Περιγραφή

H Οργάνωση Γη στο πλαίσιο των ανοιχτών δράσεων της, κοινωνικής ενσωμάτωσης μέσω του αθλητισμού, προσκαλεί γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής, θρησκείας και ποδοσφαιρικών γνώσεων, να συμμετέχουν σε ποδοσφαιρικές δραστηριότητες στο Κέντρο της Αθήνας.

Το πρόγραμμα είναι μια συνέχεια των αθλητικών προγραμμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης και προσωπικής ανάπτυξης που υλοποιεί η Οργάνωση Γη από το 2016, αλλά και στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το FARE, το διεθνή οργανισμό κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού, και το Ίδρυμα Barcelona και θα δώσει έμφαση σε γυναίκες που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Εκτός των αθλητικών δραστηριοτήτων οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες ανάπτυξης προσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων καθώς και σε σεμινάρια προσωπικής ενδυνάμωσης.

Η ισότητα των φύλων και η συμμετοχή των γυναικών πρέπει να ενσωματωθούν πλήρως σε όλα τα επίπεδα του αθλητικού περιβάλλοντος (αγωνιστικό, προπονητικό, διοικητικό) με επίκεντρο όχι μόνο τον ανταγωνισμό αλλά και τις κοινωνικές πτυχές του αθλητισμού. Ένα άμεσο αθλητικό πρόγραμμα για γυναίκες και ειδικά για γυναίκες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες είναι επωφελές για την προσωπική τους ενδυνάμωση, τη σωματική και ψυχική υγεία και την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Η Οργάνωση Γη, υιοθέτησε το Νοέμβριο του 2015 την παγκόσμια προσπάθεια για τη διάδοση των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals), δημιουργώντας την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης #Citizens4GlobalGoals και το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην ανάδειξη του Παγκόσμιου Στόχου Νο5 - Ισότητα των Φύλων σε μια προσπάθεια καταπολέμησης των ανισοτήτων και εξασφάλισης ίσων δικαιωμάτων για όλους. 

Ενδυναμώνουμε το ρόλο των γυναικών και των κοριτσιών στην κοινωνία και ενισχύουμε την ισότητα των φύλων, θέτοντας τα θεμέλια για έναν ειρηνικό, βιώσιμο και με ευημερία κόσμο!

To Hope Sports για γυναίκες σε περιμένει!


Πληροφορίες για πρόσβαση και παραπομπή

Πληροφορίες στο 210 2325 380Παρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call