Περιγραφή

Η ΜΚΟ Ζαταρ παρέχει δωρεάν νομικές υπηρεσίες στο Orange House, από έλληνα δικηγόρο, οι οποίες απευθύνονται σε αιτούντες άσυλο ή αναγνωρισμένους πρόσφυγες.

Βασική προυπόθεση για τη πρόσβαση στις υπηρεσίες είναι η ύπαρξη δελτίου αιτούντος άσυλο σε ισχύ ή άδεια παραμονής σε ισχύ. 

Το εύρος υπηρεσιών που παρέχονται αφορά στη νομική υποστήριξη κατά τον πρώτο και δέυτερο βαθμό ασύλου, τη διαδικασία οικαγενειακής επανένωσης με μέλη οικογένειας στην Ευρώπη και τη γενική συμβουλευτική σε θέματα εργασίας ή καθημερινά νομικά ζητήματα. Επιπλέον, σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες παρέχεται βοήθεια για την ανανέωση του καθεστώτος τους ή των ταξιδιωτικών τους εγγράφων. Τέλος, παρέχεται βοήθεια στην πρόσβαση στο άσυλο μόνο για πρώτο αίτημα.  


Πληροφορίες για πρόσβαση και παραπομπή

Για αίτημα για ραντεβού με τον δικηγόρο, οι επωφελούμενοι μπορούν να προσέλθουν οι ίδιοι στην υποδοχή του Orange House, όπου θα συμπληρωθεί η φόρμα καταγραφής του αιτήματος ή μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονική μήνυμα στην παρακάτω διεύθυνση: [email protected]Παρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call