Περιγραφή

"Χτίσε με τα εργαλεία που διαθέτεις, όχι με τα χαρτιά που σου μοιράστηκαν." 

Το ANKAA Project προσφέρει τα εργαλεία για να δημιουργήσει βιώσιμες καθημερινότητες, με στόχο την αποκατάσταση και τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αξιοπρεπή και προσωπικό τρόπο. Συνδέουμε ανθρώπους για να σπάσουμε τον κύκλο της αποδυνάμωσης και της εξάρτησης, να εργαστούμε για αμοιβαίους στόχους που είναι οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά βιώσιμοι και ωφέλιμοι για όλους τους συμμετέχοντες.

Ξορκίζοντας τις ετικέτες που μειώνουν τους ανθρώπους μέσα από στερεότυπα και δίνουν έμφαση στην ευαλωτότητα τους, το ANKAA υποστηρίζει και προάγει την κοινωνική ένταξη, τις ίσες ευκαιρίες και τη συνύπαρξη διαφόρων πολιτισμών και δεξιοτήτων.

Όπως αναφέρεται στο καταστατικό ο αντικειμενικός στόχος του οργανισμού είναι να ενημερώνει, να υποστηρίζει και να βοηθά τους αιτούντες ασύλου, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, χωρίς διακρίσεις εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, ηλικίας, πολιτισμού, χρώματος, γλώσσας, άλλου είδους πεποιθήσεων, κοινωνικού υπόβαθρου, περιουσίας, τόπου γέννησης.

Μέσω της πρόσβασης στην εκπαίδευση, και στη συνέχεια στην αγορά εργασίας, ο οργανισμός προάγει ένα περιβάλλον ενδυνάμωσης των ωφελουμένων ατόμων.

Το ANKAA παρέχει τα παρακάτω 7 εκπαιδευτικά προγράμματα: Εκμάθησης ξένων γλωσσών, IT&Media, Κομμωτικής, Ραπτικής, Γαστρονομίας, Διάφορα Εργαστήρια (Ηλεκτρισμού, μεταλλουργίας, ξυλουργικής, τυπογραφίας,  κόσμημα, επισκευής ποδηλάτων, σαπωνοποιίας) και συμβουλευτική σταδιοδρομίας και επ. προσανατολισμού.


Πληροφορίες για πρόσβαση και παραπομπή

Για να παρακολουθήσετε μαθήματα στο ΑΝΚΑΑ πρέπει να εγγραφείτε. Εγγραφές πραγματοποιούνται 6 φορές το χρόνο. Μπορείτε να βρείτε τις σχετικές ημερομηνίες εδώ: https://www.ankaaproject.org/calendar Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Facebook Messenger ή μέσω email στο: [email protected]Παρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call