Περιγραφή

Το SolidarityNow προσφέρει μια εναλλακτική μορφή φροντίδας για ασυνόδευτα παιδιά ηλικίας 16 έως 18 ετών, με στόχο την κοινωνική τους ένταξη. Συγκεκριμένα, μέσω μιας εξειδικευμένης και διεπιστημονικής ομάδας επαγγελματιών, το πρόγραμμα παρέχει ασφαλή στέγαση σε εποπτευόμενα διαμερίσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνοδευόμενη από ένα σύνολο υπηρεσιών υποστήριξης (ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομική συμβουλευτική, διερμηνεία, πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, συμβουλευτική απασχολησιμότητας, κ.λπ.), που παρέχεται από ειδικούς επαγγελματίες του οργανισμού.

Το «Step by step» υποστηρίζει τα φιλοξενούμενα παιδιά με διάφορους τρόπους: μέσω εξατομικευμένης φροντίδας και προστασίας. βελτίωση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων τους· υποστήριξη προκειμένου να διαμορφώσουν και να πραγματοποιήσουν τους προσωπικούς τους στόχους· και τέλος, μέσω της ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης και της αυτοδυναμίας τους, ώστε σταδιακά να αυτονομηθούν στη μετάβασή τους προς την ενηλικίωση και να γίνουν ενεργά μέλη της ελληνικής κοινωνίας.


Πληροφορίες για πρόσβαση και παραπομπή

Πρόσβαση στο πρόγραμμα: μέσω παραπομπών από την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων ΑνηλίκωνΠαρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call