Περιγραφή

Τα ''Ανοιχτά Σχολεία" έχουν αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία τους αλλά αναμένεται να τεθούν σύντομα πάλι σε λειτουργία.

Δείτε εδώ ενημερώσεις σχετικά με τις αλλαγές στο πρόγραμμα των υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό. 

Ο δήμος Αθηναίων αναγνώρισε την ευκαιρία να χρησιμοποιούνται τα σχολικά κτίρια ως χώροι συνάντησης και δημιουργίας προς όφελος όλων των Αθηναίων κάθε ηλικίας. Με αυτόν τον τρόπο, μεγιστοποιείται η χρήση των κτιρίων σε όλη την πόλη και ενισχύονται τα τοπικά δίκτυα και η κοινωνική συνοχή. Στόχος του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων είναι να μετατρέψει τα σχολικά κτίρια σε ζωντανά κύτταρα της γειτονιάς, φιλοξενώντας δράσεις που προτείνονται από ανθρώπους της γειτονιάς και της κοινωνίας πολιτών, είναι προσιτές σε όλους και πραγματοποιούνται εντός σχολικών εγκαταστάσεων μετά το πέρας της πρωινής λειτουργίας και τα Σαββατοκύριακα. Παράλληλα, σε μία πόλη όπως η Αθήνα, που - όπως και σε άλλες ελληνικές πόλεις- δεν έχουν συμπεριλάβει στον αστικό σχεδιασμό δημόσιους χώρους για τα παιδιά, το ασφαλές σχολικό προαύλιο αξιοποιείται και γίνεται χώρος παιχνιδιού ή συνάντησης. Τα σχολικά κτίρια γίνονται δυναμικά κέντρα δράσης για τη σχολική και την τοπική κοινότητα ενώ όλοι οι κάτοικοι καλούνται να συμμετέχουν σε δράσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, τεχνολογίας, άθλησης και ψυχαγωγίας.

Τα «Ανοιχτά Σχολεία» υλοποιείται από το 2015 με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον συντονισμό του Athens Partnership. Πρόκειται για μια επιτυχημένη ιδέα που έχει στόχο να χρησιμοποιούνται τα σχολικά κτήρια τις απογευματινές ώρες και τα σαββατοκύριακα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

- Για ενημέρωση σχετικά με τις προσφερόμενες δράσεις, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται  να επισκεφθούν το www.athensopenschools.gr.

For English follow this link.


Πληροφορίες για πρόσβαση και παραπομπή

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται η προεγγραφή. Η δήλωση συμμετοχής γίνεται στην ιστοσελίδα www.athensopenschools.gr ή στο τηλέφωνο 210 3462335.Παρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call