Μέσ' από τα Μάτια μου

Μέσω της φωτογραφίας και του βίντεο, παιδιά και νέοι πρόσφυγες από τις ανοιχτές δομές φιλοξενίας Σχιστού και Σκαραμαγκά παρουσιάζουν τον κόσμο Μέσ’ από τα Μάτια τους.

Η έκθεση φωτογραφίας είναι ο καρπός των εργαστηρίων φωτογραφίας που διοργανώθηκαν από το Δανικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας ‘Καρπός’ τους προηγούμενους μήνες, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τέχνη της φωτογραφίας και του βίντεο και να πειραματιστούν με τα κινητά τηλέφωνα και τις κάμερές τους. Μέσ’ από το δικό τους φακό, οι μικροί και νέοι πρόσφυγες μας δείχνουν την καθημερινότητά τους, τα όνειρα και την επιθυμία τους για έναν καλύτερο κόσμο, πέρα από τις προκλήσεις που έχουν ξεπεράσει. Παράλληλα με την έκθεση, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια ειδικών εφέ φωτογραφίας για παιδιά.

Το Δανικό Συμβούλιο Προσφύγων υλοποιεί ανθρωπιστική βοήθεια για την εξασφάλιση της προστασίας και των αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης των αιτούντων άσυλο και προσφύγων στην Ελλάδα και διοργανώνει δραστηριότητες και εκδηλώσεις για την ενδυνάμωσή τους. Με γραφεία στη Λέσβο, την Αθήνα, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, υλοποιεί σήμερα ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων η Υποστήριξη Διαχείρισης Δομών Φιλοξενίας σε στενή συνεργασία με το Ελληνικό Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η παροχή νομικής βοήθειας, ο εντοπισμός ατομικών αναγκών και η προστασία εξαιρετικά ευάλωτων ατόμων, η εξασφάλιση πρόσβασης σε υπηρεσίες εντός και εκτός των δομών φιλοξενίας μέσω της πολιτισμικής διαμεσολάβησης καθώς και η οργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Τα εργαστήρια φωτογραφίας πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της υπηρεσίας Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ECHO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Περισσότερα για το έργο του DRC: DRC.ngo.


This site is registered on wpml.org as a development site.