Κατηγορίες δραστηριοποίησης

Δήμος Αθηναίων - Κέντρο Ένταξης Μεταναστών

For English follow this link.

Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) – Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Δείτε εδώ ενημερώσεις σχετικά με τις αλλαγές στο πρόγραμμα των υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό.

Το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) του Δήμου Αθηναίων λειτουργεί ως τοπικό σημείο αναφοράς για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών - ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και ενημέρωση για κοινωνικά δικαιώματα - σε πολίτες τρίτων χωρών (μετανάστες και δικαιούχους διεθνούς προστασίας) με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την κοινωνική τους ένταξη.

Επίσης διοργανώνονται διαπολιτισμικές δράσεις με έμφαση στην οργάνωση θεατρικών και λοιπών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για παιδιά και νέους προσφυγικής καταγωγής, πολίτες τρίτων χωρών και Έλληνες.

Το ΚΕΜ είναι τμήμα των Κέντρων Κοινότητας. Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΕΣΠΑ 2014-2020 (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα "υπηρεσίες που παρέχουμε", στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών λειτουργούν μόνο με ραντεβού, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Το ΚΕΜ είναι ανοιχτό στο κοινό καθημερινές 9πμ-5μμ και ραντεβού κλείνετε τηλεφωνώντας στο 2132082998.
Οι αιτήσεις μαθημάτων Ελληνικών, Αγγλικών και Πληροφορικής για ενήλικες γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη 10πμ ως 1μμ στον 4ο όροφο του ΚΕΜ (Μαιζώνος 45, Μεταξουργείο). Για πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2105246722.


Για να κλείσει κάποιος ραντεβού Επαγγελματικής Συμβουλευτικής καλεί στο 210 5249704 (Δευτέρα και Πέμπτη, ώρες 8πμ-2μμ) είτε επισκέπτεται το γραφείο του ΚΕΜ (Μαιζώνος 45, 3ος όροφος).Παρακαλώ συνδεθείτε για να καταχωρίσετε open call