Περιγραφή

 

Η δράση μας επικεντρώνεται σε επτά κατηγορίες δραστηριοτήτων για την ενδυνάμωση της κοινότητας με στόχο την ένταξη:

 1. Εκπαίδευση: Μαθήματα ελληνικής και αγγλικής γλώσσας σε διαφορετικά επίπεδα, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά

 2. Ψυχοκοινωνική υποστήριξη: Ομαδικές συνεδρίες, ατομική συμβουλευτική, ψυχόδραμα, θεραπείες μέσω της τέχνης, αφηγηματική θεραπεία, μουσικοκινητική θεραπεία. 

 3. Πληροφορίες & παραπομπές: ενημερωτικές συναντήσεις και εκπαιδεύσεις σχετικά με τα νομικά δικαιώματα και συμβουλευτική, την αναπαραγωγική υγεία, τη βία με βάση το φύλο, τα κοινωνικά δικαιώματα, τα εργασιακά δικαιώματα και πολλά άλλα.

 4. Υποστήριξη συνηγορίας: Εργαστήρια υποστήριξης, εργαστήρια χρήσης μέσων ενημέρωσης, κατάρτιση για συνεντεύξεις, χρήση δημόσιου λόγου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και εργαστήρια δημιουργικής γραφής και προσωπικής αφήγησης. 

5. Τέχνη & δημιουργικότητα: Εικαστικές τέχνες, κινηματογράφος και ψηφιακή αφήγηση, φωτογραφία, ποίηση, μουσική, χειροτεχνία και εργαστήρια κοινοτικής τέχνης. 

6. Εκπαίδευση και ανάπτυξη ικανοτήτων: Επαγγελματική και συνεταιριστική κατάρτιση, ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων, εκπαίδευση πληροφορικής και κωδικοποίησης, εργαστήρια γραφής, μαγειρική, χειροτεχνία και ραπτική.

7. Ενδυνάμωση κοινότητας: Στόχος είναι να συγκεντρωθούν οι μετανάστριες και να ακουστούν οι φωνές τους. Όλες οι δραστηριότητες προγραμματίζονται και επιλέγονται για να ανοίξουν κανάλια επικοινωνίας και να προωθηθεί η ένταξη. Η ενδυνάμωσή τους δεν θα ενισχύσει μόνο τις δικές τους συνθήκες αλλά και θα βελτιώσει τις συνθήκες των παιδιών τους και των ευρύτερων εθνοτικών τους κοινοτήτων, και θα συμβάλει στη συνολική κοινωνική συνοχή.

 

 For English follow this link.

 


Πληροφορίες για πρόσβαση και παραπομπή

Οι υπηρεσίες απευθύνονται σε γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστες όλων των ηλικιών, καθώς και στα παιδιά τους. Όλες οι υπηρεσίες απευθύνονται αποκλειστικά στα μέλη της οργάνωσης. Οι εγγραφές μελών γίνονται καθημερινά από τις 9:00 έως τις 18:00. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.Παρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call