Outcast Europe Exhibition

Outcast Europe Exhibition

Για όποιον ή όποια δεν μπόρεσε να επισκεφτεί την έκθεση, και θέλει να πάρει μία γεύση από τις ιστορίες που αυτή διηγήθηκε!

Με τη λήξη της έκθεσης “Outcast Europe” στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον, ο κατάλογος της έκθεσής μας βρίσκεται διαθέσιμος online: https://www.dropbox.com/s/3rhnursb0nbs5ja/Finale.pdf?dl=0

Η ηχώ του εκτοπισμού στην Ευρώπη μέσα από προσωπικές ιστορίες και αντικείμενα.

Η Inter Alia σας προσκαλεί στη διεθνή έκθεση Outcast Europe, η οποία εγκαινιάζεται στις 7:30 μ.μ., την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, στο Μπάγκειο.

Η έκθεση Outcast Europe έρχεται να ολοκληρώσει τη σειρά 5 ακόμη εκθέσεων σε Τσεχία, Ουγγαρία, Σερβία, Βουλγαρία και ΠΓΔΜ, συγκεντρώνοντας στην Αθήνα δεκάδες προσωπικά αντικείμενα και ιστορίες φυγής και εκτοπισμού.

Διασχίζοντας ιστορικές περιόδους και σύνορα χωρών, αντηχεί τον αντίκτυπο της μετανάστευσης και της προσφυγικής μετακίνησης ως μέρος μιας συλλογικής συνείδησης των ευρωπαϊκών λαών. Βάζει το βίωμα στο επίκεντρο και δημιουργεί μια εναλλακτική αφήγηση για όσα βιώσαν όσοι έπρεπε να εγκαταλείψουν το σπίτι τους. Δίνει στον επισκέπτη ένα σημείο θέασης απ’ όπου μπορεί να αντικρίσει τη συλλογική ιστορία ως προσωπική ανάμνηση. Για το σπίτι που έμεινε πίσω. Για το νέο σπίτι που βρίσκεται μπροστά.

Με την αξίωση να συνεχιστεί ο διάλογος για όσους εντάσσονται στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, παραπλεύρως της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί συνέδριο με τίτλο «Potentials and Challenges for the Migration Crisis», με τη παρέμβαση ακαδημαϊκών, ακτιβιστών και θεσμικών εκπροσώπων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Οκτωβρίου, στους χώρους του Μπαγκείου.

 Δείτε το πρόγραμμα και τη φόρμα συμμετοχής στο Συνέδριο εδώhttps://goo.gl/bY95iU

——

Επιπλέον στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν προβολές ταινιών, βραδιές μουσικής και ποίησης. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα στις παρακάτω ιστοσελίδες.


Μέρος της έκθεσης αποτελούν ζωγραφικά έργα των καλλιτεχνών Αγάπης Ματζιώρη, Γιώργου Πανταζή και Όλγας Μπογδάνου της ομάδας ΕΝ – ΦΛΩ του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καθώς και έργα ξένων εικαστικών.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι και τις 27 Οκτωβρίου, όλη την εβδομάδα, 12:00 με 20:00 και Κυριακή, 11:00 με 18:00. Για σχολικές και ομαδικές επισκέψεις, επικοινωνήστε μαζί μας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Για περισσότερες πληροφορίεςhttps://web.facebook.com/events/1266012170205940/


Ποιοι είμαστε;

H Inter Alia είναι ένα οργανισμός πολιτειακής δράσης και έρευνας. Το όραμά μας είναι να φέρουμε τους ανθρώπους πιο κοντά μεταξύ τους και με την Ευρώπη, διαλύοντας τα στερεότυπα, αναλύοντας και αποδομώντας τις συγκρούσεις, εμπλεκόμενοι ενεργά σε μείζονα ζητήματα πολιτικών και διαλόγου.

Info:
Outcast Europe Exhibition
4-27 Οκτωβρίου 2018
Μπάγκειο, πλατεία Ομονοίας
Δευτέρα- Σάββατο, 12:00-20:00
Κυριακή, 11:00- 18:00
Είσοδος ελεύθερη

Χορηγοί Επικοινωνίας:
ΕΡΤ
Πρώτο Πρόγραμμα Ελληνικής Ραδιοφωνίας
Στο Κοκκινο 105.5
3pointmagazine.gr
efsyn.gr
naftemporiki.gr
debop.gr