Νέα

Ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία εγκαινιάζοντας Πρόγραμμα Υποστήριξης για Πρόσφυγες

Δελτίο Τύπου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) ανακοινώνει το Πρόγραμμα “Παροχή στοχευμένης υποστήριξης και βοήθειας σε αιτούντες άσυλο και δικαιούχους διεθνούς προστασίας με αναπηρία”, το οποίο, σε στενή συνεργασία με το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), στοχεύει στη διευκόλυνση της πρόσβασης και τη βελτίωση της παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών σε αιτούντες άσυλο και δικαιούχους διεθνούς προστασίας με αναπηρία κατά τις διαδικασίες ένταξής τους στο κρατικό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.

περισσότερα

 

Podcast ΔΟΜ Βρυξελλών: Το ACCMR μιλάει για τη σημασία του συντονισμού στην ένταξη

Άρθρο

Το ACCMR, προσκεκλημένο του ΔΟΜ Βελγίου, συμμετέχει σε συνέντευξη podcast και μιλάει για τη σημασία του ενεργού συντονισμού των φορέων που εργάζονται στον τομέα της ένταξης μεταναστών και προσφύγων. Η εκπομπή αποτελεί μέρος των εναρκτήριων δράσεων για τη νέα πλατφόρμα του Γραφείου Απασχόλησης των Βρυξελλών (Actiris).

περισσότερα

Τριήμερο εργαστήριο στην Αθήνα: ευρωπαϊκές πόλεις συναντιούνται για την ένταξη

Άρθρο

Ο Δήμος Αθηναίων διοργάνωσε τριήμερο εργαστήριο με επίκεντρο την ένταξη των μεταναστών, στο πλαίσιο του προγράμματος CONNECTION - CONNEcting Cities Towards Integration Action του ευρωπαϊκού δικτύου μεγάλων πόλεων ‘EUROCITIES’. 

περισσότερα

 


Παρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call