Νέα

Το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Αθηναίων και το Πρόγραμμα «Προσωπικό Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Κοινότητα» της ΕΠΑΨΥ και της Ύπατης Αρμοστείας συνεργάζονται για τη στήριξη προσφύγων

Άρθρο

Το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) και η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) προχώρησαν σε αμοιβαία συνεργασία με απώτερο στόχο την ψυχοκοινωνική στήριξη και την κοινωνική ένταξη προσφύγων. Το ΚΕΜ παρέχει υπηρεσίες και ενταξιακές δράσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες και το Πρόγραμμα «Προσωπικό Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Κοινότητα» (Community Psychosocial Workforce - CPW) της ΕΠΑΨΥ παρέχει επίσης ψυχοκοινωνική βοήθεια σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο. Η συνεργασία των δυο προγραμμάτων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: μαθήματα πληροφορικής του προσωπικού του προγράμματος CPW στο ΚΕΜ και αντίστοιχη παραπομπή ωφελούμενων του ΚΕΜ στην ΕΠΑΨΥ.

περισσότερα

Πιλοτικό Εργαστήριο Μέσων Ενημέρωσης

Άρθρο

Η Συμβίωση ανακοινώνει την έναρξη ενός Πιλοτικού Εργαστηρίου Μέσων Ενημέρωσης/Pilot Media Lab, που υλοποιεί με την υποστήριξη του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2022 στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

περισσότερα

 

ΚΕΜ Αθήνας: Οι πρώτες επιτυχίες στις εξετάσεις ιθαγένειας χάρη στο πνεύμα εθελοντισμού και προσφοράς

Δελτίο Τύπου

Μετά την επιτυχία των μαθητών στις τελευταίες εξετάσεις για το Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων Πολιτογράφησης, το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) του Δήμου Αθηναίων επέλεξε συμβολικά την 18η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών, για να ανακοινώσει την προσφορά μιας νέας σειράς προπαρασκευαστικών σεμιναρίων για τις εξετάσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας. 

περισσότερα

Νέες ΚΥΑ σχετικά με τον εμβολιασμό

Άρθρο

Νέες ΚΥΑ για τη χορήγηση Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19, τη χορήγηση προσωρινού Α.Μ.Κ.Α. και την εφαρμογή της διαδικασίας εμβολιασμού ευάλωτων προσώπων κατά του κορωνοϊού COVID-19 από Φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών και Δημοτικά Ιατρεία. 

περισσότερα

 


Παρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call