Περιγραφή

Καθημερινά, άνθρωποι που δυσκολεύονται να αγοράσουν τα φάρμακά τους, αναγκάζονται να ψάχνουν σε κοινωνικά φαρμακεία δήμων ή σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, αν υπάρχουν διαθέσιμα τα φάρμακά τους. Μέσω της υπηρεσίας MEDforU προσπαθούμε να δώσουμε τέλος σε αυτή την χρονοβόρα και ψυχοφθόρα διαδικασία, ενημερώνοντας άμεσα τον καθένα για την διαθεσιμότητα των φαρμάκων του.

Για τους πολίτες με πρόσβαση σε κινητές συσκευές ή υπολογιστή, αναπτύξαμε την εφαρμογή MEDforU (medforu.org). Μέσω αυτής, ψάχνουν τα φάρμακα που χρειάζονται, βλέπουν την διαθεσιμότητα σε κοινωνικά φαρμακεία και με τα κατάλληλα δικαιολογητικά για τα οποία τους ενημερώνει η εφαρμογή μπορούν να τα παραλάβουν. Μάλιστα, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε ελληνικά, αγγλικά, αραβικά, φαρσί και γαλλικά ώστε να μπορεί να εξυπηρετηθεί και ο προσφυγικός πληθυσμός.

Η ίδια διαδικασία, ακολουθείται και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με την ομάδα μας στο 210 3007 222, για πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση σε τεχνολογικά μέσα.

Ο χρήστης μπορεί να δηλώσει τις ανάγκες που έχει σε φάρμακα, με βάση συνταγή γιατρού που ήδη έχει, με δύο τρόπους:

  • Εμπορική ονομασία
  • Δραστική ουσία και συγκέντρωση

Όταν ολοκληρώσει την καταχώρηση όλων των αναγκών του, πατώντας “Ολοκλήρωση παραγγελίας” μπορεί να δει τα κοινωνικά φαρμακεία στα οποία υπάρχουν διαθέσιμα τα φάρμακά που χρειάζεται. H εφαρμογή, με βάση τις ανάγκες που έχει καταχωρήσει ο χρήστης, του προτείνει άμεσα και αυτόματα κοινωνικά φαρμακεία στα οποία μπορεί να παραλάβει τα φάρμακα που ζήτησε με συγκεκριμένα δικαιολογητικά. Συγκεκριμένα, ο χρήστης βλέπει λίστα με όλα τα κοινωνικά φαρμακεία και πατώντας πάνω σε ένα από αυτά βλέπει:

  • Στοιχεία κοινωνικού φαρμακείου (όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, ώρες λειτουργίας)
  • Απαραίτητα δικαιολογητικά για λήψη φαρμάκων
  • Στοιχεία διαθέσιμων φαρμάκων (εμπορική ονομασία φαρμάκου, δραστική ουσία φαρμάκου, διαθέσιμη ποσότητα, ημερομηνία λήξης)

For English follow this link.


Πληροφορίες για πρόσβαση και παραπομπή

*Προτείνεται υπεύθυνος της ΜΚΟ (π.χ. επίτροπος, κοινωνικός λειτουργός) να τηλεφωνεί στο κοινωνικό φαρμακείο που έχει διαθεσιμότητα των φαρμάκων, για να επιβεβαιώνει την διαθεσιμότητα τους και να συντονίζει την διαδικασία παραλαβής του (είτε από τον υπεύθυνο της ΜΚΟ είτε από τον ίδιο τον ωφελούμενο). Ο χρήστης, πρέπει να δημιουργήσει το profile του, χρησιμοποιώντας το email του.Παρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call