Περιγραφή

Δείτε εδώ ενημερώσεις σχετικά με τις αλλαγές στο πρόγραμμα των υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό. 

 

Το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) του δήμου Αθηναίων λειτουργεί ως τοπικό σημείο αναφοράς για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών- ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και ενημέρωση για κοινωνικά δικαιώματα- σε πολίτες τρίτων χωρών (μετανάστες και δικαιούχους διεθνούς προστασίας) με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την κοινωνική τους ένταξη.

 

Αναλυτικά, οι υπηρεσίες που παρέχονται στο ΚΕΜ είναι οι ακόλουθες:

- Παροχή πληροφοριών/ Υποστήριξη σε σχέση με διοικητικές διαδικασίες(για παράδειγμα σε σχέση με την έκδοση ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κάρτα ΟΑΕΔ και λοιπά έγγραφα)

-Ψυχοκοινωνική στήριξη /Συμβουλευτική

- Νομική συμβουλευτική

- Υποβολή αιτήσεων για κοινωνικές παροχές, όπως: Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), επίδομα ενοικίου, επιδόματα Αναπηρίας κτλ

- Δικτύωση-Παραπομπή αιτημάτων σε αρμόδιες δομές, υπηρεσίες, φορείς

 

Δράσεις κοινωνικής ένταξης για ενήλικες:

1. κύκλοι μαθημάτων ελληνικής γλώσσας για αρχάριους και κύκλοι μαθημάτων ελληνικής γλώσσας και στοιχείων ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού για τις εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας,

2. κύκλοι μαθημάτων αγγλικής γλώσσας για αρχάριους και προχωρημένους και προετοιμασία για εξετάσεις γλωσσομάθειας μέχρι Α2,

3. κύκλοι μαθημάτων πληροφορικής και προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσης των βασικών δεξιοτήτων χειρισμού Η/Υ (Windows, Word, Excel και Internet),

4. εξατομικευμένες συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής.

 

Διαπολιτισμικές δράσεις με έμφαση στην οργάνωση θεατρικών και λοιπών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για παιδιά και νέους προσφυγικής καταγωγής, πολίτες τρίτων χωρών και Έλληνες.

 

Οι υπηρεσίες του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών λειτουργούν μόνο με ραντεβού, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Το ΚΕΜ είναι ανοιχτό στο κοινό καθημερινές 9πμ-5μμ και ραντεβού κλείνετε τηλεφωνώντας στο 2132082998.


Οι αιτήσεις μαθημάτων Ελληνικών, Αγγλικών και Πληροφορικής για ενήλικες γίνονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 10πμ ως 1μμ στο ισόγειο του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων (Μαιζώνος και Ψαρών στο Μεταξουργείο). Για πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2105246722.


Για να κλείσει κάποιος ραντεβού Επαγγελματικής Συμβουλευτικής καλεί στο 210 5249704 (Δευτέρα και Πέμπτη, ώρες 8πμ-2μμ) είτε επισκέπτεται το γραφείο του ΚΕΜ (Μαιζώνος 45, 3ος όροφος).

 

Το ΚΕΜ είναι τμήμα των Κέντρων Κοινότητας. Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΕΣΠΑ 2014-2020 (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

For English follow this link.


Πληροφορίες για πρόσβαση και παραπομπή

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]Παρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call