Περιγραφή

 

Το Κέντρο Ημέρας για την «Ψυχοκοινωνική Στήριξη και Μη Τυπική Εκπαίδευση Ανήλικων Προσφύγων και Μεταναστών ηλικίας 6-15 ετών και των Οικογενειών τους» της ZEUXIS αποτελεί έναν πρότυπο χώρο ολιστικής παρέμβασης και διεπιστημονικής πλαισίωσης των ανήλικων προσφύγων και μεταναστών, που λειτουργεί σε δύο άξονες: Αφ' ενός, μέσω της παροχής ψυχολογικής διάγνωσης και υποστήριξης από κλινικό ψυχολόγο, αφ' ετέρου μέσω της ένταξης των επωφελούμενων –παιδιών και γονέων- στο πρόγραμμα μη τυπικής εκπαίδευσης, επιχειρείται η ενδυνάμωση των επωφελούμενων ώστε να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στις προκλήσεις της νέας πραγματικότητας, καθώς και η ανάπτυξη και η καλλιέργεια των συναισθηματικών και γνωστικών τους δεξιοτήτων.

 

1. Η Ψυχοκοινωνική Υπηρεσία στο Κέντρο Ημέρας θα λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 10 πμ - 2 μμ, προσφέροντας:

• Ψυχολογική εκτίμηση και παρακολούθηση ανηλίκων με προσφυγικό/ μεταναστευτικό υπόβαθρο

• Ψυχοκοινωνική στήριξη των οικογενειών τους με ατομικές και ομαδικές παρεμβάσεις

• Ψυχοεκπαιδευτικές δράσεις / ομάδες γονέων

 

Για παραπομπή περιστατικού στο Κέντρο Ημέρας, μπορείτε:

Να συμπληρώσετε την επισυναπτόμενη φόρμα παραπομπής (δείτε την ενότητα "Πληροφορίες για πρόσβαση και παραπομπή") και να τη στείλετε στη διεύθυνση [email protected]

Να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά τη φόρμα παραπομπής στον σύνδεσμο

Αφού λάβουμε συμπληρωμένη τη φόρμα παραπομπής,θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας προτείνουμε την πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία για το R/V.

 

2. Το Πρόγραμμα Μη Τυπικής Εκπαίδευσης θα λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή) από τις 10 πμ. έως τις 6 μμ., προσφέροντας:

• Πρωινά μαθήματα ελληνικών για γονείς • Πρωινά μαθήματα αγγλικών για γονείς • Απογευματινά μαθήματα ελληνικών για μαθητές ηλικίας 6-15 ετών • Απογευματινά μαθήματα αγγλικών για μαθητές ηλικίας 6-15 ετών

• Eργαστήρια: έκφραση μέσω των τεχνών, κοινωνική και πολιτική αγωγή/ αγωγής της ειρήνης, δεξιότητες ζωής κ.ά., για γονείς και παιδιά, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι εγγραφές στο πρόγραμμα μη τυπικής εκπαίδευσης γίνονται από Δευτέρα έως Πέμπτη, από τις 10 πμ. έως τις 2 μμ.

*Τα μαθήματα γίνονται σε επίπεδα (στα ελληνικά από επίπεδο εισαγωγικό έως Α1+, και στα αγγλικά από επίπεδο εισαγωγικό έως επίπεδο Α2 και σε κύκλους για κάθε επίπεδο (διάρκειας 1-3 μηνών). Ο ενδιαφερόμενος μαθητής ενδέχεται να μπει σε λίστα αναμονής ενός (1) περίπου μήνα το μέγιστο, έως ότου υπάρξει διαθεσιμότητα στο κατάλληλο τμήμα.

ΩΡΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΟΙΝΟΥ (διερμηνεία Αραβικά & Φαρσί): Δευτέρα – Πέμπτη, 10 πμ. – 2 μμ.

For Εnglish follow this link.


Πληροφορίες για πρόσβαση και παραπομπή

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή) από τις 10 πμ. έως τις 6 μμ. στο τηλέφωνο 210-3809827, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Φόρμα παραπομπήςΠαρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call