Περιγραφή

Η Ευρωπαϊκή Κοινωνία Πολιτική Εκφραση Θεσμοί-ΕΚΠΕΘΕ είναι μια Αστική Μη Κυβερνητική Εταιρεία η οποία τα τελευταία δύο χρόνια δραστηριοποείται στο χώρο του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Συμβάλλει ουσιαστικά στη λειτουργία της Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελαιώνα με την υποστήριξη της κοινωνικής υπηρεσίας, της τεχνικής υπηρεσίας, της ψυχοκοινωνικής φροντίδας των προσφύγων-μεταναστών, την νομική υποστήριξη, της διερεμηνείας, την ψυχαγωγική και εκπαιδευτική απασχόληση των προσφύγων-μεταναστών και την φύλαξη του χώρου.

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Έκφραση λειτουργεί τη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Κυψέλη. Εκεί φιλοξενούνται 40 ασυνόδευτοι ανήλικοι στους οποίους παρέχεται τροφή, στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νομική υποστήριξη, εκπαίδευση, ψυχαγωγία, διερμηνεία και φύλαξη.

 

For English follow this link.

 

 


Πληροφορίες για πρόσβαση και παραπομπή

Στην Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Κυψέλη οι παραπομπές των ανηλίκων γίνονται από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.). Οι υπηρεσίες παρέχονται ελεύθερα σε όλους τους φιλοξενουμένους της δομής από τις 8.00 - 21.00 καθημερινές και Σαββάτο 09.00-17.00.Παρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call