Περιγραφή

 

Με κύριο στόχο την κάλυψη βασικών αναγκών και την βελτίωση της υγείας των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο, τα μέλη των "Seeds of Humanity" έχουν δημιουργήσει μόνιμη υποδομή υγείας στην Αθήνα.

Η υποδομή παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, οδοντιατρική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης της διαλογής ασθενών (triage) και κατάλληλης περίθαλψης, θεραπείας και εκπαίδευσης.

Η προληπτική οδοντιατρική είναι επίσης μια προτεραιότητα για την κλινική μας. Δεδομένου ότι τα περισσότερα από τα οδοντιατρικά προβλήματα που έχουμε παρατηρήσει μεταξύ των προσφύγων, οφείλονται στην κακή στοματική υγιεινή, σχεδιάζονται τακτικά εργαστήρια στοματικής υγιεινής με διανομή προϊόντων οδοντικής υγιεινής.

Ένας μόνιμος οδοντίατρος εξασφαλίζει τις οδοντιατρικές θεραπείες στις περιόδους όπου δεν υπάρχουν άλλοι διαθέσιμοι εθελοντές οδοντίατροί. Μια ομάδα εθελοντών ιατρών και οδοντιάτρων από την Παλαιστίνη έρχεται για 5 μέρες κάθε μήνα στην Ελλάδα για να προσφέρει δωρεάν θεραπεία έκτακτης ανάγκης στο πλαίσιο του προγράμματος «Η υγεία είναι το δικαίωμά». Οι εκπαιδευμένοι εθελοντές μας είναι σε θέση να παρέχουν σε βάθος υποστήριξη στους δικαιούχους καθώς επικοινωνούν στην ίδια γλώσσα και προέρχονται από παρόμοιο κοινωνικό και πολιτιστικό υπόβαθρο.

Οι παρεχόμενες φροντίδες είναι οι παρακάτω:

  • Ιατρική και οδοντιατρική εξέταση
  • Πρόληψη και οδηγίες υγιεινής ιδιαίτερα για τα παιδιά
  • Πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη από γενικούς ιατρούς σε καθημερινή βάση και περιστασιακά από παιδίατρους και γυναικολόγους
  • Πρωτοβάθμια οδοντιατρική περίθαλψη (Έλεγχος και αφαίρεση πλάκας – φθορίωση, σφραγίσματα, θεραπεία απονεύρωσης, εξαγωγές, θεραπεία αποστήματος, θεραπεία πρώτων βοηθειών σε ασθενείς με σοβαρά οδοντικά προβλήματα).

 

For english follow this link.


Πληροφορίες για πρόσβαση και παραπομπή

Στην υποδομή θεραπεύονται ασθενείς οι οποίοι προσέρχονται με δική τους πρωτοβουλία καθώς και άλλοι που παραπέμπονται από άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις και από διάφορες υπηρεσίες. Το γενικό ιατρείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 10:30 πμ - 13:00 μμ. Καλέστε μια ημέρα πριν στο 2130445630, για να επιβεβαιώσετε την διαθεσιμότητα ιατρικού προσωπικού. Για οδοντιατρικές πράξεις: Δευτέρα και Πέμπτη, 10 πμ - 4μμ. Τρίτη 10 πμ με 5 μμ, Τετάρτη 10 πμ με 2μμ. Χρειάζεται να κλείσετε ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος whatsapp στο τηλέφωνο 6992422221, επισυνάπτοντας το τρίπτυχο, την ταυτότητα ή απλά το ονοματεπώνυμό σας. Την ημέρα που θα οριστεί το ραντεβού, πρέπει να προσέλθετε στις 9:30 πμ οπότε και θα σας δοθεί αριθμός προτεραιότητας. Εαν ο ασθενής δεν ερθει μέχρι τις 10:30, θα χάσει το ραντεβού του.Παρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call