create είναι νέοι Πρόσφυγες και Έλληνες να μαθαίνουν και να συνεργάζονται μέσα από εργαστήρια ανοιχτών τεχνολογιών. Έχουμε δύο εργαστήρια εξοπλισμένα με ανοιχτές τεχνολογίες και ανοιχτό λογισμικό και πέντε μαθήματα ελεύθερα διαθέσιμα στο https://elearn.ellak.gr/. Το Code + Create σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τον Οργανισμό Ανοικτών Τεχνολογιών και το FCA.

 Οι κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι:

  • Να παρέχει σε νέους πρόσφυγες που δεν φοιτούν στο σχολείο ή δεν έχουν πρόσβαση σε άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες μια σταθερή βάση στις ψηφιακές και τεχνολογικές δεξιότητες και τα εργαλεία εκκίνησης για πιο εξελιγμένη εξερεύνηση ή / και διδασκαλία στην τεχνολογία της πληροφορίας.

  • Να υπάρξει ένας κοινός χώρος για τους πρόσφυγες και την ελληνική νεολαία να αλληλεπιδρούν, να μαθαίνουν και να συνεργάζονται σε ψηφιακά έργα.

  • Να δημιουργηθεί ένα μαθησιακό περιβάλλον όπου οι νέοι ενθαρρύνονται να μάθουν, να συνδεθούν και να επιλύσουν προβλήματα.

 Κάθε τάξη έχει δύο εκπαιδευτές ανά μάθημα με τη βοήθεια ενός βοηθού τάξης. Όλα τα εκπαιδευτικά υλικά είναι στα αγγλικά και διατίθενται με ανοικτή άδεια δωρεάν σε ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης μάθησης (Moodle – elearn.ellak.gr).

Τα μαθήματα θα λάβουν χώρα στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Για τις τάξεις Ιανουαρίου- Μαρτίου 2020 κάντε εγγραφή στην παρακάτω φόρμα: Co[de] + Create – Registration Form

For English follow this link.

 


Πληροφορίες για πρόσβαση και παραπομπή

Οι συμμετέχοντες επιλέγονται από την περιοχή της Αθήνας. Οι δύο χώροι μάθησης που είναι σήμερα ενεργοί είναι εξοπλισμένοι με εργαλεία τεχνολογίας, όπως εκπαιδευτικά ρομπότ, Raspberry Pi, Nodemcu, Edison, 3D εκτυπωτές, προβολείς και φορητό υπολογιστή για κάθε συμμετέχοντα. Οι τάξεις διαρκούν τρεις ώρες και πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 8 εβδομάδες.Παρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call