Η συλλογική έκθεση φωτογραφίας «Εξερευνώντας τις πόλεις μας» που διοργανώνει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS ταξιδεύει στις πόλεις που συμμετείχαν στη φωτογραφική πρωτοβουλία.

38 ερασιτέχνες φωτογράφοι, Έλληνες και πρόσφυγες, συμμετέχουν στην έκθεση από 7 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων και μαθητών του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων.

  • H συλλογική έκθεση φωτογραφίας «Εξερευνώντας τις πόλεις μας» φιλοξενείται στην πόλη της Θεσσαλονίκης στο Γενί Τζαμί (Αρχαιολογικού Μουσείου 30) από τις 10 έως τις 16 Σεπτεμβρίου.
  • Φλοξενήθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων στον Εκθεσιακό Χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών (Αγίας Μαρίνας 55, Ιωάννινα) και είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο από τις 27 Αυγούστου έως τις 02 Σεπτεμβρίου. 

ο ΔΟΜ στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS, συνεργάστηκε με επτά Δήμους της χώρας και το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη, παρουσιάζοντας μία φωτογραφική περιήγηση στις πόλεις της Αθήνας, του Ηρακλείου, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, της Κατερίνης, της Λιβαδειάς, και του Πειραιά. Στόχος της έκθεσης είναι να εμπνεύσει τον διάλογο πάνω στην ταυτοτική αντίληψη της κάθε πόλης και να αναδείξει πτυχές αρμονικής συνύπαρξης των προσφύγων και μεταναστών με τις κοινωνίες υποδοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της έκθεσης:

https://www.exploringourcities.com/el/