Κατηγορίες δραστηριοποίησης

Δήμος Αθηναίων - Τμήμα Κοινωνικής Ένταξης Δήμου Αθηναίων

For English follow this link.

Τμήμα Κοινωνικής Ένταξης του δήμου Αθηναίων - Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Δείτε εδώ ενημερώσεις σχετικά με τις αλλαγές στο πρόγραμμα των υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό.

Το Τμήμα Κοινωνικής Ένταξης του δήμου Αθηναίων παρέχει πρόληψη αλλά και παρεμβαίνει για την υποστήριξη του άστεγου πληθυσμού της πόλης, που έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια ως επακόλουθο της οικονομικής κρίσης.

Στόχος είναι η φιλοξενία σε κατάλληλα διαμερίσματα οικογενειών με παιδιά, ηλικιωμένων, εγκύων και γενικότερα ατόμων που χαρακτηρίζονται από υψηλό βαθμό ευαλωτότητας, οικογενειών που είναι άστεγες ή εν δυνάμει άστεγες ή τελούν υπό έξωση. Επιλέγονται κατά προτεραιότητα οικογένειες που γνωρίζουν σχετικά καλά την ελληνική γλώσσα για να μπορούν να έχουν καλύτερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Το Job Center του Δήμου Αθηναίων υποστηρίζει με δωρεάν εκμάθηση ελληνικών. Επίσης οι ωφελούμενοι πρέπει να διαμένουν εντός του Δήμου Αθηναίων.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα "υπηρεσίες που παρέχουμε", στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.Παρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call