Ημέρα της Βισιβάνκα

Το Club of Ukrainian women in Greece (ΑΜΚΕ «Βορυσθένης»), με την υποστήριξη της πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελλάδα, του Δήμου Χαλανδρίου, του Melissa Network και της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, σε συνεργασία και με χορηγό το εθνομουσικοχορευτικό συγκρότημα Πέτρου Ζήση, στα πλαίσια της ελληνο-ουκρανικής φιλίας και της παγκόσμιας Ημέρας της Βισιβάνκα διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων από 16 έως 19 Μαΐου 2019.

Το Club of Ukrainian women in Greece (ΑΜΚΕ «Βορυσθένης»), με την υποστήριξη της πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελλάδα, του Δήμου Χαλανδρίου, του Melissa Network και της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, σε συνεργασία και με χορηγό το εθνομουσικοχορευτικό συγκρότημα Πέτρου Ζήση, στα πλαίσια της ελληνο-ουκρανικής φιλίας και της παγκόσμιας Ημέρας της Βισιβάνκα διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων στις 18 και 19 Μαΐου 2019.

Στις 18 Μαΐου, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη

Το 1ο Ουκρανικό Φεστιβάλ έρχεται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και υπόσχεται σε όλους, μεγάλους, μικρούς, γυναίκες, άνδρες, ηλικιωμένους, μία μοναδική εμπειρία γνωριμίας με τη γαστρονομία, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις της Ουκρανίας. Εργαστήρια παρασκευής ουκρανικών εδεσμάτων και παραδοσιακών πιάτων, περιπλανώμενες εκθέσεις, τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα έρχονται να μας μυήσουν στην Ουκρανική κουλτούρα.

12.00: Mini Cooking Fest I: “Τυχεροί Βαρενίκοι”
Πώς φτιάχνεται και ποιά ιστορία του αξεπέραστου ουκρανικού πιάτου – vareniki- (Ουκρανική Ζύμη με διαφορετική γέμιση)
Γιατί πλάθονται σε μορφή φεγγαριού και τί συνεπάγεται η κάθε γέμιση;
Γνωρίζατε ότι το ζύμωμα τους σχετίζεται με τη δημιουργία του κόσμου;

14.00: Mini Cooking Fest II: Τα πιάτα μας: “Μπορς και Κασα”
Μπορς, μπορς, μπορς… ..Μια κουταλιά απόλαυσης κάνει έναν Ουκρανό ευτυχισμένο για όλη την ημέρα.

Σίγουρα το έχετε ακούσει και δοκιμάσει, αλλά αυτή είναι η ευκαιρία να μάθετε πώς φτιάχνεται η σούπα “Borscht”και άλλα παραδοσιακά ουκρανικά πιάτα.

18.00: Ζωντανό Μουσείο

Το πολύ-αναμενόμενο στην Ελλάδα Περιπλανώμενο Ζωντανό Μουσείο “οι Βεργουνοί της Κρεμεντσούκ” σας καλωσορίζει στην Αγορά με εκθέματα και γεύσεις που ζωντανεύουν μπροστά σας!

Στις 19 Μαΐου, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη

12:00 θα ξεκινήσουν εργαστήρια παραδοσιακών αντικειμένων από Ουκρανούς καλλιτέχνες

17:00 θα ακολουθήσει μουσικό-χορευτικό πρόγραμμα και η επίδειξη μόδας. Κολεξιόν με επιρροές από τα εθνικά ουκρανικά μοτίβα

Οι εκδηλώσεις θα συνοδεύονται με την επίδειξη μαγειρικής.

Επίσημοι καλεσμένοι οι σχεδιαστές των οίκων μόδας “DIVcha” και SANGÉLICA Angelika Sidiropoulou Beauty Designer