3ο φεστιβάλ «Cossack Art»

To Club of Ukrainian women in Greece (ΜΚΟ «Βορυσθένης») και η Ουκρανική κοινότητα της Αθήνας μαζί με τους φίλους εορτάζουν την Αγία Σκέπη στις 20 Οκτωβρίου 2019 στο Άλσος Κηφισιάς και ώρα 16:00μμ.

Η Ουκρανική παράδοση του εορτασμού της Αγίας Σκέπης γεννιέται στις εποχές του Ρους του Κιέβου. Η γιορτή απέκτησε την ιδιαίτερη σημασία και το σεβασμό της με το σχηματισμό των Ουκρανών Κοζάκων και με την ίδρυση της Σιτς της Ζαπορίζια. Στις 20 Οκτωβρίου θα σας παρουσιάσουμε αυτές τις παραδόσεις, οι οποίες μεταδόθηκαν από τους προγόνους μας και χαρακτηρίζουν τη μοναδικότητα της Ουκρανικής κουλτούρας.

Φέτος, στο φεστιβάλ «Cossack Art» μαζί με τις ομάδες Ουκρανικών οργανώσεων στην Αθήνα θα συμμετέχουν χορευτές και μουσικοί από τη Διασπορά της Γεωργίας και της Ρουμανίας. Με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς θα εμφανιστούν το χορευτικό του Δήμου Κηφισιάς, η Ένωσης Κρητών Βριλησσίων και η χορευτική ομάδα «ΧΟΡΟΑΧΛΙΣΤΟΣ».

Μασκότ της εκδήλωσης είναι αυθεντική ουκρανική μουσική από το συγκρότημα «Ukrainska Silska Orchestra» από την Ουκρανία. Οι ζωηρές παραδοσιακές μελωδίες δεν θα αφήσουν κανένα να μη χορεύει.

Όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την ουκρανική κουζίνα και να απολαύσουν τα έργα Ουκρανών και Ελλήνων χειροτεχνών.

Ευχαριστούμε πολύ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. «Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Κηφισιάς» για την ευγενική παραχώρηση χώρου μέσα στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτριος Ζωμόπουλος» για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Διοργανωτές: Club of Ukrainian women in Greece και ΑΜΚΕ «Βορυσθένης»

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. «Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Κηφισιάς» και του Melissa Network.

 

For English follow this link.